Valmieras Ziņas

Būvvalde: Bīstami balkoni Valmierā nav aktuāla problēma

Lasīšanas laiks: 2 min

Jau ziņojām par pētījumu, kas veikts pēc Ekonomikas ministrijas pasūtījuma, kurā secināts, ka tuvāko gadu laikā Latvijā jāatjauno teju visu padomju laikos celto ēku balkoni. Lai noskaidrotu situāciju Valmierā, portāls “Valmieras Ziņas” vērsās pilsētas pašvaldībā.

Valmieras pilsētas Būvvaldes galvenais būvinspektors Juris Mellēns vērtē, ka

bīstami daudzdzīvokļu māju balkoni vai lodžijas nav šobrīd aktuāla problēma Valmierā.

Paaugstinot ēku energoefektivitāti, ir renovētas 48% Valmieras daudzdzīvokļu ēkas. Visām renovētajām ēkām, pirms to atjaunošanas darbu veikšanas, tika veikts ēkas konstrukciju apsekojums un izvērtēšana. Gadījumos, ja balkona konstrukcijas būtu tikušas atzītas par bīstamām, apsekojuma rezultātā balkona remonts būtu iekļauts renovācijas darbu sarakstā.

Būvprojekti, kas paredzēja balkonu atjaunošanu, ir tikuši realizēti divās ēkās Stacijas ielā, arī Annas ielā 8. Šobrīd iedzīvotāji lemj par balkonu remontu Andreja Upīša ielā 17.

Kā informē SIA “Valmieras Namsaimnieks” valdes priekšsēdētājs Valdis Jēgers,

balkonu remonts vienmēr ir saistīts ar augstām izmaksām.

Ir jāizvērtē, vai nepieciešams kapitāli remontēt un nomainīt balkonu vai iespējama veco balkonu vai lodžiju atjaunošana. Valmieras pilsētas Būvvalde bīstamu situāciju gadījumos veic arī ēku apsekošanu.

Valmieras pilsētas pašvaldības saistošie noteikumi Nr.130 “Par Valmieras pilsētas pašvaldības līdzfinansējuma apjomu un tā piešķiršanas kārtību daudzdzīvokļu dzīvojamo māju energoefektivitātes pasākumu veikšanai, piesaistīto zemesgabalu labiekārtošanai un dzīvojamo māju atjaunošanai”

paredz pašvaldības līdzfinansējumu avārijas stāvoklī esošiem balkoniem.

Līdzfinansējumu var pieprasīt, ja mājas, tās daļas vai atsevišķu tehnisko sistēmu stāvoklis normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā atzīts par bīstamu cilvēku dzīvībai vai veselībai. Šādos gadījumos maksimālā pieejamā līdzfinansējuma summa ir EUR 5695. Pārējais nepieciešamais finansējums jāsedz mājas īpašniekiem.

Saskaņā ar normatīvajiem aktiem par būves stāvokli atbildīgs ir tās īpašnieks. Daudzdzīvokļu māju īpašnieki ir to dzīvokļu īpašnieki. Lai nodrošinātu ēkas uzturēšanu, dzīvokļu īpašnieki apvienojas dzīvokļu īpašnieku biedrībās vai arī ēkas apsaimniekošanu deleģē kādam apsaimniekotājam. Valmierā lielākais daudzdzīvokļu māju apsaimniekotājs ir SIA “Valmieras Namsaimnieks”.

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

SIA "Lat Met" pamatā ir metālapstrādes uzņēmums, kas specializējies praktisku dekoratīvo metāla izstrādājumu ražošanas jomā (vieglie metāla izstrādājumi), pasūtījumi tiek izgatavoti gan pēc privātpersonu, gan industriālo klientu pasūtījumiem. Margas, kāpnes, tirdzniecības stendi, vides priekšmeti, parka soliņi, velo statīvi, nojumes, metināti nestandarta izstrādājumi būvniecībai un mašīnbūvei. Sadarbības partneri Latvijā un Skandināvijā. SIA "LAT MET" aicina darbā metinātāju Galvenie amata pienākumi: Metināšanas darbi izmantojot MIG/MAG, jāmetina margas, kāpnes u.c. Metināšanas darbu veikšana vadoties pēc rasējumiem SIA "Lat Met" nodrošina: Darba veikšanai nepieciešamos apstākļus, vidi un iekārtas Paveiktajam darbam un kvalifikācijai atbilstošu atalgojumu Prasības pretendentiem: Darba pieredze metināšanā (metālapstrādē) Spēja patstāvīgi un kvalitatīvi veikt darba uzdevumus Prasme lasīt tehniskos dokumentus Pozitīva attieksme, motivācija strādāt un mācīties Par priekšrocību tiks uzskatīts: Pieredze metālapstrādē Prasme metināt ar TIG Darba vieta: Rubenes metāla apstrādes cehs "Meistari", Rubene, Kocēnu pag., Valmieras nov., LV-4227 (300 metri no Rubenes baznīcas), saskaņā ar montāžas grafiku klientu objektos. Atalgojums : 1460,00 EUR (Bruto) Papildus informācija Mob. 27314092 (Artis) Profesija: METĀLMATERIĀLU METINĀTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Meistari, Kocēnu pag., Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ražošana Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-29

Mūsu partneri