Valmieras Ziņas

Patēriņa kredīts – gudra izvēle atbildīgiem cilvēkiem

Lasīšanas laiks: 3 min

Lai segtu visus izdevumus un atrisinātu neplānotas situācijas, dažkārt ar rīcībā esošajiem naudas līdzekļiem var nepietikt. Šādos gadījumos piemērots risinājums var būt aizdevums. Tā ir iespēja salīdzinoši īsā laikā saņemt sev nepieciešamo naudas summu. Taču vienmēr jāatceras, ka ikviens kredīts ir atbildība, tādēļ pirms tam jāizvērtē gan tā nepieciešamība, gan savas iespējas veikt savlaicīgu kredīta atmaksu. Turpini lasīt un uzzini, kā pieņemt gudrus lēmumus!

Patēriņa kredīts internetā

Mūsdienās populāra aizņemšanās iespēja ir kredīts internetā.  Un ne velti – šāda tipa aizdevumi ir ērti noformējami. Ņemot vērā dažādās klientu vajadzības, nebanku kredītdevēji piedāvā vairākus aizdevumus veidus. 

Viens no populārākajiem risinājumiem ir patēriņa kredīts – aizdevums uz ilgāku laika posmu. Pieejamās aizdevumu summas pie dažādiem kredītdevējiem atšķiras, taču parasti var saņemt līdz vairākiem tūkstošiem eiro. 

Kādiem mērķiem noderīgs patēriņa kredīts?

Dažkārt aktuālā naudas summa ir visai ievērojama – to nav iespējams aizņemties no draugiem vai radiniekiem, tādēļ patēriņa kredīts var būt noderīgs risinājums. 

Pateicoties salīdzinoši lielajām summām, patēriņa kredīts var noderēt gan ikdienišķu situāciju risināšanai, gan lielāku ieceru realizēšanai, piemēram, mājokļa remontam, medicīnas pakalpojumu segšanai, sadzīves tehnikas iegādei. 

Lai arī kāda būtu vajadzība, svarīgi aizdevumu noformēt atbildīgi, rūpīgi izvērtējot gan tā nepieciešamību, gan savas iespējas. 

Būtiskākie faktori, kas jāņem vērā, izvēloties patēriņa kredītu

Patēriņa kredītu piedāvājums ir visnotaļ daudzveidīgs, tādēļ, lai atrastu piemērotāko risinājumu, vajadzētu veltīt nedaudz laika vairāku variantu salīdzināšanai. Svarīgākie faktori, ko ņemt vērā, ir:

  • Pieejamā aizdevuma summa – izvēloties aizdevumu, svarīgi ņemt vērā ne tikai maksimālo, bet arī minimālo pieejamo summu – īpaši, ja nepieciešamā naudas summa ir salīdzinoši neliela, bet to neesi gatavs atdot jau no nākamās algas;
  • Atmaksas termiņš – izvērtē savas iespējas, ņemot vērā plānoto ikmēneša maksājumu. Izvēlies savām finansiālām iespējām atbilstošu aizdevuma atmaksas termiņu, tikai atceries  – jo garāks tas būs, jo vairāk samaksāsi par kredīta izmantošanu.  Lai saglabātu finansiālo stabilitāti, ikmēneša kredītmaksājumiem nevajadzētu pārsniegt 25-30% no ienākumiem. Protams,  jāņem vērā arī citi izdevumi;
  • Procentu likme – vēlies pārmaksāt pēc iespējas mazāk? Izvēlies aizdevumu ar zemāko procentu likmi!  Šis ir vēl viens iemesls veltīt mazliet laika dažādu aizdevumu salīdzināšanai. 

Pirms noformē aizdevumu, iepazīsties ar aizņemšanās nosacījumiem un citu būtisku informāciju pa kredīta noformēšanu un atmaksu. Jo labāk būsi informēts, jo vienkāršāk būs pieņemt lēmumu. 

Kas nepieciešams, lai aizņemtos?

Lai arī patēriņa kredīts internetā pieejams bez ķīlas, galvojuma un citām laikietilpīgām procedūrām, tas nenozīmē, ka to izsniedz ikvienam. Iespēja saņemt aizdevumu ir Latvijas republikas pastāvīgajiem iedzīvotājiem ar pozitīvu kredītvēsturi un pietiekamu ienākumu līmeni. Katrs aizdevējs ir arī noteicis vecuma ierobežojumu, kā ietvaros aizdevumi tiek izsniegti. 

Lai pieteiktos aizdevumam, jāaizpilda pieteikums izvēlētā kredītdevēja interneta vietnē. Tas aizņem vien dažas minūtes. Ja to izdarīsi kredītdevēja darba laikā, atbildi saņemsi pavisam drīz. Ja tā būs pozitīva, piešķirtais aizdevums pēc dažām minūtēm būs Tavā rīcībā. 

Atbildīga aizņemšanās

Noformējot aizdevumu, atbildīga rīcība ir ļoti būtiska. Lai noformētais kredīts negatīvi neietekmētu budžetu, pirms tam:

  • Izvērtē savu ienākumu līmeni;
  • Pārliecinies, ka pēc visu obligāto maksājumu veikšanas Tavā rīcībā būs pietiekami daudz naudas kredīta atmaksai

Ja jūties pietiekami pārliecināts par savām iespējām, vari pieteikties aizdevumam. 

Patēriņa kredīts – gudra izvēle atbildīgajiem. 

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

SIA "Lat Met" pamatā ir metālapstrādes uzņēmums, kas specializējies praktisku dekoratīvo metāla izstrādājumu ražošanas jomā (vieglie metāla izstrādājumi), pasūtījumi tiek izgatavoti gan pēc privātpersonu, gan industriālo klientu pasūtījumiem. Margas, kāpnes, tirdzniecības stendi, vides priekšmeti, parka soliņi, velo statīvi, nojumes, metināti nestandarta izstrādājumi būvniecībai un mašīnbūvei. Sadarbības partneri Latvijā un Skandināvijā. SIA "LAT MET" aicina darbā metinātāju Galvenie amata pienākumi: Metināšanas darbi izmantojot MIG/MAG, jāmetina margas, kāpnes u.c. Metināšanas darbu veikšana vadoties pēc rasējumiem SIA "Lat Met" nodrošina: Darba veikšanai nepieciešamos apstākļus, vidi un iekārtas Paveiktajam darbam un kvalifikācijai atbilstošu atalgojumu Prasības pretendentiem: Darba pieredze metināšanā (metālapstrādē) Spēja patstāvīgi un kvalitatīvi veikt darba uzdevumus Prasme lasīt tehniskos dokumentus Pozitīva attieksme, motivācija strādāt un mācīties Par priekšrocību tiks uzskatīts: Pieredze metālapstrādē Prasme metināt ar TIG Darba vieta: Rubenes metāla apstrādes cehs "Meistari", Rubene, Kocēnu pag., Valmieras nov., LV-4227 (300 metri no Rubenes baznīcas), saskaņā ar montāžas grafiku klientu objektos. Atalgojums : 1460,00 EUR (Bruto) Papildus informācija Mob. 27314092 (Artis) Profesija: METĀLMATERIĀLU METINĀTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Meistari, Kocēnu pag., Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ražošana Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-29

Mūsu partneri