Valmieras Ziņas

22.jūnijā startēs jubilejas skrējiensoļojums Rīga – Valmiera (papildināts)

Lasīšanas laiks: 4 min

Sestdien, 22.jūnijā, tieši pusnaktī pie Brīvības pieminekļa tiks dots starts skrējiensoļojumam Rīga – Valmiera. Šogad labdarības sacensībās tiks vākti ziedojumi Undīnes Ozoliņas ārstēšanai, portālam “Valmieras Ziņas” pavēstīja sacensību rīkotājs Matīss Vecvagaris.

“Undīnes Ozoliņas ārstēšanai līdzekļi tika vākti pirmajā atjaunotajā skrējiensoļumā 2014.gadā, kad tika saziedoti 2,6 tūkstošus eiro. Esam sekojoši līdzi meitenes atveseļošanās progresam, jo viņa ik gadus ir piedalījusies sportistu sagaidīšanā Valmierā pie Sv.Sīmaņa baznīcas. Tādēļ šogad nolēmām atkal sniegt Undīnei finansiālu atbalstu, lai viņas ārstēšana varētu turpināties,” pastāstīja M.Vecvagaris.

Sacensību rīkotājs arī atklāja, ka šogad skrējiensoļojums ir ieguvis jaunu kvalitāti. Pirmo reizi tam piešķirts arī Latvijas čempionāta statuss, kurā tiks noskaidroti labākie skrējēji 100 kilometru distancē. Līdz ar to sacensībās būs divi finiši. Viens no tiem pie 100 kilometru atzīmes Kocēnu apkārtnē, bet otrais – jau tradicionāli pie Sv.Sīmaņa baznīcas durvīm. Sacensību jaunais statuss dos iespēju dalībniekiem iegūt kvalifikācijas punktus starptautiskiem ultramaratoniem ārzemēs, kā arī ļaus piesaistīt nākamgad vairāk ārzemju sportistus skrējiensoļojumam Rīga – Valmiera.

Prognozēts, ka ātrākie skrējēji varētu sasniegt finišu 22.jūnija rītā pirms plkst. 8.00, tādējādi labojot 1992.gada Georga Jermolajeva trases rekordu (8:01:38). Leģendārais skrējējs 76 gadu vecumā arī dosies trasē. 

Sacensībās ar 100.numuru startē Londonas un Rio olimpisko spēļu dalībniece soļotāja Agnese Pastare (starta Nr.100). Skrējienā piedalīsies arī sieviešu trases rekordiste Vita Devjaņikova (9:53:06), kura skries ar īpašo 107.numuru. Konkurenci sastādīs taku skriešanas izlases pārstāves Diāna Džaviza un Jolanta Krastiņa, kā arī viena no iepriekšējo gadu uzvarētājām Sigita Vāce, kura turpina gatavoties septembrī gaidāmajam 247 kilometru Spartatlonam Grieķijā.

Vīru konkurencē cīņā par LČ medaļām cīnīsies viss pērnais pjedestāls – Konstantīns Biktimirovs, Dmitrijs Ničipors un Ainārs Kumpiņš, kā arī iepriekšējo gadu laureāts Kristaps Broks, kuram pievienosies nule Ventspils maratonā trešo vietu izcīnījušais Sergejs Maslobojevs un pašreizējais bronzas medaļnieks 100 kilometros Ritvars Kalniņš no Valmieras.

Trasē dosies arī pirmā atjaunotā Rīga-Valmiera skrējiena uzvarētājs Valdis Ņilovs un vairāki Latvijas rekordisti, tostarp diennakts skrējienos labākais asfaltnieks Jānis Actiņš un skriešanas leģenda Viktors Suborins, kam no 1984. gada pieder rekords ar 258,845 kilometriem stadionā. Arī abi Balatona 220 kilometru apskrējēji Pēteris Cābulis un Didzis Brauns skries Rīga-Valmiera, tāpat kā Spartatlona pieveicējs Nikolajs Lucāns.

Sacesnības sāksies 21.jūnija vakarā plkst.21.00 ar dalībnieku reģistrāciju Latvijas Universitātē, Raiņa Bulvārī 19 un skrējiena atklāšanu plkst.23.15. Īsi pirms pusnakts pie Brīvības pieminekļa būs kopīga himnas dziedāšana Latvijas Operas pārstāvja Mika Vilsona vadībā,. Tieši pusnaktī Latvijas labākais taku skrējējs Andris Ronimoiss dos starta signālu un policijas pavadībā skrējēji nesīs Mildas sveicienu Sīmanim.

