Valmieras Ziņas

Zeile: Savs rokraksts un filozofija ir izveidojusies, taču turpinu studēt basketbolu

Lasīšanas laiks: 5 min

Aiz kalniem vairs nav jaunā PAF Latvijas – Igaunijas basketbola līgas sezona un “Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola” basketbolisti aktīvi strādā pie sadarbību noslīpēšanas gaidāmajai sezonai. Uz pirmssezonas interviju uzaicinājām komandas galveno treneri Robertu Zeili, kurš pastāstīja par sastāva papildinājumiem un mērķiem gaidāmajā sezonā.

Strauji tuvojas jaunā sezona un komanda aizvada pirmssezonas pārbaudes spēles. Kā esi apmierināts ar sagatavošanās procesu un cik lielā mērā komanda ir gatava sezonas sākumam?

Sajūtas ir divējādas, jo treniņu process bija labs un esam kārtīgi pastrādājuši. Taču pārbaudes spēlēs gadījās vairākas neveiksmīgas traumas – vairāki spēlētāji izsita pirkstus un viens arī salauza pirkstu. Līdz ar to tikai tuvojamies gandrīz pilnam sastāvam un pārbaudes spēlēs labas epizodes mijās ar kļūdām, jo komanda vēl tikai saspēlējas.

Pērn Valmieras komandas spēle diezgan daudz balstījās uz ārējo līniju, kur bija salīdzinoši pieredzējušāki spēlētāji. Šogad komanda ir gados jaunāka. Kādas tendences un nianšu izmaiņas paredzamas šajā gadā?

Es pat teiktu, ka spēles stils mums nav daudz jāmaina. Mēģināsim spēlēt maksimāli ātri un agresīvi ar daudz metieniem. Groza apakšā neesam paši lielākie un smagākie, tādēļ uzbrukumam ir jābūt kustīgam un ar piespēlēm ir jāatrod brīvie metieni. Globāli spēles stils mums nemainās. Varbūt, zaudējam uz Jāņa Kaufmaņa pieredzi, bet tajā pašā laikā šogad sastāvs ir līdzvērtīgāks ar vairāk rotācijas spēlētājiem, kuri gatavi iet laukumā un dot ieguldījumu. Gribās būt ātrākiem un agresīvākiem, jo šosezon minūtes varētu izlīdzināties līdzvērtīgi starp spēlētājiem. Pagājušajā gadā Jānim Kaufmanim un Edmundam Elksnim tomēr bija ļoti lielas minūtes jāspēlē, tādēļ nevarējām spēlēt tik augstā tempā kā es vēlētos.

Vienības sastāvā notikušas vairākas pārmaiņas. Pats esi kluba valdē. Pastāsti, kā notiek komandas komplektēšanas process un kuram pieder gala vārds lēmumā par spēlētāju piesaisti.

Lēmums tiek pieņemts kopēji valdes diskusijā. Ir konkrēts budžets, kas atvēlēts spēlētāju algām. Lieku galdā dažādus variantus, savu plānu un runāju ar spēlētājiem. Kāda iecere atkrīt, tad skatāmies nākamo labāko variantu. Principā es izvēlos spēlētāju un tad man ir jāpārliecina valde, un jāsakrīt budžeta iespējām ar atalgojumu.

Divi šīs vasaras sastāva papildinājumi Roberts Blumbergs un Roberts Krastiņš – kā viņi iejūtas komandā un ko no viņiem sagaidi?

Domāju, ka ar katru dienu viņi iejūtas aizvien labāk. Spēlētāju vecums ir visai līdzīgs, tādēļ viņiem, domāju, ka ir kopīgas intereses un ir tēmas par ko savstarpēji runāt. Protams, vēl ir jāpieslīpējas vienam pie otra un katram jāsaprot sava loma komandā. Komandas sastāvs ir jauns – 21,6 gadi ir mūsu vidējais vecums. Tas ir gan pluss, gan zināmos brīžos mīnus. Jo brīžiem visi grib spēli ņemt uz sevi un tad laukumā rodas bardaks. Taču mums vēl ir laiks saprast savas lomas. Krastiņu uzskatu kā vienu no pieredzējušajiem, lai gan viņam ir tikai 25 gadi. Viņš var iedot komandai mieru un palīdzēt arī ģērbtuvē. Vēl neesam balsojuši par komandas kapteini, taču viņam ir šādas īpašības. Blumbergs ir viens no sava gadu gājuma talantīgākajiem spēlētājiem. Pēc atgriešanās no Amerikas, ceru ka šī sezona viņam būs tramplīns turpmākajai karjerai. Līdzīgi kā Jānim Kaufmanim, kuram pērn bija viena no labākajām sezonām karjerā, kas ļāva spert nākamo soli uz “Ventspili” un Eirokausiem. Gan Robertam, gan Valteram Vēverim noteikti ir tādas pašas ambīcijas. Galvenais lai šīs ambīcijas izdodas apvienot ar sekmīgu komandas spēli.

