Valmieras Ziņas

Lēti matrači ar izcilu kvalitāti: kā nepārmaksāt par pirkumu?

Lasīšanas laiks: 4 min

Labs matracis ir lieliska miega un veselības priekšnosacījums, tāpēc gan ārsti, gan mājokļa iekārtošanas speciālisti iesaka nežēlot naudu matrača iegādei. Dārgākie matraču modeļi cenas ziņā līdzinās iPhone un Macbook precēm, taču tirgū ir arī lēti matrači, kas apvieno kvalitāti un pieejamu cenu. Lasi šajā rakstā par to, kā izvēlēties labu jaunu matraci, neiztukšojot bankas kontu!

3 matrača kvalitātes kritēriji

Matrača cenu galvenokārt nosaka tā materiāli un ražošanā izmantotās tehnoloģijas. Izvēloties matraci, izvērtē katru modeli pēc trīs svarīgākajiem raksturojumiem:

  • pildījums. Matrači iedalās divās kategorijās – ar un bez atsperēm. Vislētākie modeļi ir ar atsperēm, vidējā cenu segmenta matrači lielākoties ir pildīti ar speciālām putām. Ir pieejami arī luksusa matrači ar atsperu pamatni un putu virsslāni;
  • apdare. Materiālam, kas saskaras ar lietotāja ādu, jābūt higiēniskam un izturīgam. Ļoti blīvs apdares audums ir žakards, izturīgi ir arī lini un kokvilna. Matrača cenu var palielināt apdares impregnējumi, kas aizsargā matraci no nodiluma un putekļu ērcītēm, noņem statisko elektrību utt.
  • tehnoloģijas. Moderna matrača iekšā ir ne tikai atsperes un pildījums – jo dārgāks ir modelis, jo vairāk tehnoloģisko risinājumu slēpjas zem apdares. Matracis var būt divpusēji lietojams, adaptēts ziemas un vasaras sezonai, ar dažādiem cietības līmeņiem utt.

Katra tehnoloģija palielina matrača cenu, bet dzīties pakaļ visiem jauninājumiem nav vērts – labāk sastādi divus sarakstus ar sev svarīgiem matrača raksturojumiem un tiem, no kuriem var mierīgi atteikties. Piemēram, bērnu gultiņas labāk aprīkot ar kvalitatīvu matraci no ekonomiskā segmenta, jo bērnam paaugoties, būs jāmaina gan gulta, gan matracis. Alerģijas un muguras problēmas ir pamatots iemesls iegādāties dārgāku matraci, bet cilvēki bez īpašām vajadzībām labi gulēs arī uz parastiem matračiem no labiem ražotājiem.

Shutterstock.com

Virsmatracis – risinājums taupīgiem pircējiem

Vēl viens lētu matraču veids ir virsmatrači, ko var izvietot uz dīvāna vai gultas bez veca matrača nomaiņas. Šādi matrači ir pildīti ar putām un ir vien 3 – 7 cm augsti. Pēc lietošanas matraci var sarullēt un uzglabāt pieliekamajā vai dīvāna gultasveļas kastē.

Lēts virsmatracis var būt noderīgs, ja Tu:

  • guli nevis uz gultas, bet uz dīvāna;
  • dzīvo īres mājoklī un nevari vienoties ar īpašnieku par jauna matrača iegādi;
  • bieži pārvācies un vēlies nodrošināt sev labu guļvietu jebkurā situācijā;

Virsmatracis ir lietojams arī kā papildu matracis viesiem. Gulēšana uz dīvāna, uz saliekamās gultas vai uz grīdas nav patīkamākā pieredze, bet virsmatracis jebkuru guļvietu pārvērš par komfortablu atpūtas zonu.

Shutterstock.com

Lēti matrači ar piegādi uz mājām

Jauna matrača izvēle ir grūts uzdevums divu iemeslu dēļ – pirmkārt, plašajā preču klāstā jāatrod piemērotais modelis, otrkārt, jāorganizē matrača nogādāšana uz pircēja mājām. Tikt galā ar šiem izaicinājumiem palīdz interneta veikals 1a.lv – oficiāls Dormeo matraču izplatītājs.

1a.lv e-veikalā ir pieejami gan lēti virsmatrači, gan dārgāki matraču modeļi vienvietīgām un divvietīgām gultām, ar četriem cietības līmeņiem un dažādiem pildījumiem. Atlases filtri un preču apraksti palīdz izvēlēties matraci individuālām vajadzībām: bērniem, senioriem, cilvēkiem ar dažādām veselības problēmām u.tml. Pasūtīto matraci var izņemt patstāvīgi 1a.lv klientu apkalpošanas centrā vai pasūtīt piegādi uz izņemšanas punktu vai pircēja adresi.

Neērts un lēts un komfortabls, bet dārgs matracis ir viltus alternatīva. Kvalitatīvi lēti matrači nodrošina pilnvērtīgu atpūtu gan pēc ilga nakts miega, gan pēc īsām power nap snaudām, tāpēc labu matraci mūsdienās var atļauties cilvēki ar dažādām finanšu iespējām un vajadzībām. Ienāc 1a.lv interneta veikalā un atrodi sava budžetam piemērotāko matraci! 

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

SIA "Lat Met" pamatā ir metālapstrādes uzņēmums, kas specializējies praktisku dekoratīvo metāla izstrādājumu ražošanas jomā (vieglie metāla izstrādājumi), pasūtījumi tiek izgatavoti gan pēc privātpersonu, gan industriālo klientu pasūtījumiem. Margas, kāpnes, tirdzniecības stendi, vides priekšmeti, parka soliņi, velo statīvi, nojumes, metināti nestandarta izstrādājumi būvniecībai un mašīnbūvei. Sadarbības partneri Latvijā un Skandināvijā. SIA "LAT MET" aicina darbā metinātāju Galvenie amata pienākumi: Metināšanas darbi izmantojot MIG/MAG, jāmetina margas, kāpnes u.c. Metināšanas darbu veikšana vadoties pēc rasējumiem SIA "Lat Met" nodrošina: Darba veikšanai nepieciešamos apstākļus, vidi un iekārtas Paveiktajam darbam un kvalifikācijai atbilstošu atalgojumu Prasības pretendentiem: Darba pieredze metināšanā (metālapstrādē) Spēja patstāvīgi un kvalitatīvi veikt darba uzdevumus Prasme lasīt tehniskos dokumentus Pozitīva attieksme, motivācija strādāt un mācīties Par priekšrocību tiks uzskatīts: Pieredze metālapstrādē Prasme metināt ar TIG Darba vieta: Rubenes metāla apstrādes cehs "Meistari", Rubene, Kocēnu pag., Valmieras nov., LV-4227 (300 metri no Rubenes baznīcas), saskaņā ar montāžas grafiku klientu objektos. Atalgojums : 1460,00 EUR (Bruto) Papildus informācija Mob. 27314092 (Artis) Profesija: METĀLMATERIĀLU METINĀTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Meistari, Kocēnu pag., Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ražošana Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-29

Mūsu partneri