M.Vecvagaris uzsvēra, ka vēsturiskais 107 km skrējiensoļojums Rīga-Valmiera šogad atzīmēs 30 gadu jubileju. Pirmais skrējiensoļojums norisinājās 1989.gadā trīs dienas pēc leģendārā Baltijas ceļa, kas 600 kilometru garumā stiepās cauri visām galvaspilsētām un vienoja divus miljonus iedzīvotājus. Zīmīgi, ka šogad skrējiensoļojums notiek laikā, kad tiek atzīmēta Cēsu kauju simtgade, kas arī ir viens no svarīgākajiem pagrieziena punktiem Latvijas valsts vēsturē.

Skrējiensoļojums Rīga – Valmiera vispirms notika piecas reizes no 1989. līdz 1993. gadam. 107 km vajadzēja veikt 24 stundu kontrollaikā, tamdēļ šīs sacensības mēdza dēvēt arī par gladiatoru pastaigu. Pirms pieciem gadiem brīvdienu skrējēju apvienība “Ņergas” tradīciju atjaunoja, 2014. gada 8. martā notika sestais skrējiens.

Sacensību programma

00.00 Starts pie Brīvības pieminekļa

7.50-8.30 Uzvarētāju sagaidīšana pie Sīmaņa baznīcas

9.00 Ziedu ceremonija vīriešiem

9.50-11.00 Ātrāko dāmu sagaidīšana pie Sīmaņa baznīcas

11.30 Ziedu ceremonija sievietēm

Visas dienas garumā finišētāju sagaidīšana pie Sīmaņa baznīcas

Ap 12.00 uz skatuves dziedošā Reņģu ģimene

Ap 14.00 uz skatuves ansamblis “The Saviors”

Ap 16.00 uz skatuves ansamblis “Nedārgi”

Visas dienas garumā līdz 18.00 dušas un masāža Valmieras 5.vidusskolā

19.00 apbalvošanas ceremonija:

  • Latvijas čempionāts 100 km šosejas skrējienos
  • Skrējiensoļojums Rīga-Valmiera 107 km
  • Loterija un pateicība brīvprātīgajiem palīgiem

Šogad pirmo reizi tik organizēts speciālais autobuss sacensību dalībniekiem Valmiera-Rīga, kas pēc apbalvošanas ceremonijas aties no pieturas “Kliņķis” pie Sīmaņa baznīcas.

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

Pievienojies mūsu komandai! Valmieras 2.vidusskolas struktūrvienība “Varavīksne” (turpmāk – Iestāde) aicina darbā skolotāja palīgu (1 slodze – 40 stundas nedēļā) uz noteiktu laiku.  Darba vietas adrese: Raiņa iela 11, Valmiera, Valmieras novads. Ja Tev ir vēlme: • veikt bērnu aprūpi ikdienā; • sadarboties ar grupas skolotājām, sniegt atbalstu bērniem mācību jomu apguvē; • veidot bērnos kulturālas uzvedības un higiēnas iemaņas; • rūpēties par bērnu dienas režīma ievērošanu; • nodrošināt telpu, inventāra tīrību un kārtību; un ja Tev ir: • vismaz vispārējā vidējā izglītība (vēlams auklītes sertifikāts vai praktiskā pieredze darbā ar bērniem); • valsts valodas prasmes atbilstoši Valsts valodas likuma prasībām; • kompetences: prasme plānot, organizēt un kvalitatīvi veikt savu darbu, disciplinētība; pozitīva, radoša un atbildīga attieksme pret darbu; psiholoģiskā noturība un augsta saskarsmes kultūra; mēs piedāvājam: • atalgojumu EUR 702,00 mēnesī pirms nodokļu nomaksas; • iespēju saņemt atvaļinājuma pabalstu darba un dzīves līdzsvaram par labu darba sniegumu; • darba devēja līdzfinansētu veselības apdrošināšanu pēc pārbaudes laika beigām, kā arī citas sociālās garantijas/labumus atbilstoši darba rezultātiem un normatīvajos aktos noteiktajam; • drošu, estētisku un sakārtotu darba vidi. Profesionālās darbības aprakstu (CV), pieteikuma vēstuli gaidīsim līdz 2024.gada 7.maijam personīgi (adrese: Raiņa iela 11, Valmiera, Valmieras novads) vai e-pastā: v2v@valmiera.edu.lv. Tālrunis papildu informācijai: 64281559. Informējam, ka pieteikuma dokumentā norādītie personas dati tiks apstrādāti, lai nodrošinātu šī atlases konkursa norisi atbilstoši fizisko personu datu aizsardzības regulējuma prasībām. Profesija: SKOLOTĀJA PALĪGS Darba vietas adrese: LATVIJA, Raiņa iela 11, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz noteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Izglītība / Zinātne Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz noteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-07 Kontaktpersona: CV, motivācijas vēst.lūdzam sūtīt uz e-pastu: v2v@valmiera.edu.lv, tālrunis 64281559

