Valmieras Ziņas

Iereibis autovadītājs bēg no policijas

Lasīšanas laiks: 2 min

Svētdien, 20.jūlijā kāds stipri iereibis autovadītājs uz autoceļa “Valmiera – Rauna” nepakļāvās policijas prasībai apturēt automašīnu un bēga no policijas. Vadītājs pie stūres bija sēdies 2,43 promiļu alkohola reibumā un bez vadītāja apliecības, portālu “Valmieras Ziņas” informēja Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja inspektore Sintija Virse.

Priekuļu novadā, stāvlaukumā pie “Vaives dzirnavām” automašīnas “BMW” vadītāja agresīvo braukšanu pamanīja kāda Cēsu policijas darbiniece, kura tobrīd nepildīja dienesta pienākumus. Automašīna vairākkārt palielināja un samazināja ātrumu, tādējādi izraisot sānslīdi gan iebraucot stāvlaukumā, gan esot jau stāvlaukuma teritorijā, radot reālus draudus citu cilvēku veselībai un dzīvībai. Kad autovadītājs apturēja spēkratu un no tā izkāpa, policijas darbiniece pamanīja, ka viņš ir acīmredzamā reibuma stāvoklī. Lai novērstu draudus citiem ceļu satiksmes dalībniekiem, informācija nekavējoties tikai nodota dežūrējošai policijas ekipāžai.

Pēc S.Virses teiktā, policija bīstamo “BMW” vadītāju pārtvēra Raunā, Vidzemes ielā un lūdza apturēt transportlīdzekli. Tajā mirklī “BMW” vadītājs, apzinoties savu pārkāpumu, uzsāka bēgšanu un lielā ātrumā traucās Valmieras virzienā. Agresīvo braucēju policijai izdevās apturēt autoceļa “Valmiera – Rauna” 23.kilometrā tikai pēc vairākiem brīdinājuma šāvieniem gaisā un trīs mērķtiecīgiem šāvieniem automašīnas virzienā.

Apturot transportlīdzekli, noskaidrots, ka pie stūres bija sēdies jau iepriekš par dažādiem likumpārkāpumiem policijas redzeslokā nonācis 1991.gadā dzimis vīrietis. Turklāt vīrietis nesen atbrīvots no ieslodzījuma vietas.

Šobrīd par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā un bez tiesībām uzsākts kriminālprocess, kas paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz laiku līdz pieciem gadiem un konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, norādīja S.Virse.

Par bēgšanu no policijas vīrietim sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols. Par šādu pārkāpumu transportlīdzekļa vadītājam piemēro administratīvo arestu no desmit līdz piecpadsmit diennaktīm, uzliek naudas sodu no 1200 līdz 1400 eiro un atņem transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz četriem gadiem.

Šis ir jau otrais gadījums mēneša laikā, kad policijai nākas apturēt transportlīdzekļa vadītāju, kas vēlas izvairīties no atbildības. Policija aicina ikvienu autovadītāju rūpīgi pārdomāt savas rīcības sekas, jo tā ir ne tikai ļoti nopietna atbildība likuma priekšā, bet arī reālu draudu radīšana gan sev, gan ikvienam ceļu satiksmes dalībniekam.

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

Valmieras tehnikums aicina darbā METĀLAPSTRĀDES SKOLOTĀJU (profesiju klasifikatora koda Nr.2320 01) Piedāvājam: 1 darba slodzi, 5 darba dienas nedēļā Stabilu atalgojumu (no 1402 EUR mēnesī par 1 slodzi (30 stundas nedēļā), pirms nodokļu nomaksas) Apmaksātu veselības apdrošināšanas polisi (pēc pārbaudes laika beigām) Apmaksātu profesionālo pilnveidi Teicamus darba apstākļus atbalstošā kolektīvā Modernu darba vidi un labus darba apstākļus Prasības pretendentam: Augstākā izglītība nozarē vai profesionālā vidējā izglītība (atbilstoši 3.profesionālās kvalifikācijas līmenim) Pozitīva un radoša attieksme pret darbu Teicama valsts valodas prasme Labas saskarsmes iemaņas Labas datorprasmes Prasme strādāt ar izglītības tehnoloģijām Tālrunis informācijai: Direktores vietniece Līga Ķezbere 22011270 CV un izglītību apliecinošu dokumentu kopijas lūdzam sūtīt uz e pastu: personals@valmierastehnikums.lv ar norādi “Metālapstrādes skolotāja vakancei” līdz 2024.gada 31.maijam plkst. 16:00. Sazināsimies ar kandidātiem, kuri tiks aicināti uz darba pārrunām klātienē. Profesija: PROFESIONĀLĀS IZGLĪTĪBAS SKOLOTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Vadu iela 3, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Izglītība / Zinātne Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-31 Izglītības līmenis: Augstākā izglītība (bakalaura grāds)

Valmieras tehnikums aicina darbā INFORMĀCIJAS UN KOMUNIKĀCIJU TEHNOLOĢIJAS SKOLOTĀJU (profesiju klasifikatora koda Nr.2320 01) Piedāvājam: 1 darba slodzi, 5 darba dienas nedēļā Stabilu atalgojumu (no 1259 EUR mēnesī par 1 slodzi (30 stundas nedēļā), pirms nodokļu nomaksas) Apmaksātu veselības apdrošināšanas polisi (pēc pārbaudes laika beigām) Apmaksātu profesionālo pilnveidi Teicamus darba apstākļus atbalstošā kolektīvā Modernu darba vidi un labus darba apstākļus Prasības pretendentam: Augstākā izglītība nozarē vai profesionālā vidējā izglītība (atbilstoši 3.profesionālās kvalifikācijas līmenim) Pozitīva un radoša attieksme pret darbu Teicama valsts valodas prasme Labas saskarsmes iemaņas Prasme strādāt ar izglītības tehnoloģijām Tālrunis informācijai: Direktores vietniece Līga Ķezbere 22011270 CV un izglītību apliecinošu dokumentu kopijas lūdzam sūtīt uz e pastu: personals@valmierastehnikums.lv ar norādi “IKT skolotāja vakancei” līdz 2024.gada 31.maijam plkst. 16:00. Sazināsimies ar kandidātiem, kuri tiks aicināti uz darba pārrunām klātienē. Profesija: PROFESIONĀLĀS IZGLĪTĪBAS SKOLOTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Vadu iela 3, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Izglītība / Zinātne Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-31 Izglītības līmenis: Augstākā izglītība (bakalaura grāds)

Mūsu partneri