Valmieras Ziņas

Kazimira svētki – gadatirgus Viļņā

Lasīšanas laiks: 2 min

Ik gadus marta sākumā Lietuvas galvas­pilsētā Viļņā notiek  svētki, kurus savam debesu aizgādnim lietuvieši svin kopš  seniem laikiem. Šajā dienā tiek rīkots Kazimira svētku tirgus, kas  ir vecākais un lielākais gadatirgus Eiropā. Uz to ik gadus pulcējas amatnieki ne tikai no Lietuvas, bet arī kaimiņvalstīm – Polijas, Baltkrievijas un Latvijas.

Ceļojumu sajūtu aģentūra “Travel Biiz” jau šo sestdien, 5.martā, aicina pavasarīgā ekskursijā “Kazimira gadatirgus Viļņā”. Izbraukšana no Valmieras, Cēsīm un un Siguldas. Pēdējo vietu cena tikai 20 eiro.

Gadatirgū tiek piedāvātas vislabākās preces un nacionālie gardumi, ko ražo amatnieki, vietējie mākslinieki un mājražotāji. Kā stāsta paši lietuvieši, tirgotāji tic, ja veiksies tirdzniecība Kazjuka svētkos, tad veiksies visu gadu.

Lai diena būtu jauka un rosīga, svētkos par līksmību gādā arī ielu muzikanti un vietējie folkloras ansambļi. Uz šiem svētkiem ik gadu ierodas milzum daudz tūristu, lai iepirktos, lai baudītu un redzētu. Ielās čalo cilvēki, tūristi bauda vidi, bet tirgotāji andelējas uz nebēdu.

Šajā dienā piedāvājam arī nelielu ekskursiju un ieskatu Viļņā tiem, kuri dodas pirmo reizi uz šo jauko pilsētu. Viļņa ir skaista – Aušras vārtu kapella ar Jaunavas Marijas svētbildi, Balto krustu kalns, Ģedimina kalns un Viļņas katedrāle ar svētā Kazimira kapellu, Prezidenta pils un vairāk kā 400 gadus vecais Viļņas universitātes ansamblis, gotikas pērle Sv. Annas baznīca, par kuru jūsmoja savulaik pat Napaleons. Un kur tad vēl Užupis – neatkarīgā Viļņas mākslinieku “republika”.

 

 

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

Mūsu partneri