Valmieras Ziņas

Ražotāji: Saldējuma pārdošana Latvijā šovasar nelabvēlīgo laikapstākļu dēļ ir samazinājusies

Lasīšanas laiks: 3 min

Nelabvēlīgo laika apstākļu dēļ saldējuma pārdošana šovasar samazinājusies salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu, aģentūrai LETA atzina aptaujātie Latvijas saldējuma ražotāji.

Piena pārstrādes uzņēmums “Food Union” Mārketinga vadītāja Ieva Ražinska atzina, ka nelabvēlīgo laika apstākļu dēļ šā gada vasarā, saldējumu pārdošana Latvijā vasaras laikā ir nedaudz sarukusi salīdzinājumā ar pērnā gada vasaru. Vienlaikus viņa piebilda, ka “Food Union” to izdevies kompensēt ar pārdošanas pieaugumu eksporta valstīs.

Viņa atgādināja, ka papildus jau esošajām eksporta valstīm “Food Union” šogad ir sācis saldējuma eksportu uz Rumāniju, kā arī dubultojis saldējuma realizāciju Norvēģijā. Tas ir izdevies “Food Union” grupas uzņēmumu ciešas sadarbības rezultātā, Latvijā ražojot saldējumu abiem šiem tirgiem. Ražinska piebilda, ka pašlaik apmēri vēl nav grandiozi, taču mērķis nākotnē ir attīstīt šādas ražošanas sinerģijas, palielinot ražošanas un eksporta apjomus.

Pēc Ražinskas teiktā, galvenais izaicinājums saldējuma ražošanā ir nepastāvīgie un neprognozējamie laikapstākļi vasarā, kuriem ir tieša ietekme uz saldējuma pārdošanu. “Tā kā laikapstākļus ietekmēt nevaram, tad “Food Union” orientējas uz tādu jaunu un populāru garšu un formātu izstrādi, kas būtu iecienīta ne tikai trīs vasaras mēnešos, bet visa gada laikā,” viņa sacīja, piebilstot, ka jau patlaban norit darbs pie nākamā gada jauno produktu izstrādes.

Arī saldējuma ražotāja “Rūjienas saldējums” valdes priekšsēdētājs Igors Miezis aģentūrai LETA atzina, ka aukstās un slapjās vasaras dēļ saldējuma tirgus šogad Latvijā ir sarucis.

“Vasara šogad statistiski bija viena no sliktākajām līdzšinējā vēsturē – tā bija ļoti slapja un auksta. Nevaru pateikt, par cik ir krities kopējais saldējuma tirgus, bet saldējuma patēriņš ir sarucis diezgan būtiski. Visiem saldējuma ražotājiem un atspirdzinošo dzērienu ražotājiem tas bija diezgan liels trieciens,”

teica Miezis.

Viņš piebilda, ka uzņēmumam izaicinājums bijis arī izejvielu cenu kāpums, jo “Rūjienas saldējums” produkciju ražo no dabīgām izejvielām – piena un saldā krējuma.

“Saldā krējuma un sviesta cena šogad pieauga nesamērīgi augstas, līdz ar to produkcijas pašizmaksa veidojās ļoti augsta, bet mēs absolūti nevarējām pacelt savas pārdošanas cenas līdz adekvātam līmenim,”

sacīja Miezis. Vienlaikus viņš piebilda, ka “Rūjienas saldējumam” šis gads kopvērtējumā nebūs sliktāks kā iepriekšējais, pateicoties uzņēmuma darbībai eksporta tirgos.

LETA jau vēstīja, ka “Food Union” grupā ietilpst AS “Rīgas piena kombināts”, AS “Valmieras piens”, AS “Rīgas piensaimnieks”, kā arī saldējuma ražotāji “Premia” Igaunijā un Lietuvā, uzņēmumi “Premier Is” un “Hjem Is” Dānijā, “Isbjørn Is” Norvēģijā, “Alpin57Lux” Rumānijā un saldējuma ražotājs Baltkrievijā “Ingman Ice Cream”. “Food Union” grupā Eiropā kopumā strādā vairāk nekā 2500 darbinieku, no kuriem vairāk nekā 1200 darbinieku strādā uzņēmumos Baltijā.

“Rūjienas saldējums” ir dibināts 2009.gadā, un tā pamatkapitāls ir 507 431 eiro. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Igors Miezis.

Aktuālais jautājums

Vai Jūs šķirojat bioloģiskos atkritumus

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

Darbs ēdināšanas bloka vadītājam Rūjienas vidusskolā. Darba vieta: Ēdnīca Daily Rīgas ielā 30. Galvenie pienākumi: - nodrošināt augstu ēdiena un apkalpošanas kvalitāti atbilstoši uzņēmuma Baltic Restaurants standartiem, paškontrolei, strādāt atbilstoši M K 172 noteikumiem (skolās, pirmskolas izglītības iestādēs, pansionātos); - atbildīgi pieiet uzticētajiem pienākumiem un veicamajiem pienākumiem; - darbs ar personālu - veidot un uzturēt saliedētu, motivētu komandu; - veidot un uzturēt profesionālas attiecības ar klientiem; - darba procesu, grafiku organizēšana un uzraudzīšana, iekšējā dokumentācija; - izejvielu pasūtīšana, kvalitātes kontrole un uzskaite; - darbs sadalē vai virtuvē pie nepieciešamības; - aktīva iesaistīšanās uzņēmuma attīstībā, dalība sapulcēs, mācībās un arī saliedēšanās un atpūtas pasākumos. Ja Tev ir: -pieredze pavāra amatā; - zināšanas un pieredze ēdināšanas procesu organizēšanā, vadīšanā un / vai izpildē, ne mazāk kā 2 gadi; - labas virtuves darba un servisa vadīšanas prasmes; - neatlaidība, atbildība par uzticēto darbu un esi orientēts uz rezultātu; - vēlme mācīties, sadarboties un iesaistīties; - labas prasmes MS office. Piedāvājam: - stabilu darba vietu; - sociālās garantijas; - algu no 1100 Eur (bruto); - veselības apdrošināšanu pēc trīs nostrādātiem mēnešiem; - mācību, attīstības, saliedēšanās un atpūtas pasākumus; - bezmaksas maltīti darba vietā. CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: atlase@balticrest.com Tālrunis informācijai: 25571406. Profesija: ĒDINĀŠANAS PAKALPOJUMU SPECIĀLISTS Darba vietas adrese: LATVIJA, Rīgas iela 30, Rūjiena, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Darbības joma: Ēdināšana / Pārtikas rūpniecība Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2025-09-29 Kontaktpersona: Ieva Martinsone

Mūsu partneri