Valmieras Ziņas

Sieviešu velosipēdu pasaule – ko un kāpēc izvēlēties?

Lasīšanas laiks: 3 min

Pēdējo gadu laikā kā Rīgas, tā citu Latvijas pilsētu ielas čum un mudž no sportot kārajiem velosipēdistiem – ar šo sporta veidu ik gadu aizraujas arvien vairāk un vairāk cilvēku, un tas ir tikai apsveicami.

Riteņbraukšana ir fantastisks palīgs, uzlabojot vispārējo fizisko formu. Tāpat tā nostiprina braucēja nervu sistēmu, pakāpeniski paaugstinot cilvēka noturību pret stresu. Ja arī Jūs esat pieļāvusi domu uzsākt regulāras velosipēdista gaitas, šis īsais sieviešu divriteņu ceļvedis Jums lieti noderēs sava īstā pilsētas vai lauku ceļu velodrauga meklējumos.

Pilsētvidei, aktīvam sportam vai tūrismam

Uz jautājumu, kā izvēlēties velosipēdu, nav vienas konkrētas atbildes. Īstā divriteņa izvēle ir pietiekoši sarežģīts process, tādēļ pirmā lieta, kurai nāksies pievērst nedalītu uzmanību, ir Jūsu vajadzībām un ieradumiem piemērotākais velosipēda veids. Sieviešu velosipēdi, līdzīgi vīriešu divriteņu modeļiem, iedalās vairākās kategorijās, to skaitā pilsētas, šosejas, tūrisma un kalnu velosipēdos.

Pilsētas velosipēdi būs lielisks variants tām sievietēm, kuras ikdienā visbiežāk pārvietojas pa urbānās pilsētvides ceļa segumiem, turklāt neveic pārāk garas un sarežģītas distances.

Runājot par šosejas un kalnu velosipēdiem, šie modeļi ir gana specifiski un lieliski kalpos aktīvu, un pietiekoši nopietnu velo sporta gaitu uzsākšanai.

Savukārt, kas attiecas uz tūrisma divriteņiem, šie transportlīdzekļi ir perfekti piemēroti velotūrisma entuziastēm. Atliek vien noteikt sev atbilstošāko divriteņa veidu un puse no lēmuma pieņemšanas jau ir aiz muguras!

Lietas, kurām pievērst uzmanību

Kad galvenais darbiņš ir paveikts, un piemērotākais sieviešu velosipēda veids ir izvēlēts, jāķeras klāt citiem faktoriem, kas būtiski ietekmēs Jūsu gala lēmumu, izvēloties sev atbilstošāko divriteņa modeli.

 Pastiprinātu uzmanību būtu ieteicams atvēlēt sekojošajiem plāna punktiem:

  • Velosipēdam pievienoto pārnesumu skaitam;
  • Velosipēda riteņu izmēram collās;
  • Divriteņa rāmja izmēram;
  • Transportlīdzeklim pievienoto bremžu veidam;
  • Velosipēda rāmja materiālam;
  • Divriteņa papildaprīkoja esamībai.

Taču, lai pārlieku nesarežģītu velosipēda izvēles procesu, jāiegaumē, ka, piemēram, lielāks pārnesumu skaits nodrošinās efektīvāku sarežģītākas pakāpes maršrutu pievarēšanu tajā skaitā došanos kalnos vai, mēģinot izbraukt līkumainus, vai pagalam nelīdzenus zemes ceļus.

Savukārt, pieskaroties velosipēda riteņu izmēram, būtu ieteicams orientēties apmērā no 27.5 līdz 29 collām, kas ir standarta variants – ideāli piemērots vairākumam sieviešu.

Ļaujieties arī jaunākās modes pieskārienam

Vai zinājāt, ka arī jaunākajai velosipēdu modei ir pietiekoši liela ietekme uz sieviešu velosipēdu sortimenta daudzveidību kā Latvijas, tā arī Eiropas tirgos? Straujā velokultūras attīstība, it īpaši pēdējo gadu laikā, ir atstājusi ievērojamu nospiedumu uz velo entuziastu prasībām tieši divriteņu vizuālajā noformējumā.

Pašmāju kontekstā lielu ievērību ir iemantojuši itin gaumīgie pilsētas velosipēdi, kas aprīkoti ar tādām papildu ērtībām kā velo groziņš un bagāžas nodalījums. Un tas vēl nav viss! Īpaši modīgām sieviešu kārtas pārstāvēm derētu aizdomāties par vienu no jaunākajiem velo pasaules trendiem, kas īpaši izceļ braucējas patriotisko noskaņu, proti, latvju spēka zīmju iekļaušana velosipēda rāmja dizainā.

Stilīgs, latvisks un gana efektīvs noformējums ikvienai braukt gribētājai, kas vēlas izcelties uz pilsētas un pārējo braucēju fona.

Kā veiksmīgi iegādāties velosipēdu internetā?

Brīdī, kad valstī un citur pasaulē valdošie koronavīrusa pandēmijas apstākļi ir ierobežojusi kā iedzīvotāju pārvietošanos, tā tirdzniecības vietās pieļaujamo apmeklētāju skaitu, kā viens no prātīgākajiem lēmumiem varētu šķist sava īstā velo drauga iegāde ar interneta starpniecību. Taču, kā to izdarīt veiksmīgi, bez liekām ķibelēm un nevajadzīgiem laika kavēkļiem? Galvenais ir stingra par un pret izsvēršana, balstoties uz visiem rakstā iepriekš minētajiem ieteikumiem.

