Valmieras Ziņas

Kā notiek pacientu uzņemšana Vidzemes slimnīcā (1)

Lasīšanas laiks: 2 min

Vidzemes slimnīcas Neatliekamā medicīniskās palīdzības un pacientu uzņemšanas (NMP) nodaļā katru dienu tiek sniegta palīdzība vidēji 50 pacientiem. Ņemot vērā ārkārtas situāciju, Veselības ministrijas un Slimību profilakses un kontroles centra ieteikumus, NMP nodaļā visiem pacientiem tiek veikts Covid-19 tests – gan tiem, kuri tiek stacionēti, gan tiem, kuri pēc konsultācijas saņemšanas turpina ārstēties ambulatori.

Tie pacienti, kuriem ir kaut mazākās aizdomas par Covid-19 saslimšanu – ir augšējo elpceļu saslimšanas simptomi, klepus, ožas izmaiņas, kakla sāpes, paaugstināta temperatūra, vai pacients informē, ka viņam bijusi saskare ar Covid-19 inficētu cilvēku, ka pats bijis pašizolācijā vai karantīnā, pēc analīžu noņemšanas tiek ievietoti NMP nodaļas izolatorā vai observācijas palātā. Tikai pēc atbildes saņemšanas pacienti tiek stacionēti nodaļā. Diemžēl izolatoru un observācijas palātas vietu skaits ir limitēts, tāpēc nav iespējams visus pacientus pirms stacionēšanas turēt izolācijā, kamēr sagaida analīžu atbildi, kas dažkārt ir zināma tikai pēc 24 stundām. Tāpēc pacienti, kuru diagnoze nav saistīta ar iespējamu Covid-19 infekciju, pēc analīzes noņemšanas tiek stacionēti atbilstošā profila nodaļā (piem., pacienti ar sirds ritma traucējumiem – terapijas nodaļā, ar lūzumu – traumatoloģijas nodaļā, ar apendicītu – ķirurģijas nodaļā utt.).

Lai izvairītos no nelāgām situācijām un viltus trauksmēm, iedzīvotāji pirms stacionēšanas tiek aicināti atklāt visu informāciju par savu veselības stāvokli un iespējamiem kontaktiem ar Covid-19 inficētajiem, slimnīcā ievērot visus norādījumus, lai maksimāli pasargātu gan sevi, gan ārstniecības personas no iespējamās inficēšanās.

Vidzemes slimnīcā, lai ierobežotu koronavīrusa izplatīšanos ārstniecības iestādē, joprojām nav atļauts apmeklēt pacientus. Lai mazinātu jaunās māmiņas un jaundzimušo inficēšanās risku, dzemdībās nav atļauts piedalīties pavadošai personai – partnerim, dūlai, mātei, draudzenei.

Ieviesti arī papildu drošības pasākumi – visiem pacientiem tiek izsniegta un jālieto ķirurģiskā maska, gaiteņos un uzgaidāmajās telpās tiek nodrošināta distance 2 m, koplietošanas telpās, speciālistu un procedūru kabinetos ir pieejami roku dezinfekcijas līdzekļi, kā arī īpaši tiek atgādināts par roku higiēnas nozīmi.

    Viņa - 29.04.2020

    Ļoti skaisti rakstat. Tikai kā tad Valmieras slimnīcā notiek tā, ka pacients normāli tiek izrakstīts no slimnīcas, bet pēc 3 dienām ģimenes ārstam tiek paziņots, ka šis pacients ir bijis kontaktā ar Covid personu, ka viņam jāievēro karantīna. Vai tas ir normāli? Ko darīt, ja mājās jau ir citi riska grupas slimnīeki, kuri lai izsargātos dzīvo laukos un pēc labākās gribas ir paši izsargājušies no šī draņka. Un tagad tā smalki tas tiek piegādāts slimnīcā?!?

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

SIA „Firma Madara 89” - viens no lielākajiem mazumtirdzniecības uzņēmumiem, kas veiksmīgi darbojas pārtikas mazumtirdzniecībā un ēdināšanā, piedāvā darbu  PAVĀRAM (-EI) ēdināšanas uzņēmumā “Pasēdnīca”,Rīgas ielā 64, Valmierā. Prasības kandidātiem: • vēlama atbilstoša izglītība vai darba pieredze pavāra amatā; • godīgums un augsta atbildības sajūta; • pozitīva attieksme pret darbu; • spēja strādāt komandā un maiņu darbā. Galvenie darba pienākumi: • garšīga un kvalitatīva ēdiena gatavošana saskaņā ar kalkulācijām; • tehnoloģisko procesu pārzināšana un ievērošana; • sekot produkcijas kvalitātei, produktu glabāšanas un gatavās produkcijas realizācijas termiņiem. Piedāvājam: • veselības apdrošināšanu; • mūsdienīgu darba vidi; • papildus sociālās garantijas pēc nostrādāta gada; • atmaksātus papildatvaļinājumus; • svētku dāvanas; • profesionālās un personīgās izaugsmes iespējas; • darba alga no EUR 1000 – 1050 (bruto)/6.00 - 6.50 EUR/h. CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv ar norādi - Pavārs Valmierā,vai pieteikties personīgi WhatsApp vai zvanot pa mob.tel.nr. +371 26167218. Profesija: PAVĀRS Darba vietas adrese: LATVIJA, Rīgas iela 64, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ēdināšana / Pārtikas rūpniecība Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-16 Kontaktpersona: CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv Vai pieteikties WhatsApp: +371 26167218

Mūsu partneri