Valmieras Ziņas

“Vidzemes uzņēmēju dienu” biznesa forumā diskutē par galvenajiem izaicinājumiem uzņēmējdarbībā

Lasīšanas laiks: 3 min

Piektdien, 18.maijā, tika atklātas “Vidzemes uzņēmēju dienas” Valmierā, godinot labākos uzņēmējus, kā arī diskutējot biznesa forumā par izaicinājumiem un iespējām uzņēmējdarbībā. Pasākumu rīko Latvijas lielākā uzņēmēju biedrība Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) sadarbībā ar Valmieras pilsētu.

Biznesa foruma sākumā ar prezentācijām uzstājās ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens, Bankas Citadele ekonomists Mārtiņš Āboliņš, kā arī Vidzemes Augstskolas rektors Gatis Krūmiņš. Tās bija veltītas tam, lai izprastu uzņēmējdarbības vides attīstības tendences Latvijā un pasaulē, kā arī galvenos izaicinājumus. Eksperti atzina, ka Latvijas pašreizējā izaugsme ir stabila, bet paredzams, ka nebūs tik strauja kā pērn, ko galvenokārt ietekmē Eiropas Savienības fondi un būvniecības nozare. Bažas rada nestabilitāte finanšu pakalpojumu jomā, kā arī darbaspēka pieejamību un vēl arvien zemie kreditēšanās apjomi. A.Ašeradens sacīja, ka daudzi Latvijas uzņēmēji ir kā “lidmašīnas bez degvielas, kas nespēj pacelties gaisā”, kam par iemeslu kalpo investīciju trūkums, lai tādējādi attīstītu biznesu. Savukārt G.Krūmiņš norādīja, ka Latvijai ir būtiski domāt par reputāciju globālā līmenī, lai tādējādi pievilinātu investorus un tādējādi radītu labvēlīgāku ekonomikas attīstību.

Paneļdiskusijā LTRK prezidents Aigars Rostovskis pauda, ka pašreiz Latvijā darbojas “pārdales ekonomika”, tādēļ jādomā daudz nopietnāk par to, kā pelnīt vairāk naudas nevis to, kā to iztērēt. “Ja Latvijā būtu vairāk pelnošu uzņēmēju, arī valsts budžets būtu lielāks un labklājība pieaugs,” sacīja A.Rostovskis, piebilstot, ka arvien cīnāmies ar sekām gan ēnu ekonomikas kontekstā, gan citās jomās, bet svarīgi ir noteikt mērķus un to, kā vēlamies dzīvot, lai varētu uz to virzīties, “diskusijās ar uzņēmējiem esam nonākuši pie viedokļa, ka mēs vēlētos redzēt Latviju kā vietu, kur pulcējas talantīgi cilvēki, jo viņi ar savām zināšanām un spējām, palīdzēs mums visiem kopā augt.”

Paneļdiskusijā piedalījās arī Valmieras pilsēta pašvaldības domes priekšsēdētājs Jānis Baiks, kurš norādīja, ka būtiski domāt par valsts deregulāciju jeb birokrātijas mazināšanu, lai pašvaldības varētu efektīvāk sadarboties ar uzņēmējiem, nebaidoties no sodiem un pārmetumiem. Arī SKDS vadītājs Arnis Kaktiņš sacīja, ka pašreiz valsts pārvaldes darba novērtējums ir kritiski zemā līmenī, jo tiek pieņemti nekvalitatīvi lēmumi, kas ietekmē gan sabiedrību kopumā, gan arī uzņēmējus.

„Vidzemes Uzņēmēju dienas” jau tradicionāli iezīmē vasaras sākumu un kļuvušas par lielāko daudznozaru izstādi Vidzemē. Jau 21.gadu tajās pulcējas dažādu jomu un lieluma uzņēmumi, lai ar saviem piedāvājumiem iepazīstinātu vairākus tūkstošus reģiona, citu novadu, kā arī ārvalstu viesus. “Vidzemes uzņēmēju dienas” notiek 18. un 19.maijā. Pasākumu organizē Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera, kā arī Valmieras pilsēta, savukārt atbalsta banka Citadele, Latvijas – Igaunijas kopprojekts “Delbi 2”, kas tiek ieviests un līdzfinansēts ar ES pārrobežu sadarbības programmas atbalstu, u.c.

