Valmieras Ziņas

Apbalvoti Burtnieku novada uzņēmēji

Lasīšanas laiks: 4 min

Lai izteiktu pateicību Burtnieku novada uzņēmējiem, kuri veiksmīgi un godprātīgi darbojas savā nozarē, sekmējot uzņēmējdarbības vides attīstību novadā, Burtnieku novada pašvaldība jau piekto gadu rīkoja konkursu “Burtnieku novada uzņēmēju gada balva”. Šogad konkursā tika saņemti 33 pieteikumi 9 nominācijās, no kuriem balvas saņemšanai tika virzīti 15 uzņēmēji.

Piektdien, 23. novembrī, Valmieras pagasta kultūras namā norisinājās konkursa “Burtnieku novada uzņēmēju gada balva” laureātu godināšanas pasākums. “Pašvaldībā novērtējam katru uzdrīkstēšanos, kā arī iespēju robežās atbalstām un stimulējam savus iedzīvotājus uzņēmējdarbības uzsākšanai un paplašināšanai. Burtnieku novada uzņēmēju gada balva ir atskaites punkts, kurā apkopojam uzņēmēju sasniegto, kā arī sakām paldies tiem uzņēmumiem, kuri gadiem ir bijuši stabili darba devēji un sekmējuši novada attīstību, šis ir arī mirklis, kad suminām jaunos, ieraugām viņu veikumu un novēlām izdošanos. Mēs patiesi varam lepoties ar saviem cilvēkiem, jo ne katrs spēj uzsākt savu uzņēmējdarbību, kā arī nodrošināt lielāku vai mazāku uzņēmumu konkurētspēju šajos nebūt ne vieglajos apstākļos,” tā Burtnieku novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Guntars Štrombergs, uzrunājot klātesošos konkursa noslēguma pasākumā.

Konkursa nominācijā “Gada lielais uzņēmējs” balvu saņēma SIA “SANART”.

SIA SANART savu darbību uzsāka kā mazs uzņēmums. Bez savas tehnikas un iekārtām, bet ar lielu vēlēšanos strādāt, vēlmi pārvarēt šķēršļus un ticību saviem spēkiem.

Ar 2010. gadu uzņēmums paplašināja darbības sfēras. Papildus siltumapgādes, ventilācijas, ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmas izbūves darbiem uzņēmums uzsāka veikt vispārējos būvniecības darbus, realizējot jaunu būvobjektu būvniecību, kā arī veicot atjaunošanas un pārbūves darbus energoefektivitātes paaugstināšanas projektu ietvaros. 2014. gadā pirmsskolas izglītības iestādes  “Burtiņš” būvniecība pavēra uzņēmumam iespējas realizēt jau daudz lielākus objektus. 2017. gadā uzņēmums atkal paplašināja savas darbības nozares un klientiem piedāvā arī siltumapgādes, ventilācijas, ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmu projektēšanas pakalpojumus. Pateicoties bagātīgajai pieredzei, uzņēmums šodien ir konkurētspējīgs būvniecības tirgū.

Konkursa nominācijā “Gada vidējais uzņēmējs” balvu saņēma Matīšu pagasta V. Etmaņa zemnieku saimniecība “Bērziņas”. 

Ja 1992. gadā tika apstrādāti 40ha, tad šodien zemnieku saimniecība apsaimnieko 600 ha lauksaimniecības zemi. ZS laukos aug kvieši, mieži, rudzi, rapsis. Saimniecībā tiek izmantota moderna tehnika, kas tika iegādāta gan par saimniecības līdzekļiem, gan piesaistot Eiropas Savienības fondu līdzfinansējumu. Saimniecībā strādā 10 darbinieki. Lai darbs būtu visu gadu, tika izveidota otra nozare – autotransporta pakalpojumi. Šodien saimniecība sniedz pakalpojumus graudu, minerālmēslu un koku pārvadāšanā.

Nominācijā pateicība tika izteikta arī SIA “Vidzemes logi” un ZS “Bušas”.

Konkursa nominācijā “Gada mazais uzņēmējs” balvu saņēma SIA “Hof-ranzen”.

Uzņēmums Rencēnmuižā, Rencēnu pag. šobrīd apsaimnieko ~300 ha lauksaimniecības zemes, ir gandrīz 200 gaļas liellopu liels ganāmpulks.

