Valmieras Ziņas

Vidzemes slimnīcā atvērta pārbūvētā hronisko pacientu aprūpes nodaļa

Lasīšanas laiks: 3 min

Turpinot darbu pie Vidzemes slimnīcas infrastruktūras uzlabošanas, A korpusa 1. stāvā atvērta pārbūvētā hronisko pacientu aprūpes nodaļa, kurā tiek uzņemti un ārstēti hronisko slimību pacienti, paliatīvās aprūpes pacienti un īslaicīgās sociālās aprūpes pacienti.  

Pacienti ar hronisku saslimšanu – sirds un asinsvadu slimības, onkoloģiskās saslimšanas, elpošanas sistēmas slimības un citu – paasinājumu vai komplikācijām šai nodaļā tiek stacionēti, kad turpmākai atlabšanai vairs nav nepieciešama sarežģīta ārstēšana vai ķirurģiska iejaukšanās. Šie pacienti nodaļā parasti nonāk no citām slimnīcas nodaļām. Atsevišķos gadījumos pacientus nodaļā stacionē no mājām ar ģimenes ārsta nosūtījumu. Hronisko slimību pacienti nodaļā tiek ievietoti uz laiku līdz 10 dienām.

“Savukārt paliatīvās aprūpes pakalpojumu”, stāsta nodaļas ārste Baiba Kreitenberga, “sniedzam pacientiem ar neārstējamām, progresējošam slimībām, visbiežāk onkoloģiskām. Strādājam komandā: terapeits, sāpju terapeits, māsa, māsas palīgs, sociālā darbiniece un kapelāne. Mūsu galvenais uzdevums – nodrošināt pacientam cieņpilnu dzīves nogali, katram piemeklējot visefektīvāko atsāpināšanu, higiēnas līdzekļus un medicīniskos materiālus”.

Paliatīvās aprūpes pacientus nodaļā  stacionē ar ģimenes ārsta vai onkologa nosūtījumu atbilstoši noteiktām diagnozēm uz laiku līdz 7 dienām.

Pārbūvētajā nodaļā vairākas gultas atvēlētas arī īslaicīgās sociālās aprūpes pacientiem – vientuļajiem Valmieras iedzīvotājiem, kuru veselības stāvokļa vai citu iemeslu dēļ attiecīgu aprūpi nav iespējams nodrošināt dzīvesvietā.

 “Nodaļas pārbūvi”, uzsver Vidzemes slimnīcas valdes priekšsēdētājs Uģis Muskovs, “gaidījām visi – gan personāls, gan pacienti un viņu piederīgie. Hronisko slimību pacientu un paliatīvo pacientu aprūpes pakalpojumi Vidzemē ir tikpat pieprasīti kā visā valstī.  Tāpēc prieks ne tikai par labiekārtotajām telpām un ērtajiem darba apstākļiem personālam, bet arī par iespēju paplašināt nodaļu līdz 25 gultasvietām līdzšinējo 15 gultu vietā”.

Visas jaunās palātas iekārtotas un aprīkotas, ņemot vērā pacientu īpašās vajadzības un aprūpes specifiku. Lai varētu nodrošināt pacientu kvalitatīvu aprūpi nodaļā, kurā vairākums pacientu ir guloši, palielināts arī māsu un māsu palīgu skaits – tagad dienā nodaļā strādā divas māsas un divi māsu palīgi, pieejama sociālā darbiniece un kapelāne.

Sociālā darbiniece konsultē pacientus un  praktiski palīdz sakārtot dokumentus, kad nepieciešams saņemt valsts vai pašvaldības sniegtus sociālos pakalpojumus vai sociālo palīdzību. Rūpējoties par pacientu un viņu tuvinieku morālu stiprināšanu, nodaļā iekārtota arī kapela, kur klusumā un mierā ar kapelāni pārrunāt īpašo situāciju.

Hronisko pacientu aprūpes nodaļas pārbūves projekta autors  ir SIA “virtu”.  Būvdarbus veica būvfirma “Bazalsco”.  Būvniecības izmaksas ir 799 401 eiro, no tiem Vidzemes slimnīcas līdzmaksājums – 47 964 eiro.

Pārbūves darbi un  iekārtu iegāde tiek veikta Projekta Nr. 9.3.2.0/17/I/006  “Kvalitatīvu veselības aprūpes pakalpojumu pieejamības uzlabošana Vidzemes slimnīcā, attīstot veselības aprūpes infrastruktūru” ietvaros, kuru līdzfinansē  Eiropas Reģionālās attīstības fonds (ERAF) 85% apmērā, bet 9% ir valsts budžeta finansējums.

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

SIA „Firma Madara 89” - viens no lielākajiem mazumtirdzniecības uzņēmumiem, kas veiksmīgi darbojas pārtikas mazumtirdzniecībā un ēdināšanā, piedāvā darbu  PAVĀRAM (-EI) ēdināšanas uzņēmumā “Pasēdnīca”,Rīgas ielā 64, Valmierā. Prasības kandidātiem: • vēlama atbilstoša izglītība vai darba pieredze pavāra amatā; • godīgums un augsta atbildības sajūta; • pozitīva attieksme pret darbu; • spēja strādāt komandā un maiņu darbā. Galvenie darba pienākumi: • garšīga un kvalitatīva ēdiena gatavošana saskaņā ar kalkulācijām; • tehnoloģisko procesu pārzināšana un ievērošana; • sekot produkcijas kvalitātei, produktu glabāšanas un gatavās produkcijas realizācijas termiņiem. Piedāvājam: • veselības apdrošināšanu; • mūsdienīgu darba vidi; • papildus sociālās garantijas pēc nostrādāta gada; • atmaksātus papildatvaļinājumus; • svētku dāvanas; • profesionālās un personīgās izaugsmes iespējas; • darba alga no EUR 1000 – 1050 (bruto)/6.00 - 6.50 EUR/h. CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv ar norādi - Pavārs Valmierā,vai pieteikties personīgi WhatsApp vai zvanot pa mob.tel.nr. +371 26167218. Profesija: PAVĀRS Darba vietas adrese: LATVIJA, Rīgas iela 64, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ēdināšana / Pārtikas rūpniecība Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-16 Kontaktpersona: CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv Vai pieteikties WhatsApp: +371 26167218

Mūsu partneri