Valmieras Ziņas

Viņķele: Runas par Covid-19 dēļ noteikto ierobežojumu samazinājumiem vēl ir pāragras

Lasīšanas laiks: 2 min

Vadoties pēc epidemiologu un infektologu prognozēm, paredzams, ka 25.aprīlī sagaidāms Covid-19 inficēšanās “pīķis”, tādēļ, neskatoties uz citu Eiropas valstu ierobežojumu mazināšanu, Latvijā tuvākajā laikā ierobežojumu mīkstināšana nav sagaidāma, otrdien preses konferencē pavēstīja veselības ministre Ilze Viņķele (AP).

“Ja jūs dzirdat, ka austrieši vai spāņi kaut ko grasās samazināt, lūdzu, paturiet prātā, ka tie ierobežojumi, kas piemēroti viņu valstīs, ir ļoti drastiski, un ar visu atbrīvošanu un mazākiem ierobežojumiem tāpat Latvijā šis ierobežojumu apmērs vēl nesasniegs to līmeni, uz kuru tiecas Austrija un Spānija,” sacīja ministre.

“Lai arī joprojām smagi slimu un stacionētu cilvēku daudzums ir neliels, proti, šobrīd 46 cilvēki ir slimnīcās, no kuriem trīs ir smagā stāvoklī, un miruši no Covid-19 mums ir pieci, no sirds aicinu apzināties, ka vieta optimismam ir jāsaglabā piesardzīga,” mudināja Viņķele.

Vienlaikus ministre aicināja iedzīvotājus būt līdzestīgiem un neatturēties no Covid-19 testu veikšanas.

Jau ziņots, ka vairākas Eiropas valstis ir mīkstinājušas Covid-19 dēļ ieviestos ierobežojumus.

Tikmēr Latvijā pēdējā diennaktī Covid-19 noteikts vien diviem iedzīvotājiem, tādējādi kopējais inficēto skaits valstī sasniedzis 657, liecina Slimību profilakses un kontroles centra apkopotā informācija.

Iepriekšējā diennaktī veikti 242 izmeklējumi personām ar aizdomām par Covid-19, kamēr līdz šim kopumā veikti 29 018.

Skaidrojot sarukušo veikto testu un jaunatklāto gadījumu skaitu, veselības ministre mikorblogošanas vietnē “Twitter” norādīja, ka brīvdienās bija ārkārtīgi zema aktivitāte – “uz testiem nav pieteikušies ne no speciālajām grupām, kuras tiek testētas prioritāri, ne ģimenes ārsti sūtījuši cilvēkus testēties”. “Šodien lēmām, ka testējamo grupās iekļausim arī tirdzniecības darbiniekus ar darba devējs nosūtījumu,” vēstīja ministre.

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

SIA „Firma Madara 89” - viens no lielākajiem mazumtirdzniecības uzņēmumiem, kas veiksmīgi darbojas pārtikas mazumtirdzniecībā un ēdināšanā, piedāvā darbu  PAVĀRAM (-EI) ēdināšanas uzņēmumā “Pasēdnīca”,Rīgas ielā 64, Valmierā. Prasības kandidātiem: • vēlama atbilstoša izglītība vai darba pieredze pavāra amatā; • godīgums un augsta atbildības sajūta; • pozitīva attieksme pret darbu; • spēja strādāt komandā un maiņu darbā. Galvenie darba pienākumi: • garšīga un kvalitatīva ēdiena gatavošana saskaņā ar kalkulācijām; • tehnoloģisko procesu pārzināšana un ievērošana; • sekot produkcijas kvalitātei, produktu glabāšanas un gatavās produkcijas realizācijas termiņiem. Piedāvājam: • veselības apdrošināšanu; • mūsdienīgu darba vidi; • papildus sociālās garantijas pēc nostrādāta gada; • atmaksātus papildatvaļinājumus; • svētku dāvanas; • profesionālās un personīgās izaugsmes iespējas; • darba alga no EUR 1000 – 1050 (bruto)/6.00 - 6.50 EUR/h. CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv ar norādi - Pavārs Valmierā,vai pieteikties personīgi WhatsApp vai zvanot pa mob.tel.nr. +371 26167218. Profesija: PAVĀRS Darba vietas adrese: LATVIJA, Rīgas iela 64, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ēdināšana / Pārtikas rūpniecība Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-16 Kontaktpersona: CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv Vai pieteikties WhatsApp: +371 26167218

Mūsu partneri