Valmieras Ziņas

Brenguļos norisināsies jau otrie Tomātu svētki

Lasīšanas laiks: 3 min

Sestdien, 1. septembrī, Brenguļos norisināsies Tomātu svētki, portāls “Valmieras Ziņas” uzzināja Beverīnas novada pašvaldībā.

Šogad svētkus papildinās arī Livonijas kulinārās garšas meistarklase un “Atvadas vasarai” sporta sacensības. No plkst. 10.00 katrs interesents varēs atrast sev piemērotāko nodarbi: iepazīties ar iepriekš neredzētām Latvijas tomātu šķirnēm, gatavot saimnieces pavadībā, darboties radošajās darbnīcās un citās aktivitātēs bērniem, iegādāties saimnieku un amatnieku labumus, baudīt pašdarbnieku kolektīvu uzstāšanās, kā arī piedalīties dažādās sporta disciplīnās.

Sadarbojoties ar Artūra Sildes Dārznieku entuziastu klubu (DEK) “Tomāts” un Latvijas tomātu šķirņu kolekcionāriem, no plkst. 11.00 Brenguļu alus sētā būs apskatāma ap 400 šķirņu tomātu augļu izstāde. Lai šodien gūtu pārsteigumu, tomātiem jāapvieno tādi parametri kā izskats, garša, krāsojums un izmērs, un to selekcionāriem ir izdevies izdarīt. Tomātu svētkos būs iespējams ielūkoties selekcionāru mākslas darbos, redzēt pasaules jaunākās un modernākās tomātu šķirnes, ko savos dārzos izlolojuši  Latvijas tomātu kolekcionāri. Dārzniecība “Neslinko” svētkos plāno piedalīties ar vairāk kā 120 šķirnēm, gan senām un iemīļotām, gan ar pasaules modernajām. Arī Valdis Pūliņš no Talsiem pārsteigs mūs šogad ar plašu divkrāsu un svītraino tomātu kolekciju. Linda Grotupe šogad piedāvās apskatei zaļo tomātu kolekciju, kā arī tomātu šķirnes ar erotisko pieskaņu nosaukumā. No tuvās un skaistās pilsētas Valmieras nodaļas  vadītāja Natālija Zeltiņa piedalīsies ar saviem tomātu kolekcionāriem, kuri šogad izaudzējuši skaistu tomātu kolekciju. No Dobeles nodaļas savus kolekcionārus  pārstāvēs Austra Zaļuma.  Svētku laikā kolekcionāri sniegs konsultācijas tomātu audzēšanā, varēs iegādāties tomātu sēklas, kā arī būs iespējams pārbaudīt līdzi paņemto dārzeņu nitrātus, kā arī noteikt pH līmeni saviem augsnes paraugiem.

Laikā no plkst. 12.00 līdz 14.00 Tomātu svētkus papildinās Livonijas kulinārās garšas meistarklase, kurā Brenguļu alus sētā kopā ar saimnieci Zandu Žentiņu būs iespējams pagatavot otro ēdienu un desertu no vietējiem produktiem. Lai gan tomāts nav tradicionāls Latvijas vai Livonijas ēdiens, tas ir kļuvis par neatņemamu daļu no mūsdienu latviešu iecienītākajiem dārzeņiem. Apvienot mūsdienīgo un senatnīgo būs īsts izaicinājums pavāru komandai. Meistardarbnīcā aicināti līdzdarboties tūrisma ceļu “Livonijas garša” un “Taste HansEATica” pieturvietu saimnieki un saimnieces, kā arī citi interesenti. Līdzdalība ir bez maksas. Vietu skaits ir ierobežots (pieteikties iepriekš e-pastā: evija@vinkalniesi.lv). Projekts tiek īstenots “Interreg Estonia-Latvia” programmas ietvaros no Eiropas Reģionālā attīstības fonda (ERAF).

Tomātu svētki piesaistīs ne tikai tos, kas interesējas par kulināriju, bet arī sportistus, kas no plkst. 10.00 pie sporta centra “Kaimiņi” spēkus izmēģinās vairākās sporta disciplīnās (sporta spēļu “Atvadas vasarai” nolikums). Komandas varēs sacensties pludmales volejbolā, mini futbolā un ielu basketbolā jeb strītbolā, bet individuāli varēs izmēģināt savus spēkus šautriņu un basketbola soda metienu mešanā, lodes grūšanā un tāllēkšanā no vietas.

No plkst. 12.00 pasākuma programmu papildinās pašdarbnieku kolektīvu priekšnesumi, radošās darbnīcas kopā ar Beverīnas amatniekiem un aktivitātes bērniem ar Tomātiņu un dārznieku un tematisks tirdziņš.

Pēcpusdienā notiks sporta spēļu apbalvošana, pēc kuras ikviens interesents ir laipni aicināts uz grupas “Alianse” koncertu, kurā tiks izpildīts Tomātu svētku himnas pirmatskaņojums.

SIA "Lat Met" pamatā ir metālapstrādes uzņēmums, kas specializējies praktisku dekoratīvo metāla izstrādājumu ražošanas jomā (vieglie metāla izstrādājumi), pasūtījumi tiek izgatavoti gan pēc privātpersonu, gan industriālo klientu pasūtījumiem. Margas, kāpnes, tirdzniecības stendi, vides priekšmeti, parka soliņi, velo statīvi, nojumes, metināti nestandarta izstrādājumi būvniecībai un mašīnbūvei. Sadarbības partneri Latvijā un Skandināvijā. SIA "LAT MET" aicina darbā metinātāju Galvenie amata pienākumi: Metināšanas darbi izmantojot MIG/MAG, jāmetina margas, kāpnes u.c. Metināšanas darbu veikšana vadoties pēc rasējumiem SIA "Lat Met" nodrošina: Darba veikšanai nepieciešamos apstākļus, vidi un iekārtas Paveiktajam darbam un kvalifikācijai atbilstošu atalgojumu Prasības pretendentiem: Darba pieredze metināšanā (metālapstrādē) Spēja patstāvīgi un kvalitatīvi veikt darba uzdevumus Prasme lasīt tehniskos dokumentus Pozitīva attieksme, motivācija strādāt un mācīties Par priekšrocību tiks uzskatīts: Pieredze metālapstrādē Prasme metināt ar TIG Darba vieta: Rubenes metāla apstrādes cehs "Meistari", Rubene, Kocēnu pag., Valmieras nov., LV-4227 (300 metri no Rubenes baznīcas), saskaņā ar montāžas grafiku klientu objektos. Atalgojums : 1460,00 EUR (Bruto) Papildus informācija Mob. 27314092 (Artis) Profesija: METĀLMATERIĀLU METINĀTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Meistari, Kocēnu pag., Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ražošana Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-29

Mūsu partneri