Valmieras Ziņas

Kā izvairīties no kļūdām, pērkot jaunu matraci?

Lasīšanas laiks: 4 min

Reizēm, iegādājoties jaunas lietas, dažādu iemeslu dēļ pieļaujam kļūdas un pēc tam jūtam, ka pirkums mūs neapmierina. Protams, ir labi, ja preci var atgriezt, tomēr ne vienmēr tas ir iespējams. Izvēlēties matraci ir atbildīgs uzdevums, jo tas tieši ietekmē mūsu miega kvalitāti, kā arī veselību. Kādas ir visbiežāk pieļautās kļūdas, iegādājoties matraci, un kā no tām izvairīties, stāsta matraču uzņēmuma ,,Lonas“ direktors Domas Jakutis.

1. Nepaļaujieties uz citu viedokli

“Ja par savu lēmumu iegādāties jaunu matraci esat pavēstījuši visai ģimenei, draugiem, kolēģiem un esat saņēmuši lielu daudzumu rekomendāciju – atcerieties tās, taču, pieņemot gala lēmumu, paļaujieties uz sevi. Apkārtējo ieteikumi ir laba lieta, un bieži vien tie var atvieglot iegādes procesu, tomēr matrača iegāde ir delikāta lieta, jo katram cilvēkam vispiemērotākais matracis būs citāds. Mūsu ķermeņi, vajadzība pēc miega un ieradumi ir ļoti atšķirīgi, tāpēc nav viena piemērotākā matrača visiem. Matracis, kurš ir ļoti ērts jūsu draudzenei, jums var būt pilnībā nepiemērots un otrādāk,” iesaka ,,Lonas“ direktors.

No otras puses, tuvinieku rekomendācijas var būt noderīgas, piemēram, jūs varat apjautāties, kur viņi iegādājās savu matraci, kāda ir tā kvalitāte, kāda bija apkalpošana, vai ir pieejama bezmaksas piegāde uz mājām u.tml. Šie jautājumi ir īpaši svarīgi, ja vēlaties, lai matrača iegādes pieredze būtu patīkama.

2. Nepadodieties atlaižu drudzim

Košas krāsas, lieli plakāti un izlecošie logi (ja sērfojat internetā), kas paziņo par atlaidēm un ko ir praktiski neiespējami nepamanīt. Iepērkoties mēs visi vēlamies ietaupīt, tāpēc bieži ļaujamies dažādām akcijām. Matracis –  tas nav ikdienas pirkums un tas prasa atbilstošas investīcijas, tāpēc,  ieraugot spilgtās atlaides, mēs sapriecājamies un ātri atveram savus maciņus. Tomēr, pērkot spontāni un nepārdomāti, vēlāk varat to nožēlot, jo izrādīsies, ka matracis nav tik ērts un labs, kā bijāt domājuši. Matrača iegādei veltiet pietiekami daudz laika, lai pēc tam varētu priecāties par lielisko pirkumu.

3. Painteresējieties par matračiem

Doties pirkt, neko nezinot par matračiem – tas nav pats labākais lēmums. Uzzinot par matraču veidiem, materiāliem, kopšanu utt.,  jūs saņemsiet nepieciešamās priekšzināšanas un labāk izpratīsiet, ko vēlaties un ko varat sagaidīt no konkrēta matrača. Varbūt daži varianti uzreiz atkritīs, tāpēc ietaupīsiet laiku un varēsiet fokusēties uz jums interesējošiem matračiem.

4. Noskaidrojiet savus miega ieradumus un vajadzības

Matrači nav vienādi, tie atšķiras ar savām īpašībām un sniedz dažādu komfortu. Pajautājiet sev, kādā pozā visbiežāk guļat? Vai jums patīk gulēt siltākā vai vēsākā vidē? Vai nakts laikā jūs vai jūsu partneris vārtāties? Uzdodiet sev šādus un līdzīgus jautājumus, lai noskaidrotu, kāds matracis jums ir vispiemērotākais. Ja uz matrača negulēsiet viens, neaizmirstiet, ka matrača iegādes lēmums nevar būt vienpusējs, lai izvēlētais matracis būtu ērts abiem partneriem.