Nominācijā pateicība tika izteikta arī SIA “Leko.lv” un SIA “Uldex”.

Konkursa nominācijā “Gada jaunums” balvu saņēma SIA “BPB”.

SIA BPB darbojas ēku celtniecības un remontu jomā tikai no 2017. gada pavasara. Jau pusotra gada laikā uzņēmums ieguvis daudzus uzticamus klientus ne tikai Burtnieku novada mērogā, bet arī tālākā apkaimē. BPB nebaidās no izaicinājumiem un labprāt izmanto visas iespējas.

Konkursa nominācijā “Gada pakalpojumu sniedzējs” balvu ieguva SIA “Zaltes”.

Viesu namā ”Burtniekkrasts” ir kafejnīca, kas strādā katru dienu. Pavāri piedāvā maltīti dažādām gaumēm. ”Burtniekkrasts” piedāvā arī divas banketu zāles, lielākajā var uzņemt 80 personas, bet mazākajā – 35 personas. Klāj arī banketu galdus gan uz vietas viesu namā ”Burtniekkrasts”,  gan klienta izvēlētajā vietā (var arī pie dabas). Primāri izmanto vietējo uzņēmēju saražoto produkciju, kā arī Burtnieka ezera veltes.

Nominācijā pateicība tika izteikta arī SIA “Ciedra PRO” un ZS “Robežnieki”.

Konkursa nominācijā “Gada mājražotājs un amatnieks” balvu ieguva Zanda Purmale.

Zanda Purmale darbojas  ģimenes uzņēmumā “Rūnu rotas – rotkaļu darbnīca”. Pamatā rotas ir seno rotu atdarinājumi. Piedāvājumā ir sudrabā un bronzā kaltas rūnu rotas.

Nominācijā pateicība tika izteikta arī Aigai Vosai un Antrai Pavlovičai.

Konkursa nominācijā “Ģimene lauku sētā” balvu saņēma Leļļu ģimene.

Matīšu pagastā zemnieku saimniecībā “LELLES” saimnieko Leļļu ģimene. Viņi par savu nozari izvēlējušies cūkkopību un graudkopību. Saimniecībā audzē cūkas pilnā ražošanas ciklā – no sivēnu iegūšanas, nobarošanas līdz realizācijai. Tiek audzēti arī graudi 200 ha platībā, lai nodrošinātu cūkkopības nozari ar pašaudzētu barību.

Darbojas, lai saglabātu lauku vidi. Matīšos ir sava ģimenes māja, ir iegūta lauksaimnieciskā izglītība. Izveidojot savu saimniecību, mērķis bija izskolot savus trīs bērnus. Tagad mērķis ir saimniecību nodot nākamajai paaudzei – dēlam.

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

SIA „Firma Madara 89” - viens no lielākajiem mazumtirdzniecības uzņēmumiem, kas veiksmīgi darbojas pārtikas mazumtirdzniecībā un ēdināšanā, piedāvā darbu  PAVĀRAM (-EI) ēdināšanas uzņēmumā “Pasēdnīca”,Rīgas ielā 64, Valmierā. Prasības kandidātiem: • vēlama atbilstoša izglītība vai darba pieredze pavāra amatā; • godīgums un augsta atbildības sajūta; • pozitīva attieksme pret darbu; • spēja strādāt komandā un maiņu darbā. Galvenie darba pienākumi: • garšīga un kvalitatīva ēdiena gatavošana saskaņā ar kalkulācijām; • tehnoloģisko procesu pārzināšana un ievērošana; • sekot produkcijas kvalitātei, produktu glabāšanas un gatavās produkcijas realizācijas termiņiem. Piedāvājam: • veselības apdrošināšanu; • mūsdienīgu darba vidi; • papildus sociālās garantijas pēc nostrādāta gada; • atmaksātus papildatvaļinājumus; • svētku dāvanas; • profesionālās un personīgās izaugsmes iespējas; • darba alga no EUR 1000 – 1050 (bruto)/6.00 - 6.50 EUR/h. CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv ar norādi - Pavārs Valmierā,vai pieteikties personīgi WhatsApp vai zvanot pa mob.tel.nr. +371 26167218. Profesija: PAVĀRS Darba vietas adrese: LATVIJA, Rīgas iela 64, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ēdināšana / Pārtikas rūpniecība Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-16 Kontaktpersona: CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv Vai pieteikties WhatsApp: +371 26167218

Mūsu partneri