Valmieras Ziņas

Valmierā pirmo reizi norisinās informācijas tehnoloģiju konference “Share IT”

Lasīšanas laiks: 2 min

Piektdien, 5. oktobrī, Valmierā, Vidzemes Augstskolā norisinās informācijas tehnoloģiju konference “Share IT”, kurā piedalās IT jomas profesionāļi no Latvijas un īpašie ārvalstu viesi. Šāda konference Vidzemē notiek pirmo reizi ar mērķi vairot ideju, zināšanu un pieredzes apmaiņu IT kopienā, kā arī diskutēt par aktuālajiem izaicinājumiem un problēmām IT nozarē. Konferencē dažādu IT uzņēmumu eksperti sniegs praktiskus padomus, dalīsies pieredzē un sniegs ieskatu jaunākajās IT nozares tendencēs.

Konferences dalībniekiem būs iespēja uzklausīt ekspertus no spēcīgākajiem Vidzemes IT uzņēmumiem un nozīmīgiem nozares spēlētājiem valsts un starptautiskā līmenī. Pasākuma īpašais viesis ir Eiropas Kodolpētniecības centra CERN datoru drošības nodaļas vadītājs Stefans Lueders.

Atklāšanas uzrunā Valmieras Attīstības aģentūras valdes locekle Sanda Serafinoviča pauda pārsteigumu un prieku, ka dalībai pasākumā pieteikušies ap 150 dalībnieku, apliecinot to, ka Vidzemē pastāv pietiekami liela un spēcīga IT profesionāļu kopiena, kuras pārstāvji vēlas tikties, dalīties ar idejām un pieredzi, kā arī kopīgi meklēt risinājumus dažādām problēmām.

Konferences iniciators un viens no rīkotājiem, SIA “Wunder Latvia” vadītājs Ernests Gabrāns, pasākuma atklāšanā pastāstīja, ka ideja par konferenci, kas pulcētu reģiona IT jomas pārstāvjus, radusies pirms gada.

“Rīgā šādas konferences notiek visai bieži, taču arī Vidzemes reģionā ir daudz IT profesionāļu, kurus gribējās pulcēt kopā, lai sniegtu iespēju apmainīties ar pieredzi, rosinātu jaunas idejas un runātu par kopīgām problēmām. Gribu uzsvērt, ka no 15 lektoriem divas trešdaļas ir vietējie profesionāļi, kas dalīsies ar savu pieredzi. Lai dalībnieki gūtu plašāku skatījumu uz IT jomas aktualitātēm, konferencē piedalās arī ārvalstu pārstāvji. Esmu gandarīts, ka līdz ar Valmieras Attīstības aģentūru un SIA “Wunder Latvia” konferences rīkošanā atbalstu sniedza arī citi partneri – Vidzemes Augstskola, Draugiem Group, TesDevLab, EchoTech, SunGis un Vidzemes Plānošanas reģions.”

Ernests Gabrāns pauda cerību, ka dalībniekiem konference patiks un tā kļūs par tradicionālu pasākumu Vidzemes reģionā. Viņš pieļāva iespēju, ka nākamgad to varētu rīkot Cēsīs.

Konferencē tiks apskatītas tādas tēmas kā kiberdrošība, IT rīku izmantošana sportistu treniņu procesā, IT profesionāļu iespējas iesaistīties ES Zemes novērošanas programmā “Copernicus”, mūsdienu interneta pārlūku iespējas un drošības risinājumi, IT risinājumi medicīnā un citas.

Pēc konferences tās dalībnieki aicināti piedalīties neformālā pasākumā, lai tīklotos un veidotu jaunus kontaktus, turpinātu aizsāktās diskusijas un pieredzes apmaiņu.

 

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

Valmieras tehnikums aicina darbā METĀLAPSTRĀDES SKOLOTĀJU (profesiju klasifikatora koda Nr.2320 01) Piedāvājam: 1 darba slodzi, 5 darba dienas nedēļā Stabilu atalgojumu (no 1402 EUR mēnesī par 1 slodzi (30 stundas nedēļā), pirms nodokļu nomaksas) Apmaksātu veselības apdrošināšanas polisi (pēc pārbaudes laika beigām) Apmaksātu profesionālo pilnveidi Teicamus darba apstākļus atbalstošā kolektīvā Modernu darba vidi un labus darba apstākļus Prasības pretendentam: Augstākā izglītība nozarē vai profesionālā vidējā izglītība (atbilstoši 3.profesionālās kvalifikācijas līmenim) Pozitīva un radoša attieksme pret darbu Teicama valsts valodas prasme Labas saskarsmes iemaņas Labas datorprasmes Prasme strādāt ar izglītības tehnoloģijām Tālrunis informācijai: Direktores vietniece Līga Ķezbere 22011270 CV un izglītību apliecinošu dokumentu kopijas lūdzam sūtīt uz e pastu: personals@valmierastehnikums.lv ar norādi “Metālapstrādes skolotāja vakancei” līdz 2024.gada 31.maijam plkst. 16:00. Sazināsimies ar kandidātiem, kuri tiks aicināti uz darba pārrunām klātienē. Profesija: PROFESIONĀLĀS IZGLĪTĪBAS SKOLOTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Vadu iela 3, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Izglītība / Zinātne Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-31 Izglītības līmenis: Augstākā izglītība (bakalaura grāds)

Valmieras tehnikums aicina darbā INFORMĀCIJAS UN KOMUNIKĀCIJU TEHNOLOĢIJAS SKOLOTĀJU (profesiju klasifikatora koda Nr.2320 01) Piedāvājam: 1 darba slodzi, 5 darba dienas nedēļā Stabilu atalgojumu (no 1259 EUR mēnesī par 1 slodzi (30 stundas nedēļā), pirms nodokļu nomaksas) Apmaksātu veselības apdrošināšanas polisi (pēc pārbaudes laika beigām) Apmaksātu profesionālo pilnveidi Teicamus darba apstākļus atbalstošā kolektīvā Modernu darba vidi un labus darba apstākļus Prasības pretendentam: Augstākā izglītība nozarē vai profesionālā vidējā izglītība (atbilstoši 3.profesionālās kvalifikācijas līmenim) Pozitīva un radoša attieksme pret darbu Teicama valsts valodas prasme Labas saskarsmes iemaņas Prasme strādāt ar izglītības tehnoloģijām Tālrunis informācijai: Direktores vietniece Līga Ķezbere 22011270 CV un izglītību apliecinošu dokumentu kopijas lūdzam sūtīt uz e pastu: personals@valmierastehnikums.lv ar norādi “IKT skolotāja vakancei” līdz 2024.gada 31.maijam plkst. 16:00. Sazināsimies ar kandidātiem, kuri tiks aicināti uz darba pārrunām klātienē. Profesija: PROFESIONĀLĀS IZGLĪTĪBAS SKOLOTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Vadu iela 3, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Izglītība / Zinātne Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-31 Izglītības līmenis: Augstākā izglītība (bakalaura grāds)

Mūsu partneri