Valmieras Ziņas

Vidzemes slimnīcā kompensāciju par darbu reģionā līdz šim saņēmušas 4 māsas un 23 māsu palīgi

Lasīšanas laiks: 2 min

Jau informējām, ka Veselības ministrija plāno paplašināt mediķu loku, kas var saņemt finansiālu atbalstu, izvēloties strādāt reģionos.

Izvēloties pārcelties strādāt ārpus Rīgas, ārstniecības personas var saņemt finansiālu atbalstu. Veselības ministrija šādu mehānismu izveidojusi ar Eiropas Sociālā fonda atbalstu. Tas nozīmē, ka ārstniecības persona, kura piekrīt strādāt ārpus galvaspilsētas vismaz piecus gadus, sniedzot valsts apmaksātus pakalpojumus, var saņemt vienreizēju pārcelšanās kompensāciju (arī par katru ģimenes locekli) un pirmos divus gadus arī finansiālu atbalstu, lai segtu dzīvošanas izdevumus. Piemēram, ārsts, kuram ir laulātais un divi bērni, kompensācijā par darbu ārpus Rīgas saņemtu 12,2 tūkstošus eiro.

“Uzteicamas ir nozares vadības aktivitātes, lai palīdzētu reģionālajām ārstniecības iestādēm piesaistīt jaunos ārstus un citas ārstniecības personas,”

portālam “Valmieras Ziņas” šo ieceri komentēja “Vidzemes slimnīcas” pārstāve Benita Brila.

“Ņemot vērā personāla resursu nepietiekamību, kas izjūtama arī Vidzemes slimnīcā atsevišķās specialitātēs, norit mērķtiecīgs darbs jauno speciālistu  piesaistē. Ir izveidojusies laba sadarbība ar Rīgas Stradiņa universitāti un Latvijas Universitāti, piesaistot topošos ārstus un nodrošinot viņiem praksi pēc 5.kursa, iepazīstinot ar darba vidi reģionālā slimnīcā, kā arī citiem profesionāli un sadzīviski patīkamiem nosacījumiem.

Pērn darbam Vidzemes slimnīcā izdevās piesaistīt 14 jaunus ārstus, tai skaitā rezidentus. Šogad noslēgti līgumi ar 13 jaunajiem ārstiem, kas strādā uz nepilnu slodzi, pieņem ambulatori un dežūrē nodaļās.

Ja viņi novērtēs profesionālās karjeras iespējas un pieņems veselīgos izaicinājumus, ko sniedz darbs reģionālā daudzprofilu neatliekamās palīdzības slimnīcā, jaunie speciālisti būs ievērojams atspaids ārstnieciskā personāla nodrošināšanā nākotnē,” uzsvēra Vidzemes slimnīcas pārstāve.

Benita Brila atzina, ka diemžēl arī Vidzemes slimnīcā izjūtams māsu deficīts. Lai situāciju labotu, pirms 2 gadiem tika uzsākta sadarbība ar Rīgas Stradiņa universitātes Sarkanā Krusta medicīnas koledžu par māsu sagatavošanu speciāli Vidzemes slimnīcai. Šobrīd 2. kursa studentes iziet praksi Valmierā, bet koledžā jau nokomplektēta nākamā grupa māsu profesijas apguvei.

Kompensāciju par darbu reģionā līdz šim saņēmušas 4 māsas un 23 māsu palīgi, kas pabeidza skolu un kā jaunie speciālisti turpina darbu Vidzemes slimnīcā. Šogad vairāki mūsu rezidenti pabeigs rezidentūru, kļūs par ārstiem un arī varēs pretendēt uz kompensāciju par darbu reģionā.

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

Aicinām darbā AUTOBUSA VADĪTĀJU VALMIERAS AUTOPARKĀ DARBA PIENĀKUMI: pasažieru pārvadāšana saskaņā ar darba grafiku biļešu pārdošana darbs ar elektronisko kases aparātu pasažieru kvalitatīva apkalpošana PRASĪBAS PRETENDENTIEM: D kategorijas transportlīdzekļa vadītāja apliecība, vēlams 95. kods vēlams D vai D 1 kategorijas transportlīdzekļa vadītāja stāžs vismaz divi gadi labas saskarsmes un komunikācijas prasmes latviešu valodas zināšanas UZŅĒMUMS PIEDĀVĀ: darbu stabilā uzņēmumā darba samaksu 1850 EUR (pirms nodokļu nomaksas) pilnas sociālās garantijas daļēju ceļa izdevumu apmaksu no dzīvesvietas uz darbavietu 95. koda apmācības apmācību pirms darba pienākumu uzsākšanas veselības apdrošināšanas iespējas iespēju savienot ar darbu citā uzņēmumā ikgadējās un 95. koda apmācības CV ar norādi vakancei „Autobusa vadītājs Valmieras autoparkā” iesniegt: sūtot elektroniski uz info@vtu-valmiera.lv personīgi SIA „VTU Valmiera” personāla daļā darba dienās no plkst.13:00 līdz 16:00 („Brandeļi”, Brandeļi, Kocēnu pagasts, Valmieras novads, Reģ.nr. 40003004220) Informācijai 29231565 * Iesniegtos personas datus SIA “VTU VALMIERA” izmantos, lai konkursa kārtībā noteiktu vakancei atbilstošāko kandidātu. Ja kandidāts vēlas, lai viņa personas dati tiktu saglabāti SIA “VTU VALMIERA” iekšējā datu bāzē ar mērķi tos apstrādāt citos SIA “VTU VALMIERA” personāla atlases konkursos, tad pieteikumā vakancei lūdzam kandidātam norādīt savu piekrišanu personas datu saglabāšanai. Profesija: AUTOBUSA VADĪTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Brandeļi, Kocēnu pag., Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Transports / Loģistika Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-31

Mūsu partneri