Valmieras Ziņas

Valmierieši dramatiskā cīņā kļūst par Latvijas jaunatnes līgas čempioniem vecākajā grupā

Lasīšanas laiks: 3 min

6.maijā norisinājās Latvijas Jaunatnes basketbola līgas (LJBL) vecākās grupas finālspēle. Rīgas 49. vidusskolā Valmieras BSS basketboli ar rezultātu 75:74 nosargāja uzvaru pār “VEF skolu”, tādējādi lielai daļai noslēdzot savu jaunatnes basketbola karjeru ar izcīnītu čempiontitulu U-19 grupas Superlīgas finālā.

LJBL čempionātā U-19 vecuma grupa ir vecākā, tādēļ 1999. gadā dzimušajiem basketbolistiem šī bija pēdējā sezona, lai teiktu savu vārdu jaunatnes basketbolā. Valmierai šī gadagājuma komanda bijusi ļoti talantīga, allaž cīnoties par augstākajām vietām un regulāri sezonas noslēdzot ar izcīnītām zelta medaļām. Tādēļ Alvila Kaufmaņa un Roberta Zeiles trenētās komandas spēlētāji ar zeltu vēlējās arī aiziet no jauniešu vecuma basketbola.

Regulārajā sezonā valmierieši ar 24 uzvarām 28 spēlēs ieņēma pirmo pozīciju turnīra tabulā, tuvākos sekotājus “Rīdzeni” apsteidzot par vienu uzvaru, bet DSN un “VEF skola” komandām esot priekšā par trīs panākumiem. Līdz ar to valmieriešiem nenācās aizvadīt pirmās divas play-off turnīra kārtas, uzreiz kvalificējoties ceturtdaļfinālam. Tajā divu spēļu summā vidzemnieki ar 167:121 apspēlēja Rīga/Jugla vienību, pārliecinoši kvalificējoties fināla četriniekam.

Pusfinālā sestdien Valmieras basketbolisti tikās ar Ogres komandu. Ogrēnieši spēja saglabāt līdzīgu spēli līdz trešās ceturtdaļas noslēdzošajām minūtēm, bet ceturtajā ceturksnī valmierieši veica izrāvienu, nodrošinot panākumu ar 98:80 un iesoļojot turnīra finālā. Pusfināla rezultatīvākais spēlētājs ar 30 gūtiem punktiem bija Valters Vēveris, bet Edgars Kaufmanis un Rainers Kalniņš guva attiecīgi 19 un 18 punktus,

Finālmačā vidzemniekiem pretī stājās “VEF skola”. Jau otro sezonu Rīgas komandas rindās spēlē viens no 1999. gadā dzimušo talantīgo Valmieras spēlētāju paaudzes basketbolistiem Rainers Hermanovskis, tomēr viņam pret savas dzimtās sporta skolas komandu finālā izdevās gūt tikai divus punktus. Pati spēle risinājās ļoti saspringti, rīdziniekiem pirmā ceturkšņa vidū iekrājot septiņu punktu pārsvaru, bet Elvis Brokāns ar metienu no groza apakšas deva valmieriešiem viena punkta vadību pēc nospēlētām desmit minūtēm – 21:20. Otrajā ceturksnī lielākoties vadībā atradās rīdzinieki, kuri puslaika pārtraukumā aizsūtīja valmieriešus ar divu punktu deficītu – 40:42.

