Valmieras Ziņas

“Valmieras stikla šķiedra” akcionāru sapulcē aicina piedalīties attālināti

Lasīšanas laiks: 2 min

Stikla šķiedras ražotājas AS “Valmieras stikla šķiedra” sasauktajā ārkārtas akcionāru sapulcē 22.maijā akcionāri tiek aicināti piedalīties attālināti, teikts uzņēmuma paziņojumā biržai “Nasdaq Riga”.

Ņemot vērā Covid-19 pandēmiju, lai aizsargātu akcionāru, uzņēmuma darbinieku un sabiedrības veselību kopumā, “Valmieras stikla šķiedra” aicina visus akcionārus akcionāru sapulcē piedalīties attālināti rakstveidā, aizpildot balsojuma veidlapu, kas pieejama uzņēmuma tīmekļa vietnē “www.valmiera-glass.com”, Oficiālās obligātās informācijas centrālās glabāšanas sistēmas tīmekļa vietnē “www.oricgs.lv” un “Nasdaq Riga” tīmekļa vietnē “www.nasdaqbaltic.com”.

Akcionāru sapulcē balsojumā tiks ņemti vērā visi balsošanas uzdevumi, kas būs saņemti līdz 21.maijam.

Akcionāru sapulce sasaukta 22.maijā plkst.12, Cempu ielā 13, Valmierā.

Ārkārtas akcionāru sapulces darba kārtībā paredzētas revīzijas komitejas vēlēšanas un atlīdzības noteikšana revīzijas komitejas locekļiem.

Akcionāriem, kuri pārstāv vismaz 5% no akciju sabiedrības pamatkapitāla, ir tiesības septiņu dienu laikā no šī paziņojuma publicēšanas dienas pieprasīt institūcijai, kas sasauc akcionāru sapulci, papildu jautājumu iekļaušanu sapulces darba kārtībā.

“Valmieras stikla šķiedra” nerevidētais apgrozījums pērn bija 89,204 miljoni eiro un tas ir par 1,5% mazāks nekā 2018.gadā, liecina uzņēmuma koriģētais nerevidētais finanšu pārskats, kas iesniegts biržai “Nasdaq Riga”. Savukārt “Valmieras stikla šķiedras” un tās meitasuzņēmumu konsolidētais neto apgrozījums pērn sasniedzis 122 miljonus eiro, kas ir pieaugums par 6,8% salīdzinājumā ar 2018.gadu.

Salīdzinot ar 2018.gadu, grupas EBITDA jeb peļņas pirms uzņēmumu ienākuma nodokļa, finanšu izmaksām, finanšu ieņēmumiem un nolietojuma un amortizācijas rādītājs ir uzlabojies un bija 1,1 miljons eiro.

Savukārt grupas EBIT jeb peļņas pirms procentiem un nodokļiem un neto peļņas rādītāji ir negatīvi – attiecīgi ciesti zaudējumi 8,8 miljonu eiro un piecu miljonu eiro apmērā. Pārskatā norādīts, ka gan 2018.gadā, gan 2019.gadā šos radītājus negatīvi ietekmēja ASV meitas sabiedrības finanšu rādītāji.

Tikmēr uzņēmumu grupas mātes sabiedrība AS “Valmieras stikla šķiedra” sasniedza EBITDA rādītāju 13,2 miljonu apmērā un EBIT 3,7 miljonu apmērā, lai gan neto zaudējumi ir 0,4 miljonu eiro apmērā, kas saistīti ar būtiskām finanšu restrukturizācijas izmaksām 2019.gadā.

“Valmieras stikla šķiedras” koncernu veido “Valmieras stikla šķiedra” un trīs tās meitassabiedrības – “Valmiera Glass UK Ltd.” Apvienotajā Karalistē, kā arī “P-D Valmiera Glass USA Corporation” un “Valmiera Glass USA Trading Corp.” ASV. “Valmieras stikla šķiedras” akcijas kotē biržas “Nasdaq Riga” otrajā sarakstā.

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

Mūsu partneri