Valmieras Ziņas

Latvijas un Austrijas komandas apmierinātas ar apstākļiem Valmierā, gatavojas aizraujošiem mačiem nedēļas nogalē

Lasīšanas laiks: 3 min

No 12.septembra līdz 14.septembrim Vidzemes Olimpiskajā centrā (VOC) Valmierā norisināsies Deivisa kausa izcīņas (Davis Cup by BNP Paribas) duelis tenisā, kurā Latvijas komanda tiksies ar Austrijas izlasi. 

Kā portālu “Valmieras Ziņas” informēja Latvijas Tenisa savienība, treniņus VOC abu valstu izlases uzsāka jau pirmdien, bet otrdien tās dalījās iespaidos ar mediju pārstāvjiem. Uz preses konferencēm abas komandas ieradās nepilnos sastāvos. Austriešiem iztrūka dubultspēļu spēlētāja Aleksandra Pejas, bet Latvijas komandai vēl nav pievienojies tās līderis Ernests Gulbis. Atgādinām, ka Latvijas izlases sastāvā gaidāmajai cīņai iekļauti Ernests Gulbis, Andis Juška, Jānis Podžus un Miķelis Lībietis, kamēr austriešiem Jirgens Melcers, Martins Fišers, Aleksandrs Peja un Filips Osvalds.

Latvijas komandas kapteinis Kārlis Lejnieks norādīja, ka noskaņojums komandā ir labs, kaut arī izlase vēl netrenējas pilnā sastāvā. Kapteinis uzsvēra, ka šoreiz Latvijai pretiniekos ir patiešām augsta līmeņa komanda ar kādreizējo TOP 10 spēlētāju Jirgenu Melceru sastāvā. Lejnieks pateicās Valmieras pilsētai uz VOC par lielisko uzņemšanu, kas ļauj komandām bez uztraukumiem gatavoties spēlēm. Viņš izteica cerību, ka tribīnes būs aizpildītas, dodot izlasei papildu motivāciju cīņā par uzvaru.

Latvijas izlases pieredzējušākais spēlētājs Andis Juška atklāja, ka ļoti labi zina divus pretinieku spēlētājus – Martinu Fišeru un Filipu Osvaldu. Spēlēts gan pret viņiem, gan kopā dubultspēles. Lai arī pretiniekiem šobrīd ir augstākas vietas reitingā, tomēr Juška norādīja, ka Deivisa kauss ir komandu sacensības, kurās reitings tik daudz neizšķir. Mūsu izlases dalībnieks cēsinieks Miķelis Lībietis bija priecīgs, ka mači notiek Vidzemē, un izteica cerību, ka Valmieras tenisa mīļotāju nebūs mazāk kā cēsinieku, kuri uz mačiem plāno ierasties kuplā skaitā.

Austrijas komandas kapteinis Klemenss Trimels atklāja, ka visi komandas dalībnieki pirmo reizi viesojas Latvijā un ir apmierināti gan ar uzņemšanu, gan maču norises vietu un treniņu apstākļiem. Komandas vadošais spēlētājs Jirgens Melcers piebilda, ka pagaidām nav izdevies pārāk iepazīt Latviju, jo spēlētāji ar pilnu nopietnību gatavojas cīņai kortā. Jautāti, vai viņi jūtas kā cīņas favorīti, austrieši norādīja, ka cīņas iznākumu noteikti ietekmēs tas, vai duelī piedalīsies Ernests Gulbis. Spēlētāji gan par to nedomājot – galvenais esot labi sagatavoties, lai nedēļas nogalē gūtu vismaz trīs nepieciešamās uzvaras.

Trešdien, 10.septembrī abas komandas aizvadīs kārtējos treniņus, bet ceturtdien, 11.septembrī plkst.13 gaidāma oficiālā izloze, kurā tiks noteikta spēļu secība.

Jau ziņojām, ka Latvijas un Austrijas duelis sastāvēs no piecām spēlēm. Piektdien, 12.septembrī no plkst.15 gaidāmas pirmās divas vienspēles, sestdien, 13.septembrī plkst.15 dubultspēle, bet svētdien, 14.septembrī no plkst.14 atlikušās divas vienspēles. Cīņas uzvarētāji saglabās vietu Eiropas Āfrikas zonas 1.grupā arī nākamajā gadā, bet zaudētājus gaida vēl viens duelis oktobra beigās ar Zviedrijas un Rumānijas cīņas zaudētājiem.