Kā Valters Vēveris sezonas laikā Andorā mainījies?

Noteikti viņš ir kļuvis fiziski spēcīgāks. Var redzēt, ka tā gada laikā ir ieguldīts pietiekami liels darbs. Viņš mācījās tālmācībā, kas ļāva divas reizes dienā trenēties. Tajā vecumā, ja vēlies kļūt par profesionāli, tas ir nepieciešams vai vismaz treniņzālē pavadītajam stundu skaitam ir jābūt pietiekamam. Tehniski un metiena ziņā viņš vienmēr ir bijis ļoti kvalitatīvs spēlētājs. Protams arī pie labajām lietām ir jāturpina strādāt, bet aizsardzībā viņš noteikti ir kļuvis labāks. Andorā veču komanda ir ļoti spēcīga gan Spānijas līmenī, gan Eirokausos. Otrā komanda spēlē Spānijas 4. līgā, kas Valteram, manuprāt, ir nedaudz par zemu. Domāju, ka sezona Latvijas-Igaunijas līgā viņam būs ļoti laba skola, jo savos 18 gados būs jāsitas ar pieaugušiem vīriem un viņam tiks pievērsta uzmanība skautinga analīzē, un būs fiziski jātiek galā ar presingu un fiziski spēcīgiem aizsargiem.

Pērn arī pašam bija debija Latvijas augstākajā līgā pēc vairākām sezonām LBL 2. divīzijā. Kādas pašam ir galvenās atziņas priekš sevis kā trenera pēc pagājušās sezonas?

Man kā jaunam trenerim pie daudz kā ir jāstrādā un no daudz kā jāmācās. Cenšos studēt basketbolu, skatoties daudz spēles un analizējot kā darbojās citas komandas. Kaut kāds rokraksts un filozofija jau ir izveidojusies. Pērn noteikti sanāca vairāk piedomāt pie niansēm, kā veidot komandu. Protams, ne vienmēr vari dabūt to ko gribi, jo budžeta un naudas ziņā daudzi klubi mūs var pārtrumpot. Līdz ar to starpsezonā ir daudz pārrunas ar spēlētājiem, lai pārliecinātu viņu doties uz Valmieru. Arī Blumberga gadījumā noteikti nebijām finansiāli pirmajā vietā, bet varam piedāvāt lielāku lomu nekā citur. Ar spēlētājiem par šim lietām jārunā un jāparāda ieguvumi. Arī Valteram Vēverim un citiem jaunajiem spēlētājiem esmu teicis, ka jaunības gados ir jāatsakās no nedaudz lielākas naudas. Daudz svarīgāk spēlēt augstākā līmenī un atbilstošas minūtes un tad tā nauda atnāks. Nevis sēdēt uz soliņa laba līmeņa komandā vai spēlēt trešajā ceturtajā līgā, kas mūsu talantīgajiem spēlētājiem, manuprāt, nav nepieciešams. Ja paskatāmies no jauniešu izlases spēlētājus, tad vairāki no viņiem šosezon atgriezušies Latvijā, tā kā tas Spānijas ceļš arī nav optimāls. Ja paskatāmies izlases spēlētājus, tad lielākā daļa no viņiem izgājuši Latvijas sistēmu vispirms caur jauniešiem tad caur Valmieru, Liepāju vai citām komandām uz VEF un Ventspili, un tālāk uz Eiropu. Domāju, ka šis Spānijas ceļš pagaidām nav īsti attaisnojies jaunajiem spēlētājiem.

Uz kādiem mērķiem “Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola” komanda tēmē šajā sezonā? Kāda ir latiņa, kuru komanda vēlas sasniegt?

