Valmieras Ziņas

Valmierā skanēs kvarteta “Perpetuum Ritmico” koncerts “Klasikas meistardarbi sitaminstrumentiem”

Lasīšanas laiks: 2 min

18.janvārī plkst.19.00 aicinām uz kvarteta “Perpetuum Ritmico” koncertprogrammu “Klasikas meistardarbi sitaminstrumentiem” Valmieras Kultūras centrā. Koncerts notiks Starptautiskā Ziemas mūzikas festivāla “Gadsimti spēlējas” ietvaros.

“Perpetuum Ritmico ” sastāvā muzicē Guntars Freibergs, Elvijs Endelis, Ernests Mediņš un Mikus Bāliņš.

2014.gadā dibinātais “Perpetuum Ritmico” ir vienīgais pastāvīgi koncertējošais sitaminstrumentu ansamblis Latvijā. Visi ansambļa mūziķi ir koncertējoši sitaminstrumentālisti, kas savu meistarību kaldinājuši kā Latvijā, tā ārzemēs. Savos priekšnesumos “Perpetuum Ritmico” izmanto ļoti dažādas stilistiskās iezīmes, sākot no tautas mūzikas un dažādu populārās mūzikas stilu ietekmes līdz pat avangardam…Būtisks te ir arīdzan ārkārtīgi plašais pielietoto sitaminstrumentu klāsts, kas klausītājus ieved bezgalīgā skaņu, tembru un noskaņu pasaulē, kamdēļ katrs, kurš atvērts jauniem muzikāliem piedzīvojumiem, var tikt pārsteigts un aizrauts ceļojumā uz unikālu mūzikas skaņu dimensiju. “Perpetuum Ritmico” jaunā koncertprogramma ir ilgi lolots mūziķu sapnis izzināt un iztēloties, kā varētu būt skanējusi pirms vairākiem gadsimtiem rakstītā klasikas dižgaru mūzika, ja tolaik jau būtu bijuši pieejami tik attīstīti sitaminstrumenti kā mūsdienās. Jaunās krāsās izgaismojas labi zināmi skaņdarbi, tostarp Bēthovena “Mēnesnīcas sonāte” un Vivaldi “Gadalaiki”, arī Rimska-Korsakova “Kamenes lidojums” un lappuses no Šopēna, Mocarta, Sensāna un daudzu citu skaņražu opusiem.

Koncertprogrammā: Antonio Vivaldi, Volfgangs Amadejs Mocarts, Kamils Sensāns, Ludvigs van Bēthovens, Nikolajs Rimskis-Korsakovs, Klods Debisī un Frideriks Šopēns.

Biļetes: EUR 7-12. Biļetes var iegādāties “Biļešu paradīzē”. Ar Valmieras kultūras karti EUR 1,- atlaide; lietotnes “Mana Valmiera” lietotājiem, kuri deklarējuši savu dzīvesvietu Valmieras pilsētā 10% atlaide no biļetes cenas.

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

SIA "Lat Met" pamatā ir metālapstrādes uzņēmums, kas specializējies praktisku dekoratīvo metāla izstrādājumu ražošanas jomā (vieglie metāla izstrādājumi), pasūtījumi tiek izgatavoti gan pēc privātpersonu, gan industriālo klientu pasūtījumiem. Margas, kāpnes, tirdzniecības stendi, vides priekšmeti, parka soliņi, velo statīvi, nojumes, metināti nestandarta izstrādājumi būvniecībai un mašīnbūvei. Sadarbības partneri Latvijā un Skandināvijā. SIA "LAT MET" aicina darbā metinātāju Galvenie amata pienākumi: Metināšanas darbi izmantojot MIG/MAG, jāmetina margas, kāpnes u.c. Metināšanas darbu veikšana vadoties pēc rasējumiem SIA "Lat Met" nodrošina: Darba veikšanai nepieciešamos apstākļus, vidi un iekārtas Paveiktajam darbam un kvalifikācijai atbilstošu atalgojumu Prasības pretendentiem: Darba pieredze metināšanā (metālapstrādē) Spēja patstāvīgi un kvalitatīvi veikt darba uzdevumus Prasme lasīt tehniskos dokumentus Pozitīva attieksme, motivācija strādāt un mācīties Par priekšrocību tiks uzskatīts: Pieredze metālapstrādē Prasme metināt ar TIG Darba vieta: Rubenes metāla apstrādes cehs "Meistari", Rubene, Kocēnu pag., Valmieras nov., LV-4227 (300 metri no Rubenes baznīcas), saskaņā ar montāžas grafiku klientu objektos. Atalgojums : 1460,00 EUR (Bruto) Papildus informācija Mob. 27314092 (Artis) Profesija: METĀLMATERIĀLU METINĀTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Meistari, Kocēnu pag., Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ražošana Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-29

Mūsu partneri