Valmieras Ziņas

“Valmieras stikla šķiedra” Covid-19 krīzes ietekmē paredz pārdošanas apmēru samazinājumu par 20%

Lasīšanas laiks: 2 min

Stikla šķiedras ražotājs “Valmieras stikla šķiedra”, ņemot vērā ar Covid-19 izplatību saistītas svārstības tirgū, paredz pārdošanas apmēru samazinājumu par 20%, lielāko kritumu sasniedzot maijā un jūnijā, teikts uzņēmuma paziņojumā biržai “Nasdaq Riga”.

Paziņojumā sacīts, ka grupas māteskompānijas “Valmieras stikla šķiedra” apgrozījums šogad pirmajā ceturksnī bija 26,39 miljoni eiro, kas ir par 0,3% mazāk nekā attiecīgajā periodā pērn, un no plānotā apmēra atpaliek par 3%. Vienlaikus grupas apgrozījums šogad pirmajā ceturksnī bija 34,29 miljoni eiro, kas ir par 4,5% mazāk nekā pirms gada.

Tikmēr gan “Valmieras stikla šķiedras”, gan grupas EBITDA un neto peļņa uzrāda pozitīvu tendenci salīdzinājumā ar attiecīgo periodu pagājušajā gadā.

Kompānijas pārstāvji norāda, lai gan šā gada pirmā ceturkšņa rezultāti uzrāda tikai nelielas nobīdes no budžeta plāna, “Valmieras stikla šķiedra” sagaida būtisku pārdošanas samazinājumu autobūves un kompozītmateriālu segmentos Āzijas un Eiropas reģionos, kā arī būtisku pieprasījuma samazinājumu būvniecības nozarē Itālijā, Spānijā, Francijā un Austrumeiropā, bet mērenu samazinājumu pārējās Eiropas valstīs.

Paziņojumā biržai teikts, ka siltumizolācijas tirgū vērojams un arī turpmāk tiek sagaidīts mērens pieprasījuma samazinājums. Paredzams, ka arī citi reģioni – Ziemeļamerika un NVS – negatīvi ietekmēs pārdošanas apmērus vīrusu ierobežošanas pasākumu dēļ.

Tikmēr “Valmieras stikla šķiedra” uzsver, ka ražošanas process turpinās atbilstoši pārskatītajam ražošanas plānam, šobrīd visas izejmateriālu un citu darbam nepieciešamo materiālu piegādes tiek nodrošinātas bez traucējumiem, piegāžu kavējumi klientiem netiek paredzēti.

“Valmieras stikla šķiedra” pašreizējos apstākļus vērtē kā pagaidu situāciju, minēto ekonomisko apstākļu dēļ darbinieku atbrīvošana no darba netiek plānota. “Valmieras stikla šķiedra” plāno pārvarēt šo sarežģīto situāciju, vienojoties ar darbiniekiem par īslaicīgu darba stundu samazinājumu un paaugstinot darba plūsmas un organizācijas elastību.

Darbinieku un sabiedrības veselības drošībai “Valmieras stikla šķiedra” turpina īstenot preventīvas aktivitātes, lai mazinātu vīrusa izplatības riskus, kā arī darbinieki tiek aicināti ievērot piesardzību un sekot Slimību profilakses un kontroles centra un Veselības ministrijas ieteikumiem. Darbiniekiem tiek nodrošināti individuālās aizsardzības, mazgāšanas un dezinfekcijas līdzekļi, tiek veikta biežāka telpu uzkopšana un dezinfekcija, darbinieki tiek instruēti ievērot distanci un izvairīties no fiziska kontakta ar citām personām, kā arī izmantot informācijas tehnoloģiju risinājumus, lai pārorientētos uz neklātienes sapulcēm un komunikāciju. Uzņēmumā nav konstatēts neviens inficēšanās gadījums.

“Valmieras stikla šķiedras” koncernu veido “Valmieras stikla šķiedra” un trīs tās meitassabiedrības – “Valmiera Glass UK Ltd.” Apvienotajā Karalistē, kā arī “Valmiera Glass USA Corp.” un “Valmiera Glass USA Trading Corp” ASV. “Valmieras stikla šķiedras” akcijas kotē biržas “Nasdaq Riga” otrajā sarakstā.

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

SIA "Lat Met" pamatā ir metālapstrādes uzņēmums, kas specializējies praktisku dekoratīvo metāla izstrādājumu ražošanas jomā (vieglie metāla izstrādājumi), pasūtījumi tiek izgatavoti gan pēc privātpersonu, gan industriālo klientu pasūtījumiem. Margas, kāpnes, tirdzniecības stendi, vides priekšmeti, parka soliņi, velo statīvi, nojumes, metināti nestandarta izstrādājumi būvniecībai un mašīnbūvei. Sadarbības partneri Latvijā un Skandināvijā. SIA "LAT MET" aicina darbā metinātāju Galvenie amata pienākumi: Metināšanas darbi izmantojot MIG/MAG, jāmetina margas, kāpnes u.c. Metināšanas darbu veikšana vadoties pēc rasējumiem SIA "Lat Met" nodrošina: Darba veikšanai nepieciešamos apstākļus, vidi un iekārtas Paveiktajam darbam un kvalifikācijai atbilstošu atalgojumu Prasības pretendentiem: Darba pieredze metināšanā (metālapstrādē) Spēja patstāvīgi un kvalitatīvi veikt darba uzdevumus Prasme lasīt tehniskos dokumentus Pozitīva attieksme, motivācija strādāt un mācīties Par priekšrocību tiks uzskatīts: Pieredze metālapstrādē Prasme metināt ar TIG Darba vieta: Rubenes metāla apstrādes cehs "Meistari", Rubene, Kocēnu pag., Valmieras nov., LV-4227 (300 metri no Rubenes baznīcas), saskaņā ar montāžas grafiku klientu objektos. Atalgojums : 1460,00 EUR (Bruto) Papildus informācija Mob. 27314092 (Artis) Profesija: METĀLMATERIĀLU METINĀTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Meistari, Kocēnu pag., Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ražošana Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-29

Mūsu partneri