Valmieras Ziņas

Augustā Valmierā notiks Baltijas Starptautiskā vasaras skola (1)

Lasīšanas laiks: 2 min

No 3.augusta līdz 17.augustam Vidzemes Augstskolā notiks Baltijas Starptautiskā vasaras skola (BISS), kurā piedalīsies studenti no Latvijas un ārzemēm, portālu “Valmieras Ziņas” informēja Vidzemes Augstskolas Starptautisko projektu vadītāja Līga Cvetkova.

BISS laikā studenti padziļinās savas zināšanas starptautisko tūrisma pasākumu organizēšanā un attīstības jautājumos. Divu nedēļu laikā lekcijas, mācību ekskursijas un seminārus vadīs lektori no Latvijas, Portugāles, Polijas, Slovākijas, Igaunijas, Itālijas, Lielbritānijas, Kipras un Turcijas.

Programmā “Attīstības glokalizācija: Lauku reģionu un mazu pilsētu attīstības
perspektīvas globalizētā pasaulē” Vasaras skolas dalībnieki pētīs vietējos uzņēmumus un organizācijas, skatoties, kā viņu piedāvātie produkti un pakalpojumi var tikt padarīti pieejamāki un interesanti ne tikai vietējai auditorijai, bet arī plašākā mērogā, pastāstīja L.Cvetkova.

Praktisko nodarbību laikā studenti veiks gadījumu izpēti par tādām tēmām kā uzņēmējdarbības attīstība no globālā un lokālā skatpunkta, izglītības internacionalizācija, jaunatnes politikas pašvaldībā, tīklošanās un resursu piesaiste, un kopienas attīstība. Papildus lekcijām un praktiskajiem darbiem studenti dosies arī ekskursijās, kuru laikā varēs gūt priekšstatu par to, kā darbojas dažādi vietēja līmeņa uzņēmumi.

Savukārt vasaras skolas programma “Starptautiskā tūrisma un pasākumu vadība/ITEM” piedāvās studentiem iespēju piedalīties un veikt gadījuma izpētes darbus Eiropas galvaspilsētu “Rīga 2014” svētku laikā. Kā pastāstīja L.Cvetkova, programmas galvenais mērķis ir sekmēt ViA starptautisko sadarbību tūrisma vadības studiju programmas ietvaros, kā arī veicināt augstskolas starptautisko atpazīstamību, piesaistot interesentus no universitātēm gan Eiropā, gan citviet pasaulē.

Kopš 1999.gada BISS ir tradicionāla vasaras izglītības programma, kas notiek Vidzemes Augstskolā. Tā tiek organizēta ar Eiropas Komisijas Mūžizglītības programmas un Valmieras pilsētas pašvaldības finansiālu atbalstu. Līdz šim kopumā tajā piedalījušies 583 dalībnieki no 64 valstīm.

SIA „Firma Madara 89” - viens no lielākajiem mazumtirdzniecības uzņēmumiem, kas veiksmīgi darbojas pārtikas mazumtirdzniecībā un ēdināšanā, piedāvā darbu  PAVĀRAM (-EI) ēdināšanas uzņēmumā “Pasēdnīca”,Rīgas ielā 64, Valmierā. Prasības kandidātiem: • vēlama atbilstoša izglītība vai darba pieredze pavāra amatā; • godīgums un augsta atbildības sajūta; • pozitīva attieksme pret darbu; • spēja strādāt komandā un maiņu darbā. Galvenie darba pienākumi: • garšīga un kvalitatīva ēdiena gatavošana saskaņā ar kalkulācijām; • tehnoloģisko procesu pārzināšana un ievērošana; • sekot produkcijas kvalitātei, produktu glabāšanas un gatavās produkcijas realizācijas termiņiem. Piedāvājam: • veselības apdrošināšanu; • mūsdienīgu darba vidi; • papildus sociālās garantijas pēc nostrādāta gada; • atmaksātus papildatvaļinājumus; • svētku dāvanas; • profesionālās un personīgās izaugsmes iespējas; • darba alga no EUR 1000 – 1050 (bruto)/6.00 - 6.50 EUR/h. CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv ar norādi - Pavārs Valmierā,vai pieteikties personīgi WhatsApp vai zvanot pa mob.tel.nr. +371 26167218. Profesija: PAVĀRS Darba vietas adrese: LATVIJA, Rīgas iela 64, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ēdināšana / Pārtikas rūpniecība Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-16 Kontaktpersona: CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv Vai pieteikties WhatsApp: +371 26167218

Mūsu partneri