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

Pievienojies mūsu komandai! Valmieras 2.vidusskolas struktūrvienība “Varavīksne” (turpmāk – Iestāde) aicina darbā skolotāja palīgu (1 slodze – 40 stundas nedēļā) uz noteiktu laiku.  Darba vietas adrese: Raiņa iela 11, Valmiera, Valmieras novads. Ja Tev ir vēlme: • veikt bērnu aprūpi ikdienā; • sadarboties ar grupas skolotājām, sniegt atbalstu bērniem mācību jomu apguvē; • veidot bērnos kulturālas uzvedības un higiēnas iemaņas; • rūpēties par bērnu dienas režīma ievērošanu; • nodrošināt telpu, inventāra tīrību un kārtību; un ja Tev ir: • vismaz vispārējā vidējā izglītība (vēlams auklītes sertifikāts vai praktiskā pieredze darbā ar bērniem); • valsts valodas prasmes atbilstoši Valsts valodas likuma prasībām; • kompetences: prasme plānot, organizēt un kvalitatīvi veikt savu darbu, disciplinētība; pozitīva, radoša un atbildīga attieksme pret darbu; psiholoģiskā noturība un augsta saskarsmes kultūra; mēs piedāvājam: • atalgojumu EUR 702,00 mēnesī pirms nodokļu nomaksas; • iespēju saņemt atvaļinājuma pabalstu darba un dzīves līdzsvaram par labu darba sniegumu; • darba devēja līdzfinansētu veselības apdrošināšanu pēc pārbaudes laika beigām, kā arī citas sociālās garantijas/labumus atbilstoši darba rezultātiem un normatīvajos aktos noteiktajam; • drošu, estētisku un sakārtotu darba vidi. Profesionālās darbības aprakstu (CV), pieteikuma vēstuli gaidīsim līdz 2024.gada 7.maijam personīgi (adrese: Raiņa iela 11, Valmiera, Valmieras novads) vai e-pastā: v2v@valmiera.edu.lv. Tālrunis papildu informācijai: 64281559. Informējam, ka pieteikuma dokumentā norādītie personas dati tiks apstrādāti, lai nodrošinātu šī atlases konkursa norisi atbilstoši fizisko personu datu aizsardzības regulējuma prasībām. Profesija: SKOLOTĀJA PALĪGS Darba vietas adrese: LATVIJA, Raiņa iela 11, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz noteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Izglītība / Zinātne Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz noteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-07 Kontaktpersona: CV, motivācijas vēst.lūdzam sūtīt uz e-pastu: v2v@valmiera.edu.lv, tālrunis 64281559

SIA “Valmieras Olimpiskais centrs” viesnīca „Sports Hotel” aicina pievienoties savai komandai uz noteiktu laiku līdz 31.08.2024. VIESMĪLI Galvenās prasības klandidātiem: augstu atbildības izjūta un precizitāte darbā; uzturēt tīru un kārtīgu darba vidi un aprīkojumu; higiēnas un paškontroles normu ievērošana un to kontrolēšana; spēja patstāvīgi plānot savu darba laiku; labas latviešu valodas zināšanas; angļu valodas zināšanas sarunvalodas līmenī; pieredze līdzīgā amatā tiks uzskatīta par priekšrocību. Amata apraksts: plānot un organizēt viesu apkalpošanu brokastīs; organizēt pasūtījumu izpildi; pagatavot un sagatavot brokastu produkciju; nodarboties ar viesu uzņemšanu; iegādāties produktus un citus materiālus, kontrolēt to izlietošanu un uzgalbāšanu; piedalīties saimniecības struktūrvienības darba organizēšanā; brokastu zāles un virtuves sagatavošana brokastīm. Piedāvājam: pilnas slodzes darbu; draudzīgu un atsaucīgu kolektīvu; stabilu atalgojumu un sociālās garantijas; atalgojums: stundas tarifa likme pārbaudes laikā 4,50 EUR/h, pēc pābaudes laika 5.00 EUR/h (pirms nodokļu nomaksas); summēto darba laiku, darbu maiņās (06.00-14.30); dažāda veida “bonusus” pēc pārbaudes laika; darba vieta: viesnīca "Sports Hotel", Vaidavas iela 15, Valmiera, Valmieras novads. Pieteikuma vēstuli un CV lūdzam sūtīt uz e-pastu –monta.martinsone@sportshotel.lv Tiks izskatīti tikai tie pieteikumi, kuros būs gan CV, gan motivācijas (pieteikuma) vēstule. Informācija par piedāvāto amatu pa tālruni +371 25464433 Kontaktpersona Monta Martinsone, Informācija par viesnīcu www.sportshotel.lv Pieteikumus uz vakanci iesniegt līdz 19.05.2024. Pretendentu iesūtītie dokumenti un personas dati, uz vakances laiku un noteiktu laiku pēc norādītā termiņa beigām, pārziņa leģitīmo interešu ietvaros tiks uzglabāti pārziņa lietvedībā. Iesniedzot savu pieteikumu, Jūs piekrītat savu personas datu apstrādei norādītās vakances pretendentu izvērtēšanas un atlases procesā un saziņai ar Jums. Nosūtītajos dokumentos lūgums neiekļaut sensitīvus (īpašās kategorijas) personas datus. Savu piekrišanu datu apstrādei norādītajiem mērķiem varat atsaukt jebkurā laikā, sazinoties ar pārzini. Pārzinis garantē nenodot pretendenta personas datus trešajām personām, bez pretendenta rakstveida saskaņojuma. Pārzinis SIA “Valmieras Olimpiskais centrs”, reģistrācijas Nr. 54103025871, adrese: Čempionu iela 2, Valmiera, Valmieras novads, LV-4201. Profesija: VIESMĪLIS Algas izmaksas veids: Stundas tarifa likme Darba vietas adrese: LATVIJA, Vaidavas iela 15, Valmiera, Valmieras nov. Darba laika veids: Summētais darba laiks Darba veids: Darbinieka amats uz noteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ēdināšana / Pārtikas rūpniecība Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz noteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-19 Kontaktpersona: Monta Martinsone

Mūsu partneri