Rūpīgi pārdomājot ikvienu no kritērijiem un atlasot sev, un savam augumam piemērotākos sieviešu velosipēdu modeļus, nošaut greizi ir gandrīz vai neiespējami. Turklāt, ja pēc velosipēda saņemšanas secināt, ka divriteņa stils vai, piemēram, sēdekļa ērtuma pakāpe nav gluži tas, ko bijāt iecerējusi, preci vienmēr ir iespējams atgriezt.

Sieviešu velosipēdi ikvienai gaumei

Zināt, ko vēlaties, taču nespējat piemeklēt Jūsu vēlmēm atbilstošu sieviešu velosipēdu klāstu tiešsaistes režīmā? Tikai bez uztraukuma! Velosipēdi interneta veikalā 220.lv ne tikai iegūs Jūsu simpātijas, bet arī iepriecinās Jūsu maciņu ar draudzīgām cenām un izdevīgiem piedāvājumiem.

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

SIA „Firma Madara’89”- viens no lielākajiem mazumtirdzniecības uzņēmumiem, kas veiksmīgi darbojas pārtikas mazumtirdzniecībā, piedāvā darbu pārdevējam (-ai) veikalā “top!” Sedā,Uzvaras ielā 10. Galvenie darba pienākumi: Pārtikas un nepārtikas preču tirdzniecība; Pircēju apkalpošana pie kases; Preču pieņemšana, pasūtīšana, uzskaite, izvietošana tirdzniecības zālē; Preču realizācijas termiņu, marķējuma, kvalitātes, uzglabāšanas apstākļu un atbilstošas temperatūras kontrole. Prasības kandidātiem: Vēlama pieredze pārtikas tirdzniecībā; Precizitāte, atbildības sajūta. Piedāvājam: Veselības apdrošināšana; Papildus sociālās garantijas pēc nostrādāta gada; Svētku dāvanas; Atmaksātus papildatvaļinājumus; Profesionālās un personīgās izaugsmes iespējas; Interesantu darbu stabilā uzņēmumā,mūsdienīgu darba vidi; Darba alga no EUR 820-870 (bruto); Darba laiks maiņās no plkst. 8.00-22.00. CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv, ar norādi – pārdevējs Sedā vai pieteikties personīgi, vai WhatsApp tel.nr. +371 29529416. Profesija: MAZUMTIRDZNIECĪBAS VEIKALA PĀRDEVĒJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Seda, Valmieras nov. Darba laika veids: Maiņu darbs Darba veids: Darbinieka amats uz noteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Tirdzniecība / Mārketings Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz noteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-27 Kontaktpersona: CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv Vai pieteikties WhatsApp: pa mob.telef.29529416 Izglītības līmenis: Vispārējā vidējā izglītība

Pievienojies mūsu komandai! Jāņa Endzelīna Kauguru pamatskola (turpmāk – Skola) aicina darbā  vācu valodas skolotāju (profesijas klasifikatora kods 2341 01) (6 kontaktstundas nedēļā) uz nenoteiktu laiku.  Darba vietas adrese: “Kauguru skola”, Kauguri, Kauguru pagasts, Valmieras novads. Ja Tu vēlies: • īstenot izglītības programmu “Vācu valoda” mācību priekšmetā atbilstoši Valsts izglītības standartam; • sniegt individuālu un diferencētu atbalstu izglītojamajiem mācību priekšmetā; • veicināt izglītojamo individuālo sasniegumu attīstību; • sekot līdzi jaunākajām tendencēm pedagoģijas nozares attīstībā; • izstrādāt piedāvājumu mācību priekšmeta, Skolas radošai un inovatīvai izaugsmei; un ja Tev ir: • izglītība saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem Nr.569 “Noteikumi par pedagogiem nepieciešamo izglītību un profesionālo kvalifikāciju un pedagogu profesionālās kompetences pilnveides kārtību”; • valsts valodas prasmes augstākajā līmenī; • kompetences: komunikācijas un sadarbības prasmes; psiholoģiskā noturība un augsta saskarsmes kultūra; pozitīva, radoša un atbildīga attieksme pret darbu; spēja reaģēt uz izglītojamo vajadzībām, kā arī motivēt izglītojamos darbam; mēs piedāvājam: • atalgojumu atbilstoši Ministru kabineta noteikumiem Nr.445 “Par pedagogu darba samaksu”; • personīgo izaugsmi un profesionālo zināšanu pilnveidošanu; • darba devēja līdzfinansētu veselības apdrošināšanu pēc pārbaudes laika beigām, kā arī citas sociālās garantijas/labumus atbilstoši darba rezultātiem un normatīvajos aktos noteiktajam; • drošu un darba pienākumu veikšanai atbilstošu darba vidi. Profesionālās darbības aprakstu (CV), pieteikuma vēstuli un izglītības dokumenta kopiju lūdzam iesniegt līdz 2024.gada 15.jūnijam e-pastā: kauguru.pamatskola@valmiera.edu.lv. Tālrunis informācijai: 29435511. Informējam, ka pieteikuma dokumentā norādītie personas dati tiks apstrādāti, lai nodrošinātu šī atlases konkursa norisi atbilstoši fizisko personu datu aizsardzības regulējuma prasībām. Profesija: VISPĀRĒJĀS PAMATIZGLĪTĪBAS SKOLOTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Kauguru skola, Kauguri, Kauguru pag., Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Darbības joma: Izglītība / Zinātne Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-06-15 Kontaktpersona: CV;piet.vēst.,izgl.,dok.,kopiju lūdzam sūtīt uz e-pastu:kauguru.pamatskola@valmiera.edu.lv

Mūsu partneri