Valmieras Ziņas

Plāno nojaukt graustu garāžas Valmieras centrā (2)

Lasīšanas laiks: 2 min

Portāls “Valmieras Ziņas” savulaik informēja par vidi degradējošām ēkām, kas atrodas pašā pilsētas centrā. Šis ir vairākiem saimniekiem piederošs īpašumu kopums starp Rīgas, Diakonāta un Kārļa Baumaņa ielu. Turklāt šajā teritorijā atrodas arī bezsaimnieka īpašums – garāžas. Šī gada 22.marta Valmieras pilsētas pašvaldības dome nolēma lūgt Finanšu ministriju pārstāvošo VAS “Valsts nekustamie īpašumi” nodot tai bezatlīdzības lietošanā garāžu ēku Kārļa Baumaņa ielā 4A ar tiesībām veikt tās nojaukšanu un zemes gabala rekultivāciju.

Šāds lēmums bija nepieciešams, lai VAS “Valsts nekustamie īpašumi” piekrišanas gadījumā saskaņā ar pilsētas Teritorijas plānojumā paredzēto garāžu vietā varētu tapt labiekārtota teritorija.

Zemes vienība Kārļa Baumaņa ielā 4A Valmierā ir rezerves zemes fonda zeme, bet garāžu ēka, kas uz tās atrodas, saskaņā ar Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesas spriedumu ir bezīpašnieka lieta, kas piekrīt Latvijas valstij Finanšu ministrijas personā.

Valmieras pilsētas pašvaldības Pilsētplānošanas nodaļas zemes ierīkotājs Juris Zariņš skaidro, ka pilsētas centrā garāžas pie daudzdzīvokļu mājām padomju gados ļāva būvēt tajos laikos īpašām iedzīvotāju grupām.

“Arī šo garāžu būvētājiem, līdzīgi kā jebkuru citu garāžu būvētājiem, savulaik ieteicams būtu bijis dibināt garāžu kooperatīvu vai turpināt tā darbību. Ir nepieciešams apsaimniekot lietošanā piešķirto zemes gabalu un pašu būvi, maksāt par to nekustamā īpašuma nodokli, sameklēt būves īpašuma tiesības apliecinošus dokumentus un attiecīgi nostiprināt būvju īpašuma tiesības zemesgrāmatā, lai visa tā rezultātā varētu izpirkt arī zemi. Tas saistībā ar minēto īpašumu netika darīts,”

par radušos situāciju stāsta Juris Zariņš, minot, ka Valmierā ir vēl piecas līdzīgā situācijā esošas garāžu būves.

Konstatējot, ka garāžu ēka netiek izmantota, teritorija nav kopta un netiek maksāts nekustamā īpašuma nodoklis, pašvaldība vairākkārtīgi aicināja atsaukties šo garāžu lietotājus, taču tas bija bez rezultāta.  Ņemot vērā, ka garāžas norobežojošās konstrukcijas ir sliktā tehniskā stāvoklī un būves ārsienās novērojamas plaisas, pašvaldības Vidi degradējošu ēku (būvju) un nekoptu teritoriju apzināšanas komisija 10.10.2016. klasificēja garāžu ēku kā vidi degradējošu būvi. 

“Līdzīgā veidā var tikt risināti arī citi gadījumi, kad uz valsts vai pašvaldības īpašumā esošas zemes atrodošas bezīpašnieka garāžas – degradētas būves nepieciešams nojaukt, lai pilsētas centra teritorijas tiktu izmantotas racionāli un sabiedrības interesēm atbilstoši,”

skaidro Juris Zariņš.

Lai sekmētu pilsētas centra teritoriju sakopšanu un labiekārtošanu, Valmieras pilsētas pašvaldība aicina īpašniekus, uz kuru zemēm atrodas  zemesgrāmatā neierakstītas garāžas, izvērtēt šo būvju lietderīgumu.

 

    Raimonds - 31.03.2018

    Cerams, ka ar stacijas ielas garāžām arī kaut ko darīs.

      Alkash - 02.04.2018

      Cerams tev dzīvokli nojauks 😂

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

Valmieras tehnikums aicina darbā METĀLAPSTRĀDES SKOLOTĀJU (profesiju klasifikatora koda Nr.2320 01) Piedāvājam: 1 darba slodzi, 5 darba dienas nedēļā Stabilu atalgojumu (no 1402 EUR mēnesī par 1 slodzi (30 stundas nedēļā), pirms nodokļu nomaksas) Apmaksātu veselības apdrošināšanas polisi (pēc pārbaudes laika beigām) Apmaksātu profesionālo pilnveidi Teicamus darba apstākļus atbalstošā kolektīvā Modernu darba vidi un labus darba apstākļus Prasības pretendentam: Augstākā izglītība nozarē vai profesionālā vidējā izglītība (atbilstoši 3.profesionālās kvalifikācijas līmenim) Pozitīva un radoša attieksme pret darbu Teicama valsts valodas prasme Labas saskarsmes iemaņas Labas datorprasmes Prasme strādāt ar izglītības tehnoloģijām Tālrunis informācijai: Direktores vietniece Līga Ķezbere 22011270 CV un izglītību apliecinošu dokumentu kopijas lūdzam sūtīt uz e pastu: personals@valmierastehnikums.lv ar norādi “Metālapstrādes skolotāja vakancei” līdz 2024.gada 31.maijam plkst. 16:00. Sazināsimies ar kandidātiem, kuri tiks aicināti uz darba pārrunām klātienē. Profesija: PROFESIONĀLĀS IZGLĪTĪBAS SKOLOTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Vadu iela 3, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Izglītība / Zinātne Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-31 Izglītības līmenis: Augstākā izglītība (bakalaura grāds)

Valmieras tehnikums aicina darbā INFORMĀCIJAS UN KOMUNIKĀCIJU TEHNOLOĢIJAS SKOLOTĀJU (profesiju klasifikatora koda Nr.2320 01) Piedāvājam: 1 darba slodzi, 5 darba dienas nedēļā Stabilu atalgojumu (no 1259 EUR mēnesī par 1 slodzi (30 stundas nedēļā), pirms nodokļu nomaksas) Apmaksātu veselības apdrošināšanas polisi (pēc pārbaudes laika beigām) Apmaksātu profesionālo pilnveidi Teicamus darba apstākļus atbalstošā kolektīvā Modernu darba vidi un labus darba apstākļus Prasības pretendentam: Augstākā izglītība nozarē vai profesionālā vidējā izglītība (atbilstoši 3.profesionālās kvalifikācijas līmenim) Pozitīva un radoša attieksme pret darbu Teicama valsts valodas prasme Labas saskarsmes iemaņas Prasme strādāt ar izglītības tehnoloģijām Tālrunis informācijai: Direktores vietniece Līga Ķezbere 22011270 CV un izglītību apliecinošu dokumentu kopijas lūdzam sūtīt uz e pastu: personals@valmierastehnikums.lv ar norādi “IKT skolotāja vakancei” līdz 2024.gada 31.maijam plkst. 16:00. Sazināsimies ar kandidātiem, kuri tiks aicināti uz darba pārrunām klātienē. Profesija: PROFESIONĀLĀS IZGLĪTĪBAS SKOLOTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Vadu iela 3, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Izglītība / Zinātne Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-31 Izglītības līmenis: Augstākā izglītība (bakalaura grāds)

Mūsu partneri