5. Pievērsiet uzmanību ne tikai ērtumam, bet arī atbalstam

“Ar ko atšķiras šie parametri? Ērtumu mums sniedz konkrēts matrača cietums, kas katram cilvēkam ir atšķirīgs, savukārt laba atbalsta sistēma palīdz noturēt mugurkaulu pareizā pozīcijā miega laikā. Par pareizu pozīciju tiek uzskatīta taisna mugurkaula līnija, guļot uz sāniem, savukārt uz muguras – izveidojušies izliekumi plecu un iegurņa zonā. Izvēloties matraci, kas nesniedz pietiekamu atbalstu, no rīta varat pamosties ar ķermeņa sāpēm,” apgalvo speciālists.

6. Kārtīgi izmēģiniet matraci

Paspaidīt ar roku vai uz brīdi piesēst  – tā nav pareizākā matrača testēšana, jo šādā veidā neiegūsiet nepieciešamo informāciju. Ja vēlaties pārliecināties, vai matracis būs piemērots un ērts, uz tā būtu jāpaguļ, un tikai tad sapratīsiet, vai tas ir pelnījis doties jums līdzi uz mājām. Izmēģinot matraci, iesakām apgulties un pavārtīties tieši tādā pozā, kādā parasti guļat. Tomēr ķermenim ir jādod zināms laiks, lai pierastu pie matrača un saprastu, vai tas ir vai nav ērts. Tāpēc ieteicams pagulēt ap 10-15 minūtēm. Ja iegādājaties matraci internetā, atrodiet iespēju izmēģināt noskatīto matraci veikalā. Tātad, meklējot jaunu matraci, nesteidzieties!

7. Parūpējieties par matrača aizsardzību jau laikus

Mēs visi vēlamies, lai mums nepieciešamās lietas kalpotu pēc iespējas ilgāk, tāpēc tam būtu jāvelta nedaudz uzmanības. Matrači ar laiku uzkrāj pietiekoši daudz putekļu, nedzīvās ādas šūnas un citus netīrumus, kas kaitē miega videi. Ja vēlaties no tā izvairīties, ir vērts iegādāties higiēniskos aizsargpārklājus. Daži no tiem pasargā ne tikai no putekļiem, bet arī no šķidrumiem. Šādu pārvalku kopšana ir pavisam vienkārša, tāpēc jums tie nesagādās nekādas papildu rūpes.

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

SIA "Lat Met" pamatā ir metālapstrādes uzņēmums, kas specializējies praktisku dekoratīvo metāla izstrādājumu ražošanas jomā (vieglie metāla izstrādājumi), pasūtījumi tiek izgatavoti gan pēc privātpersonu, gan industriālo klientu pasūtījumiem. Margas, kāpnes, tirdzniecības stendi, vides priekšmeti, parka soliņi, velo statīvi, nojumes, metināti nestandarta izstrādājumi būvniecībai un mašīnbūvei. Sadarbības partneri Latvijā un Skandināvijā. SIA "LAT MET" aicina darbā metinātāju Galvenie amata pienākumi: Metināšanas darbi izmantojot MIG/MAG, jāmetina margas, kāpnes u.c. Metināšanas darbu veikšana vadoties pēc rasējumiem SIA "Lat Met" nodrošina: Darba veikšanai nepieciešamos apstākļus, vidi un iekārtas Paveiktajam darbam un kvalifikācijai atbilstošu atalgojumu Prasības pretendentiem: Darba pieredze metināšanā (metālapstrādē) Spēja patstāvīgi un kvalitatīvi veikt darba uzdevumus Prasme lasīt tehniskos dokumentus Pozitīva attieksme, motivācija strādāt un mācīties Par priekšrocību tiks uzskatīts: Pieredze metālapstrādē Prasme metināt ar TIG Darba vieta: Rubenes metāla apstrādes cehs "Meistari", Rubene, Kocēnu pag., Valmieras nov., LV-4227 (300 metri no Rubenes baznīcas), saskaņā ar montāžas grafiku klientu objektos. Atalgojums : 1460,00 EUR (Bruto) Papildus informācija Mob. 27314092 (Artis) Profesija: METĀLMATERIĀLU METINĀTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Meistari, Kocēnu pag., Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ražošana Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-29

Mūsu partneri