Valmieras Ziņas

Māra Štromberga BMX trasei “Valmiera” trešā vieta skatē “Gada labākā būve Latvijā” (4)

Lasīšanas laiks: 2 min

Māra Štromberga BMX trase “Valmiera” ir saņēmusi trešo vietu skatē “Gada labākā būve Latvijā 2019” nominācijā “Publiskā jaunbūve”.  Skates “Gada labākā būve Latvijā 2019” sadarbībā ar PERI rīkotāji šodien, 17.aprīlī, paziņoja skates laureātus astoņās nominācijās un Lielās balvas ieguvēju – 2019.gada izcilāko būvi – kultūrtelpu Hanzas perons, portālu “Valmieras Ziņas” informēja Valmieras pilsētas pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste vides komunikācijā Līga Bieziņa.

Nominācijā “Publiskā jaunbūve” pirmo vietu ieguva koncertzāle “Latvija” un Ventspils Mūzikas vidusskola. Otro vietu ieguva Ādažu sākumskola un Latvijas Universitātes Zinātņu māja. Trešo vietu nominācija “Publiskā jaunbūve” ieguva daudzfunkcionālais centrs “Akropole”, Māra Štromberga BMX trase “Valmiera”, kā arī “Business Garden” Rīga Mārupē

Skatei “Gada labākā būve Latvijā 2019” no Valmieras bija pieteikti trīs objekti: Māra Štromberga BMX trase “Valmiera”, Gājēju ceļš un skatu terase Atpūtas parkā un Valmieras Rietumu industriālā maģistrāle. Skates otrajā kārtā žūrija apsekoja visus trīs no Valmieras pieteiktos objektus.

 Uz skates trešo kārtu, finālu, tika izvirzīta Māra Štromberga BMX trase “Valmierā”. Skates fināls notika 13.martā Rīgas Tehniskās Universitātes Arhitektūras fakultātē, kur ar BMX trasi žūrijas locekļus iepazīstināja trases arhitekte un projekta autore Ilze Rukmane – Poča.  

Skates žūrijas vadītājs Normunds Grinbergs, Latvijas Būvnieku asociācijas prezidents, sveic dalībniekus: “Skatē pieteiktās būves spilgti atspoguļo tendences nozarē. Šogad varam secināt – ikviens pieteiktais un žūrijas novērtētais objekts neatkarīgi no apjoma ir nozīmīgs savā vietā un pielietojumā. Tāpēc ikvienas skatei pieteiktās būves īpašnieki, arhitekti, projektētāji, konstruktori, būvnieki un iemītnieki var būt gandarīti – nominētie objekti ir ar izcilu nozīmi un kvalitāti.”

Skati Gada labākā būve Latvijā 22. reizi rīkoja Latvijas Būvnieku asociācija un Latvijas Būvinženieru savienība sadarbībā ar 16 nozares biedrībām, valsts iestādēm, augstskolām, pašvaldībām. Pateicamies visiem skates dalībniekiem, atbalstītājiem un 50 žūrijas ekspertiem. Žūrija apmeklēja vairāk nekā 80 objektu, finālā tika prezentēta 41 būve.

Skate šogad tika rīkota sadarbībā ar ģenerālsponsoru PERI, sponsoriem BIM Solutions, Mapei, MiTek, Norma-S, Saint-Gobain, S.B.C., Tikkurila, ar CMB un VAS Valsts nekustamie īpašumi atbalstu. Konferences un skates informatīvie atbalstītāji: abc.lv, buvbaze.lv, building.lv, žurnāls Būvinženieris, būvlaukums.lv, City24.lv, LETA, nozare.lv, Rīga TV24, tvnet.lv. Vairāk informācija vietnē gadabuve.lv.  

    Aivars - 18.04.2020

    Kāpēc jauc nost BMX trasi Rubenē!Cēla par eiropas naudu,bet notika tikai vienas sacensības!Vai tik nebija naudas nozagšana.

    zoji - 18.04.2020

    Valmierā ar matisona trase stāv tukša un šī arī un Rubenē..Cik var

    lelde - 18.04.2020

    Piekritu iepreksejiem viedokliem,bet sai trasei ar nav nakotnes bus izniciba… Jo netiek berni pabraukat zogs , seta apkart naudas izmesana un ar iet posta trase pie Valdeko kam tas vajadzigs?

    tas mums ir - 19.04.2020

    iestāstīts, lai būtu nauvda ir jāstrādā, lai dzīve viss izdodas jābūt kārtīgam un paklausīgam, tad es nesapratu, ja es eju uz skolu klausīties no latviešvalodas skolotājas, jāvot redziet saeimā ir viens pat ar pamatizglītību, bet skolā tikmēr ar pamatskolas izglītību ir 1000 cilvēku, tad sanāk viens ir pamanāmāks, nekā vairāki un šeit sākas interesantākais, lai neviens neredzētu kā kustās pūlis ir jārīko sacensības

Mūsu partneri