Abās līgās tas ir play-off turnīrs. Latvijā mums noteikti ir jātiek izslēgšanas spēlēs un arī Igaunijā varam iekļūt astotniekā. Uzskatu, ka pagājušajā sezonā nebijām tālu no play-off Latvijas-Igaunijas apvienotajā līgā. No pagājušās sezonas varam mācīties, ka sava līmeņa pretinieks, lai gan spēles nedrīkst dalīt, ir jāpieveic. Viens zaudējums LU, viena izlaista uzvara pret Valgu un trīs pagarinājumos zaudējums pret TLU. Uzvarot šos mačus mēs regulārās sezonas izskaņā būtu tur pat play-off zonā. Šosezon tam noteikti ir jābūt mērķim – būt play-off spēlēs.

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

Biedrība “Resursu centrs cilvēkiem ar garīgiem traucējumiem “ZELDA” (turpmāk RC ZELDA), reģ. Nr. 40008114387 aicina darbā atbalsta personu lēmumu pieņemšanā – sociālo mentoru Valmieras novadā pilngadīgām personām ar garīga rakstura traucējumiem. Kas ir Atbalsta personas pakalpojums lēmumu pieņemšanā? Atbalsta personas pakalpojums lēmumu pieņemšanā ir personai ar garīga rakstura traucējumiem sniegts atbalsts lēmumu pieņemšanā, lai palīdzētu viņai vienlīdzīgi ar citiem sabiedrības locekļiem īstenot savu tiesībspēju un rīcībspēju. Atbalsts lēmumu pieņemšanā ļauj personai paust savu gribu, izvēli, plānot un pašai pieņemt lēmumus par savu dzīvi, veselības un sociālo aprūpi, finansēm un īpašumiem, kā arī palīdz personai paplašināt savu dabisko atbalsta loku, palīdz pilnveidot spējas pārstāvēt sevi un aizsargāt savas tiesības un intereses. Pakalpojuma ietvaros atbalsts tiek nodrošināts 6 dzīves jomās: tiesību un interešu aizstāvības jomā, finanšu jomā, ikdienas dzīves jomā, veselības aprūpes jomā, sociālā aprūpes jomā un atbalsta loka veidošanā. Atbalsta personas lēmumu pieņemšanā galvenie darba pienākumi: atbalsta sniegšana lēmumu pieņemšanā personām ar garīga rakstura traucējumiem (turpmāk – atbalstāmajām personām); atbalstāmo personu atbalsta plāna sagatavošana, balstoties uz stipro pušu un vajadzību izvērtēšanu; palīdzība atbalstāmajām personām apzināt un piesaistīt nepieciešamos resursus, veicinot atbalstāmo personu motivāciju lēmumu pieņemšanā un saistīto problēmu risināšanā; palīdzība dokumentu sagatavošanā iesniegšanai valsts un pašvaldību institūcijās; atbalsta loka veidošana atbalstāmajām personām; atbalstāmās personas patstāvīgai dzīvei nepieciešamo lēmumu pieņemšanas prasmju attīstīšana un veicināšana (t.sk. nodrošināt lēmuma pieņemšanai nepieciešamo informāciju un sniegt to atbalstāmajai personai saprotamā veidā un valodā, kā arī sniegt nepieciešamo atbalstu, lai atbalstāmā persona varētu paust savu gribu un izdarīt patstāvīgu izvēli); iknedēļas saturisko atskaišu un mēneša atskaites – atbalsta personas pakalpojuma uzskaites lapas sagatavošana. Prasības kandidātam: pirmā vai otrā līmeņa augstākā izglītība sociālajā darbā, sociālajā aprūpē, sociālajā rehabilitācijā, psiholoģijā, tiesību zinātnēs vai citās sociālajās vai humanitārajās zinātnēs; vēlamas pamatprasmes un pieredze darbā un komunikācijā ar personām ar garīga rakstura traucējumiem; labas latviešu valodas zināšanas (augstākā līmeņa 2. pakāpe (C2)); pamatzināšanas par valsts pārvaldi un prasme sagatavot dokumentus valsts un pašvaldību institūcijām; prasme strādāt ar datoru; prasme strādāt gan individuāli, gan komandā; spēja plānot savu darbu individuāli; augsta saskarsmes kultūra, komunikabilitāte, empātija, tolerance un atvērtība jaunām idejām. Atbalsta personai nepieciešamās kompetences: iecietība pret personām ar garīga rakstura traucējumiem, lai veidotu veiksmīgu kontaktu; spēja analizēt situāciju un identificēt iespējamos cilvēktiesību pārkāpumus pret atbalstāmo personu; spēja strādāt komandā un piemēroties mainīgiem darba apstākļiem; spēja patstāvīgi pieņemt lēmumus, komunicēt, risināt problēmas un konfliktus; spēja motivēt atbalstāmo personu pārmaiņām; spēja plānot un organizēt savu darbu; augsti ētikas standarti. Mēs piedāvājam: Pilna vai nepilna laika darba slodzi ar summēto darba laiku; Veselības apdrošināšana; Nodrošinām darba datoru, kā arī telefona un interneta pieslēgumus; Darba laiks tiek organizēts, pamatojoties uz katrai atbalstāmajai personai izstrādātu atbalsta plānu; Atalgojumu 7.73 EUR/h pirms nodokļu nomaksas, slēdzot ar personu terminētu darba līgumu, nodrošinot visas sociālās garantijas (darba līguma termiņš 31.12.2024. ar iespēju līgumu pagarināt); Ar darbu saistīto izdevumu atmaksa (degviela, sabiedriskā transporta biļetes, kancelejas preces u.tml.); Apmācību pirms darba uzsākšanas, regulāru pakalpojuma koordinatora, sociālā darbinieka un citu RC ZELDA speciālistu atbalstu ikdienas darbā, kovīzijas vai supervīzijas. Darba vietas adrese : Mārupes iela 4, Rīga un visā Latvijas teritorijā. Pieteikumu ar CV un motivācijas vēstuli lūgums sūtīt: zelda@zelda.org.lv  Profesija: Sociālais MENTORS Algas izmaksas veids: Stundas tarifa likme Darba vietas adrese: LATVIJA, Valmiera, Valmieras nov. Darba laika veids: Summētais darba laiks Darba veids: Darbinieka amats uz noteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Veselības aprūpe / Sociālā aprūpe Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz noteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-06-03 Kontaktpersona: Tālrunis: 67442828 E-pasts: zelda@zelda.org.lv Izglītības līmenis: 1.līmeņa profesionālā augstākā izglītība

