Valmieras Ziņas

Vasaras laikā “Elvi” veikalos nodarbināti ap 70 bērni un jaunieši

Lasīšanas laiks: 2 min

Vasaras laikā veikalos “Elvi” Siguldā, Ķekavā un Kuldīgā kopumā nodarbināti aptuveni 70 bērni un jaunieši, kas profesionāļu uzraudzībā guva zināšanas lietvedībā, iekārtojot un noformējot tirdzniecības vietas, fasējot produkciju un veicot palīgdarbus konditorejas un kulinārijas nodaļās, portālu “Valmieras Ziņas” informēja “Elvi” sabiedrisko attiecību konsultante Kazimiera Puzo.

Kā pastāstīja SIA “ELVI Latvija” komercdirektore Laila Vārtukapteine: “Iesaistīšanās darba tirgū vasaras brīvlaikā ir vērtējama ļoti pozitīvi – tā ir gan vērtīga dzīves un darba pieredze pašiem jauniešiem, gan būtiska palīdzība viņu vecākiem.”

Īpaša uzmanība tika pievērsta jauniešu izglītošanai darba drošības jautājumos, kā arī iespējai gūt jaunu pieredzi, kas varētu kalpot nākotnes karjeras izvēlē.

Kā atzīst veikalu “ELVI” vadītājas, lielākoties bērni un jaunieši, kas pieteicās strādāt vasaras brīvlaikā, bija ļoti atsaucīgi, vēlējās apgūt jaunas prasmes un sasniegt labus rezultātus.

“Neskatoties uz īso nodarbinātības laiku, izaugsme bija acīmredzama! Ja pirmajās dienās jaunais kolēģis bija kautrīgs un mazrunīgs, tad pēdējās – iejuties kolektīvā un brīvi komunicēja ar pircējiem,” secināja L.Vārtukapteine, papildinot, ka īpašs gandarījums ir par jauniešiem, kas vasaras darbam veikalos “ELVI” pieteicās jau otro gadu pēc kārtas. “Tā ir lielākā godalga par ieguldīto laiku un zināšanām, kad redzi topošā speciālista izaugsmi un vēlmi pilnveidoties!”

Pēc L.Vārtukapteines teiktā, projekta “Nodarbinātības pasākums vasaras brīvlaikā” mērķis ir sniegt iespēju skolēniem gūt izpratni par dažādām profesijām un nepieciešamo zināšanu līmeni tajās, darba saturu, pienākumiem, perspektīvu un praktisko pieredzi profesionāļu uzraudzībā, kā arī nopelnīt savu pirmo darba algu.

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

Mūsu partneri