Pievienojies mūsu komandai! Valmieras Valsts ģimnāzija (turpmāk – Iestāde) aicina darbā sētnieku/-ci (pilnas likmes darba slodzei) uz nenoteiktu laiku.  Darba vietas adrese: Pāvila Rozīša iela 40, Valmiera, Valmieras novads. Ja Jūs vēlaties: • veikt Iestādes ārējos sanitārās un administratīvi saimnieciskās aprūpes darbus un ārējo labiekārtojumu kopšanu; • uzkopt Iestādei piegulošās teritorijas; • tīrīt atkritumus, lapas un sniegu no piebraucamām vietām; • nodrošināt regulāru ietvju, iebraucamo ceļu, pagalmu un zālāju kopšanu; un Jums ir: • pamatizglītība un pamatiemaņas vai pamata pakāpes profesionālā izglītība; • prasme strādāt ar dārza tehniku; • valsts valodas prasmes atbilstoši Valsts valodas likuma prasībām; • kompetences: spēja strādāt efektīvi un ātri; komunikācijas prasme; mēs piedāvājam: • atalgojumu 700 EUR pirms nodokļu nomaksas; • darba devēja līdzfinansētu veselības apdrošināšanu pēc pārbaudes laika beigām, kā arī citas sociālās garantijas/labumus atbilstoši darba rezultātiem un normatīvajos aktos noteiktajam; • drošu, estētisku un sakārtotu darba vidi. Pieteikuma vēstuli un CV lūdzam nosūtīt uz e-pastu: vvg@valmiera.edu.lv vai personīgi Valmieras Valsts ģimnāzijā, adrese: Pāvila Rozīša ielā 40, Valmierā, Valmieras novadā ar norādi „Pieteikums sētnieka/-ces amatam” līdz 2024.gada 31.maijam. Tālrunis papildu informācijai: 25620010. Informējam, ka pieteikuma dokumentā norādītie personas dati tiks apstrādāti, lai nodrošinātu šī atlases konkursa norisi atbilstoši fizisko personu datu aizsardzības regulējuma prasībām. Profesija: SĒTNIEKS Darba vietas adrese: LATVIJA, Pāvila Rozīša iela 40, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Valsts pārvalde Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-31 Kontaktpersona: Pieteikuma vēstuli un CV lūdzam nosūtīt uz e-pastu: vvg@valmiera.edu.lv

Pievienojies mūsu komandai! Kocēnu pirmsskolas izglītības iestāde “Auseklītis” (turpmāk – Iestāde) aicina darbā pirmsskolas izglītības mūzikas skolotāju Kocēnos (profesijas klasifikatora kods 2342 02) uz nenoteiktu laiku.   Ja Jūs vēlaties: • plānot un nodrošināt kvalitatīvu, izglītojamo vecumam atbilstošu mācību procesu; • veikt izglītojamo attīstības dinamikas izpēti; • sadarbībā ar Iestādes skolotājiem, organizēt svētkus, tematiskus pasākumus, jautrus brīžus un citas aktivitātes; • plānot savu darbību, sagatavot amata veikšanai nepieciešamo dokumentāciju; • iesaistīties Iestādes attīstības plānošanā un īstenošanā atbilstoši kompetencei; un Jums ir: • izglītība atbilstoši Ministru kabineta noteikumiem Nr. 569 “Noteikumi par pedagogiem nepieciešamo izglītību un profesionālo kvalifikāciju un pedagogu profesionālās kompetences pilnveides kārtību”; • valsts valodas prasmes atbilstoši Valsts valodas likuma prasībām; • kompetences: pozitīva, radoša un atbildīga attieksme pret darbu; psiholoģiskā noturība un augsta saskarsmes kultūra; augsta atbildības sajūta; prasme veidot lietišķu sadarbību ar izglītības iestādes darbiniekiem, bērnu vecākiem un citu institūciju darbiniekiem; mēs piedāvājam: • 0,75 likmes; • atalgojumu atbilstoši Ministru kabineta noteikumiem Nr. 445 “Pedagogu darba samaksas noteikumi”; • darba devēja līdzfinansētu veselības apdrošināšanu pēc pārbaudes laika beigām, kā arī citas sociālās garantijas/labumus atbilstoši darba rezultātam un normatīvajos aktos noteiktajam; • atsaucīgu kolektīvu. Curriculum Vitae (CV) un pieteikumu lūdzam sūtīt uz e-pastu: auseklitis@valmiera.edu.lv ar norādi “Pirmsskolas izglītības mūzikas skolotājs” līdz 2024.gada 28.jūnijam. Tālrunis informācijai: 26856124. Informējam, ka pieteikuma dokumentā norādītie personas dati tiks apstrādāti, lai nodrošinātu šī atlases konkursa norisi atbilstoši fizisko personu datu aizsardzības regulējuma prasībām. Profesija: PIRMSSKOLAS IZGLĪTĪBAS MŪZIKAS SKOLOTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Kalna iela 2, Kocēni, Kocēnu pag., Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Darbības joma: Izglītība / Zinātne Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-06-28 Kontaktpersona: CV,piet.vēstuli lūdzam sūtīt uz e-pastu: auseklitis@valmiera.edu.lv

Mūsu partneri