Valmieras Ziņas

Invalīdu biedrība izgatavo atstarotājus

Lasīšanas laiks: 3 min

Trešdien, 25.aprīlī, Valmieras invalīdu biedrības “Atspēriens” valdes priekšsēdētāja Ilga Mauriņa pasniedza SIA “VTU Valmiera” valdes priekšsēdētājam Oskaram Spurdziņam biedrības biedru veidotus atstarotājus. Tas ir veiksmīgas sadarbības un jaunas draudzības starp biedrību un uzņēmumu sākums.

SIA “VTU Valmiera” jau vairākus gadus rīko dažādas aktivitātes, lai veicinātu drošību uz ceļa. Bijuši gan zīmējumu konkursi, gan atstarotājus veidojuši skolas vecuma bērni, gan notikusi atstarojošo vestu apgleznošanu, procesā iesaistoties arī Valmieras Drāmas teātra aktieriem.

Ideja par sadarbību ar invalīdu biedrību radās pērnā gada nogalē, kad Ilga Mauriņa saņēma apbalvojumu “Goda valmieriete 2018” un pieteikuma video pastāstīja, cik aktīvi biedrības biedri strādā radošajās darbnīcās. Katrs atstarotājs ir rūpīgi gatavots, paturot prātā, ka tas, iespējams, glābs kāda gājēja veselību vai pat dzīvību. Tāpat, kā norādīja Ilga Mauriņa, sadarbība bija jauna iespēja uzsvērt jautājumu par vides pieejamību cilvēkam ar invaliditāti. Jo vairāk gan autobusa vadītājs, gan pasažieri apzinās un izprot, kāda veida palīdzība nepieciešama pasažierim ar invaliditāti, jo biežāk tiek novērsti dažādi pārpratumi vai neērtas situācijas.

SIA “VTU Valmiera” valdes priekšsēdētājs Oskars Spurdziņš pateicās par rūpīgo darbu un skaisto iznākumu, norādot, ka atstarotāji nonāks pie “neredzamajiem gājējiem”. Lai arī vakari paliek arvien gaišāki, gājējiem ir jāņem vērā, ka tumšajā diennakts laikā, esot uz ceļa braucamās daļas, bez atstarojoša elementa viņi transportlīdzekļa vadītājam nav redzami. Turklāt jāņem vērā, ka autobusa bremzēšanas ceļš ir garāks nekā automašīnai.

Pateicībā par noderīgo dāvinājumu uzņēmums invalīdu biedrībai nodrošināja autobusu pilsētas ekskursijai. Valmieras muzeja galvenās pētnieces Lienes Rokpelnes vadībā ekskursanti atklāja Valmieru no jauna, uzzinot, kādi notikumi dažādo laikos risinājušies mūsdienās tik ierastās vietās. Piemēram, ekskursanti uzzināja, ka bijušajā Valmieras Mūzikas skolas ēkā pretī Dzirnavu ezeriņam bijis dzemdību nams. Interesants stāsts bija par Valmieras salātu rašanos. Atklāti arī vairāki smieklīgi stāsti par notikumiem vietā, kur tagad ir Valmieras Mūzikas skola, bet agrāk bija atskurbtuve un pirts.

SIA “VTU Valmiera” autobusa vadītāji ir aculiecinieki, ka joprojām daudz gājēju, pārvietojoties ārpus apdzīvotām vietām diennakts tumšajā laikā, izvēlas būt “neredzami”, tādējādi apdraudot ne tikai savu veselību un dzīvību, bet arī transportlīdzekļa vadītāja un pasažieru, tiem cenšoties izvairīties no sadursmes.

Ceļu satiksmes noteikumi nosaka, ka diennakts tumšajā laikā ārpus apdzīvotām vietām, kā arī apdzīvotās vietās, ja ceļš nav pietiekami un vienmērīgi apgaismots, gājējiem, kas pārvietojas pa brauktuvi vai nomali, jābūt tērptiem atstarojošā vestē vai apģērbā ar labi redzamiem gaismu atstarojoša materiāla elementiem. Braucot diennakts tumšajā laikā vai nepietiekamas redzamības apstākļos, velosipēda vadītājam jābūt tērptam atstarojošā vestē vai apģērbā ar labi redzamiem gaismu atstarojoša materiāla elementiem. Savukārt cita veida atstarotāji noderēs papildu drošībai.

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

Valmieras tehnikums aicina darbā METĀLAPSTRĀDES SKOLOTĀJU (profesiju klasifikatora koda Nr.2320 01) Piedāvājam: 1 darba slodzi, 5 darba dienas nedēļā Stabilu atalgojumu (no 1402 EUR mēnesī par 1 slodzi (30 stundas nedēļā), pirms nodokļu nomaksas) Apmaksātu veselības apdrošināšanas polisi (pēc pārbaudes laika beigām) Apmaksātu profesionālo pilnveidi Teicamus darba apstākļus atbalstošā kolektīvā Modernu darba vidi un labus darba apstākļus Prasības pretendentam: Augstākā izglītība nozarē vai profesionālā vidējā izglītība (atbilstoši 3.profesionālās kvalifikācijas līmenim) Pozitīva un radoša attieksme pret darbu Teicama valsts valodas prasme Labas saskarsmes iemaņas Labas datorprasmes Prasme strādāt ar izglītības tehnoloģijām Tālrunis informācijai: Direktores vietniece Līga Ķezbere 22011270 CV un izglītību apliecinošu dokumentu kopijas lūdzam sūtīt uz e pastu: personals@valmierastehnikums.lv ar norādi “Metālapstrādes skolotāja vakancei” līdz 2024.gada 31.maijam plkst. 16:00. Sazināsimies ar kandidātiem, kuri tiks aicināti uz darba pārrunām klātienē. Profesija: PROFESIONĀLĀS IZGLĪTĪBAS SKOLOTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Vadu iela 3, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Izglītība / Zinātne Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-31 Izglītības līmenis: Augstākā izglītība (bakalaura grāds)

Valmieras tehnikums aicina darbā INFORMĀCIJAS UN KOMUNIKĀCIJU TEHNOLOĢIJAS SKOLOTĀJU (profesiju klasifikatora koda Nr.2320 01) Piedāvājam: 1 darba slodzi, 5 darba dienas nedēļā Stabilu atalgojumu (no 1259 EUR mēnesī par 1 slodzi (30 stundas nedēļā), pirms nodokļu nomaksas) Apmaksātu veselības apdrošināšanas polisi (pēc pārbaudes laika beigām) Apmaksātu profesionālo pilnveidi Teicamus darba apstākļus atbalstošā kolektīvā Modernu darba vidi un labus darba apstākļus Prasības pretendentam: Augstākā izglītība nozarē vai profesionālā vidējā izglītība (atbilstoši 3.profesionālās kvalifikācijas līmenim) Pozitīva un radoša attieksme pret darbu Teicama valsts valodas prasme Labas saskarsmes iemaņas Prasme strādāt ar izglītības tehnoloģijām Tālrunis informācijai: Direktores vietniece Līga Ķezbere 22011270 CV un izglītību apliecinošu dokumentu kopijas lūdzam sūtīt uz e pastu: personals@valmierastehnikums.lv ar norādi “IKT skolotāja vakancei” līdz 2024.gada 31.maijam plkst. 16:00. Sazināsimies ar kandidātiem, kuri tiks aicināti uz darba pārrunām klātienē. Profesija: PROFESIONĀLĀS IZGLĪTĪBAS SKOLOTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Vadu iela 3, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Izglītība / Zinātne Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-31 Izglītības līmenis: Augstākā izglītība (bakalaura grāds)

Mūsu partneri