Nepiekāpīga cīņa turpinājās arī finālspēles otrajā puslaikā. Pirms noslēdzošajām desmit minūtēm Edgars Kaufmanis ar soda metieniem sasniedza neizšķirtu uz rezultāta tablo – 55:55. Divreiz ceturtās ceturtdaļas sākumā, nonākot iedzinējos, valmieriešiem rezultātu ļāva izlīdzināt Elvis Brokāns un Valters Vēveris. Tieši Brokāns kļuva par komandas motoriņu, lai septiņas minūtes pirms mača noslēguma ļautu pārņemt Vidzemes komandai pārsvaru. Turpinājuma saspēles vadītājam rezultatīvi piebalsoja komandas punktu mašīnas Vēveris un Kaufmanis, sasniedzot septiņu punktu vadību pirms noslēdzošās minūtes sākuma. Tomēr mača beigās vidzemnieki nonāca jau šosezon bieži iepazītā situācijā ar saspringtu mača noslēgumu. Rīdzinieki spēja pietuvoties līdz minimālai starpībai, bet Vēveris ar diviem soda metieniem sasniedza +3, kas deva drošību par nezaudēšanu pamatlaikā. “VEF skolas” trejacis grozā nekrita, bet pielabotais metiens no groza apakšas spēja pietuvot rīdziniekus tikai līdz viena punkta starpībai. Tādēļ, skanot fināla sirēnai, Valmieras basketbolisti ar rezultātu 75:74 svinēja čempiontitula izcīnīšanu U-19 LJBL Superlīgā.

Finālmačā 25 punktus guvušais un 12 atlēkušās bumbas izcīnījušais Edgars Kaufmanis tika atzīts par fināla MVP. Savukārt 20 punktus guvušais Elvis Brokāns nopelnīja vietu zvaigžņu pieciniekā. Finālmačā ar 16 gūtiem punktiem izcēlās Valters Vēveris, bet Raineram Kalniņam deviņi gūti punkti. Ar trīs punktiem atzīmējās Aleksis Ābols, bet divus guva Rolands Pūliņš. Tāpat komandas rindās bija Mārtiņš Jakovels, Kristers Poseiko, Kristers Elksnītis, Elvis Šmulāns un Jānis Ķikuts. Komandu trenēja Alvils Kaufmanis un Roberts Zeile.

Jāatzīmē, ka 24 gadu LJBL vēsturē pirmo reizi Valmieras basketbolisti izcīnījuši zelta medaļas vecākās grupas turnīrā. Tādēļ šis čempiontituls atzīmējams kā vēsturisks panākums Valmieras basketbolā. Kopumā trenerim Alvilam Kaufmanim šis ir 13 čempiontituls Latvijas jaunatnes basketbola līgā, savukārt Roberts Zeile ieguvis savu piekto zelta medaļu.

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

SIA „Firma Madara 89” - viens no lielākajiem mazumtirdzniecības uzņēmumiem, kas veiksmīgi darbojas pārtikas mazumtirdzniecībā un ēdināšanā, piedāvā darbu  PAVĀRAM (-EI) ēdināšanas uzņēmumā “Pasēdnīca”,Rīgas ielā 64, Valmierā. Prasības kandidātiem: • vēlama atbilstoša izglītība vai darba pieredze pavāra amatā; • godīgums un augsta atbildības sajūta; • pozitīva attieksme pret darbu; • spēja strādāt komandā un maiņu darbā. Galvenie darba pienākumi: • garšīga un kvalitatīva ēdiena gatavošana saskaņā ar kalkulācijām; • tehnoloģisko procesu pārzināšana un ievērošana; • sekot produkcijas kvalitātei, produktu glabāšanas un gatavās produkcijas realizācijas termiņiem. Piedāvājam: • veselības apdrošināšanu; • mūsdienīgu darba vidi; • papildus sociālās garantijas pēc nostrādāta gada; • atmaksātus papildatvaļinājumus; • svētku dāvanas; • profesionālās un personīgās izaugsmes iespējas; • darba alga no EUR 1000 – 1050 (bruto)/6.00 - 6.50 EUR/h. CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv ar norādi - Pavārs Valmierā,vai pieteikties personīgi WhatsApp vai zvanot pa mob.tel.nr. +371 26167218. Profesija: PAVĀRS Darba vietas adrese: LATVIJA, Rīgas iela 64, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ēdināšana / Pārtikas rūpniecība Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-16 Kontaktpersona: CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv Vai pieteikties WhatsApp: +371 26167218

Mūsu partneri