Valmieras Ziņas

Mākslas dienās apciemo “Vecpuišu parku”!

Lasīšanas laiks: 2 min

Arī šogad aprīlis ir mākslas dienu mēnesis un šajā gadā tā ietvaros tiks apspēlēta tēma “Dzimšana”. Mākslas dienās koncertzāle “Valmiera” un restorāns “Vecpuisis” ir sagatavojuši īpašu piedāvājumu valmieriešiem un pilsētas viesiem, kuri vēlas uzzināt vairāk par “Vecpuišu parku” un tajā esošo koncertzāles “Valmiera” ēku. Interesentiem būs iespēja doties ekskursijā pa “Vecpuišu parku” un koncertzāli “Valmiera” profesionāla gida pavadībā. Ekskursijas laikā būs iespēja aplūkot īpaši mākslas dienām veidotu izstādi – “Vecpuišu parkam 104”. Ekskursijas noslēgumā viesiem būs iespēja brīvā atmosfērā baudīt kafijas pauzi un nogaršot restorāna “Vecpuisis” sagatavoto gardumu.

Valmiera ir pilsēta, kurā savienojas pagātne un nākotne, senais un mūsdienīgais. Viens no interesantākiem kultūrvēstures un kultūras mantojuma objektiem ir “Vecpuišu parks”, kura pirmsākumi ir meklējumi 1914. gada vasarā. Gadu laikā parks ir piedzīvojis dažādas izmaiņas, kas skāra gan tā vizuālo, gan saturisko tēlu, saglabājot to kā vienu no skaistākajām vietām Valmierā. Aptuveni pusotru stundu garajā ekskursijā “Vecpuišu parka pārvērtības laikā” būs iespēja uzzināt, kāpēc parkam dots tāds nosaukums, kādi ievērojami valmierieši un to sabiedriskā darbošanās saistīta ar “Vecpuišu parku”, kāpēc šo vietu var dēvēt par Valmieras patriotisma šūpuli un kādus vēl notikumus savā attīstībā piedzīvojusi šī vieta. “Vecpuišu parka” labiekārtotā vide, koncertzāle “Valmiera” un restorāns “Vecpuisis” grezno mūsdienu Valmieru, iepriecinot valmieriešus un piesaistot tūristus.

Koncertzāles “Valmiera” telpās ekskursantiem un citiem viesiem būs iespēja aplūkot izstādi – “Vecpuišu parkam 104”, kura būs skatāma no 23.– 27.aprīlim. Izstādē būs iespēja iepazīties ar dažādiem vēstures notikumiem, kas ir saistīti arVecpuišu parku” un tagadējo koncertzāli “Valmiera”, no tā dibināšanas brīža līdz pat mūsdienām. Tie ir stāsti par ēkas dibinātājiem – 8 vecpuišiem un “Vecpuišu parku”, kas vairāk kā 100 gadu laikā ir piedzīvojis neskaitāmas pārmaiņas.

Ekskursijas sākums – pie Valmieras Tūrisma informācijas centra (Rīgas ielā 10), noslēgums – koncertzālē “Valmiera” (Leona Paegles ielā 10).

Ekskursiju laiki: 25. aprīlis plkst. 16:00 un 27.aprīlis plkst. 14:00.

Dalībnieku skaits grupā: 15

Cena: 5 EUR

Dalībniekiem, kuri vēlas doties tikai ekskursijā bez restorāna apmeklējuma cena 3 EUR.

Tālrunis rezervācijai: 27774427

Biļetes iespējams iegādāties koncertzālē “Valmiera”.

Valmieras tehnikums aicina darbā METĀLAPSTRĀDES SKOLOTĀJU (profesiju klasifikatora koda Nr.2320 01) Piedāvājam: 1 darba slodzi, 5 darba dienas nedēļā Stabilu atalgojumu (no 1402 EUR mēnesī par 1 slodzi (30 stundas nedēļā), pirms nodokļu nomaksas) Apmaksātu veselības apdrošināšanas polisi (pēc pārbaudes laika beigām) Apmaksātu profesionālo pilnveidi Teicamus darba apstākļus atbalstošā kolektīvā Modernu darba vidi un labus darba apstākļus Prasības pretendentam: Augstākā izglītība nozarē vai profesionālā vidējā izglītība (atbilstoši 3.profesionālās kvalifikācijas līmenim) Pozitīva un radoša attieksme pret darbu Teicama valsts valodas prasme Labas saskarsmes iemaņas Labas datorprasmes Prasme strādāt ar izglītības tehnoloģijām Tālrunis informācijai: Direktores vietniece Līga Ķezbere 22011270 CV un izglītību apliecinošu dokumentu kopijas lūdzam sūtīt uz e pastu: personals@valmierastehnikums.lv ar norādi “Metālapstrādes skolotāja vakancei” līdz 2024.gada 31.maijam plkst. 16:00. Sazināsimies ar kandidātiem, kuri tiks aicināti uz darba pārrunām klātienē. Profesija: PROFESIONĀLĀS IZGLĪTĪBAS SKOLOTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Vadu iela 3, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Izglītība / Zinātne Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-31 Izglītības līmenis: Augstākā izglītība (bakalaura grāds)

Valmieras tehnikums aicina darbā INFORMĀCIJAS UN KOMUNIKĀCIJU TEHNOLOĢIJAS SKOLOTĀJU (profesiju klasifikatora koda Nr.2320 01) Piedāvājam: 1 darba slodzi, 5 darba dienas nedēļā Stabilu atalgojumu (no 1259 EUR mēnesī par 1 slodzi (30 stundas nedēļā), pirms nodokļu nomaksas) Apmaksātu veselības apdrošināšanas polisi (pēc pārbaudes laika beigām) Apmaksātu profesionālo pilnveidi Teicamus darba apstākļus atbalstošā kolektīvā Modernu darba vidi un labus darba apstākļus Prasības pretendentam: Augstākā izglītība nozarē vai profesionālā vidējā izglītība (atbilstoši 3.profesionālās kvalifikācijas līmenim) Pozitīva un radoša attieksme pret darbu Teicama valsts valodas prasme Labas saskarsmes iemaņas Prasme strādāt ar izglītības tehnoloģijām Tālrunis informācijai: Direktores vietniece Līga Ķezbere 22011270 CV un izglītību apliecinošu dokumentu kopijas lūdzam sūtīt uz e pastu: personals@valmierastehnikums.lv ar norādi “IKT skolotāja vakancei” līdz 2024.gada 31.maijam plkst. 16:00. Sazināsimies ar kandidātiem, kuri tiks aicināti uz darba pārrunām klātienē. Profesija: PROFESIONĀLĀS IZGLĪTĪBAS SKOLOTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Vadu iela 3, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Izglītība / Zinātne Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-31 Izglītības līmenis: Augstākā izglītība (bakalaura grāds)

Mūsu partneri