Pievienojies mūsu komandai! Valmieras pirmsskolas izglītības iestāde “Sprīdītis” aicina darbā skolotāja palīgu uz noteiktu laiku (40 stundas nedēļā jeb 1,0 likme).  Darba vietas adrese: Rūpniecības iela 29, Valmiera, Valmieras novads. Ja Tev ir vēlme: • veikt bērnu aprūpi ikdienā; • sadarboties ar grupas skolotājām, sniegt atbalstu bērniem mācību jomu apguvē; • veidot bērnos kulturālas uzvedības un higiēnas iemaņas; • rūpēties par bērnu dienas režīma ievērošanu; • nodrošināt telpu, inventāra tīrību un kārtību; un ja Tev ir: • vismaz vispārējā vidējā izglītība (vēlams auklītes sertifikāts vai praktiskā pieredze darbā ar bērniem); • valsts valodas prasmes atbilstoši Valsts valodas likuma prasībām; • kompetences: prasme plānot, organizēt un kvalitatīvi veikt savu darbu, disciplinētība; pozitīva, radoša un atbildīga attieksme pret darbu; psiholoģiskā noturība un augsta saskarsmes kultūra; mēs piedāvājam: • pamatalgu pārbaudes laikā 702 EUR pirms nodokļu nomaksas, pēc pārbaudes laika 731 EUR pirms nodokļu nomaksas; • darba devēja līdzfinansētu veselības apdrošināšanu pēc pārbaudes laika beigām, kā arī citas sociālās garantijas/labumus atbilstoši darba rezultātiem un normatīvajos aktos noteiktajam; • drošu, estētisku un sakārtotu darba vidi. Profesionālās darbības aprakstu (CV), pieteikuma vēstuli gaidīsim līdz 2024. gada 27.maijam personīgi (adrese: Rūpniecības iela 29, Valmiera, Valmieras novads) vai e-pastā spriditis@valmiera.edu.lv. Tālrunis papildu informācijai: 64231434. Informējam, ka Jūsu pieteikuma dokumentos norādītie personas dati tiks apstrādāti, lai konkursa kārtībā noteiktu vakancei atbilstošāko kandidātu, atbilstoši fizisko datu aizsardzības regulējuma prasībām. Profesija: SKOLOTĀJA PALĪGS Darba vietas adrese: LATVIJA, Rūpniecības iela 29, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz noteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Izglītība / Zinātne Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz noteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-27 Kontaktpersona: CV, piet.vēst.un izgl.dok.kopijas ar norādi sūtīt uz spriditis@valmiera.edu.lv, 64231434. Izglītības līmenis: Vispārējā vidējā izglītība

Mūsu partneri