SIA “Valmieras Olimpiskais centrs” viesnīca „Sports Hotel” aicina pievienoties savai komandai uz noteiktu laiku līdz 31.08.2024. VIESMĪLI Galvenās prasības klandidātiem: augstu atbildības izjūta un precizitāte darbā; uzturēt tīru un kārtīgu darba vidi un aprīkojumu; higiēnas un paškontroles normu ievērošana un to kontrolēšana; spēja patstāvīgi plānot savu darba laiku; labas latviešu valodas zināšanas; angļu valodas zināšanas sarunvalodas līmenī; pieredze līdzīgā amatā tiks uzskatīta par priekšrocību. Amata apraksts: plānot un organizēt viesu apkalpošanu brokastīs; organizēt pasūtījumu izpildi; pagatavot un sagatavot brokastu produkciju; nodarboties ar viesu uzņemšanu; iegādāties produktus un citus materiālus, kontrolēt to izlietošanu un uzgalbāšanu; piedalīties saimniecības struktūrvienības darba organizēšanā; brokastu zāles un virtuves sagatavošana brokastīm. Piedāvājam: pilnas slodzes darbu; draudzīgu un atsaucīgu kolektīvu; stabilu atalgojumu un sociālās garantijas; atalgojums: stundas tarifa likme pārbaudes laikā 4,50 EUR/h, pēc pābaudes laika 5.00 EUR/h (pirms nodokļu nomaksas); summēto darba laiku, darbu maiņās (06.00-14.30); dažāda veida “bonusus” pēc pārbaudes laika; darba vieta: viesnīca "Sports Hotel", Vaidavas iela 15, Valmiera, Valmieras novads. Pieteikuma vēstuli un CV lūdzam sūtīt uz e-pastu –monta.martinsone@sportshotel.lv Tiks izskatīti tikai tie pieteikumi, kuros būs gan CV, gan motivācijas (pieteikuma) vēstule. Informācija par piedāvāto amatu pa tālruni +371 25464433 Kontaktpersona Monta Martinsone, Informācija par viesnīcu www.sportshotel.lv Pieteikumus uz vakanci iesniegt līdz 19.05.2024. Pretendentu iesūtītie dokumenti un personas dati, uz vakances laiku un noteiktu laiku pēc norādītā termiņa beigām, pārziņa leģitīmo interešu ietvaros tiks uzglabāti pārziņa lietvedībā. Iesniedzot savu pieteikumu, Jūs piekrītat savu personas datu apstrādei norādītās vakances pretendentu izvērtēšanas un atlases procesā un saziņai ar Jums. Nosūtītajos dokumentos lūgums neiekļaut sensitīvus (īpašās kategorijas) personas datus. Savu piekrišanu datu apstrādei norādītajiem mērķiem varat atsaukt jebkurā laikā, sazinoties ar pārzini. Pārzinis garantē nenodot pretendenta personas datus trešajām personām, bez pretendenta rakstveida saskaņojuma. Pārzinis SIA “Valmieras Olimpiskais centrs”, reģistrācijas Nr. 54103025871, adrese: Čempionu iela 2, Valmiera, Valmieras novads, LV-4201. Profesija: VIESMĪLIS Algas izmaksas veids: Stundas tarifa likme Darba vietas adrese: LATVIJA, Vaidavas iela 15, Valmiera, Valmieras nov. Darba laika veids: Summētais darba laiks Darba veids: Darbinieka amats uz noteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ēdināšana / Pārtikas rūpniecība Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz noteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-19 Kontaktpersona: Monta Martinsone

Mūsu partneri