Valmieras Ziņas

Pateicas čaklākajiem Valmieras sakopējiem

Lasīšanas laiks: 2 min

Šī ziema Valmierā bija sniegiem bagāta. Tas sniedza daudz prieka ziemas baudītājiem, taču vienlaikus sagādāja raizes un daudz darba tiem, kuriem jārūpējas par ietvju un ceļu tīrīšanu. Lai teiktu paldies par cītīgu darbu, Valmieras pilsētas pašvaldība aicināja iedzīvotājus pastāstīt par tiem sētniekiem, namu un teritoriju īpašniekiem, kuri ar lielu atbildību un rūpību tīra ietves un ceļus Valmierā, nodrošinot drošu un ērtu pārvietošanos līdzcilvēkiem. 27.martā Valmieras muzejā notika čaklāko tīrītāju sumināšanas pasākums.

Kā portālam “Valmieras Ziņas” pastāstīja Valmieras pilsētas pašvaldības Zīmolvedības un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Kristīne Melece, kopumā pateicību saņēma 36 čaklākie sētnieki, namu un teritoriju īpašnieki. Kā pateicību par godprātīgo darbu, viņi saņēma Valmieras izaugsmes medaļu, pļavas ziedu sēklas un pašvaldības pateicības rakstu.

Akcijas “Uzslavē čaklāko!” idejas autore ir Valmieras pilsētas pašvaldības izpilddirektore Evija Voitkāne. Līdz šim pašvaldība rīkojusi dažādas akcijas, kurās sumināti sakoptāko īpašumu saimnieki. Taču šoreiz tika novērtēts to cilvēku ieguldījums, kuri ikdienā godprātīgo veic savu darbu, lai Valmiera būtu sakopta un pievilcīga gan iedzīvotājiem, gan pilsētas viesiem. Kā uzsvēra pilsētas mērs Jānis Baiks, šoreiz pašvaldība ir tikai starpnieks, kas nodod iedzīvotāju pateicību čaklajiem darbarūķiem, kuri nemanāmi veic savu ikdienas darbu.

Pēc godināšanas ceremonijas norisinājās lekcija “Dārzs pilsētā”. Tajā pieredzē dalījās dārzniece Līga Eglīte, kura pēc 16.gadsimta metodēm saimnieko un iegūst ekoloģisku ražu Cēsu viduslaiku pils dārzā un šobrīd ir iesaistījusies arī seno kultūraugu šķirņu saglabāšanas projektā.

Gan konkursa laureāti, gan citi lekcijas apmeklētāji varēja uzzināt par augstajām dobēm kā piemērota dārza risinājumam pilsētvidei, ekonomisku organisko atkritumu izmantošanu, stādīšanas dienasgrāmatu veidošanu, sēklu ievākšanu, kā arī organiskā mēslojuma izmantošanu.

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

SIA "Lat Met" pamatā ir metālapstrādes uzņēmums, kas specializējies praktisku dekoratīvo metāla izstrādājumu ražošanas jomā (vieglie metāla izstrādājumi), pasūtījumi tiek izgatavoti gan pēc privātpersonu, gan industriālo klientu pasūtījumiem. Margas, kāpnes, tirdzniecības stendi, vides priekšmeti, parka soliņi, velo statīvi, nojumes, metināti nestandarta izstrādājumi būvniecībai un mašīnbūvei. Sadarbības partneri Latvijā un Skandināvijā. SIA "LAT MET" aicina darbā metinātāju Galvenie amata pienākumi: Metināšanas darbi izmantojot MIG/MAG, jāmetina margas, kāpnes u.c. Metināšanas darbu veikšana vadoties pēc rasējumiem SIA "Lat Met" nodrošina: Darba veikšanai nepieciešamos apstākļus, vidi un iekārtas Paveiktajam darbam un kvalifikācijai atbilstošu atalgojumu Prasības pretendentiem: Darba pieredze metināšanā (metālapstrādē) Spēja patstāvīgi un kvalitatīvi veikt darba uzdevumus Prasme lasīt tehniskos dokumentus Pozitīva attieksme, motivācija strādāt un mācīties Par priekšrocību tiks uzskatīts: Pieredze metālapstrādē Prasme metināt ar TIG Darba vieta: Rubenes metāla apstrādes cehs "Meistari", Rubene, Kocēnu pag., Valmieras nov., LV-4227 (300 metri no Rubenes baznīcas), saskaņā ar montāžas grafiku klientu objektos. Atalgojums : 1460,00 EUR (Bruto) Papildus informācija Mob. 27314092 (Artis) Profesija: METĀLMATERIĀLU METINĀTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Meistari, Kocēnu pag., Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ražošana Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-29

Mūsu partneri