Valmieras Ziņas

Baltijas Starptautiskajā vasaras skolā piedalīsies 56 studenti no 14 valstīm

Lasīšanas laiks: 2 min

No 3.augusta līdz 17.augustam Valmierā notiks Baltijas Starptautiskā vasaras skola (BISS), kurā piedalīsies 56 studenti no 14 valstīm – Latvijas, Lietuvas, Itālijas, Šveices, Uzbekistānas, Slovākijas, Vācijas, Turcijas, Meksikas, Čehijas, Nigērijas, Kipras, Polijas un Portugāles, portālu “Valmieras Ziņas” informēja BISS sabiedrisko attiecību speciāliste Vera Grāvīte.

Pēc viņas teiktā, skola notiks divās programmās –  “Starptautiskā tūrisma un pasākumu vadība/ ITEM” un “Attīstības globalizācija: Lauku reģionu un mazu pilsētu attīstības perspektīvas globalizētā pasaulē”.

Programmai “Starptautiskā tūrisma un pasākumu vadība/ITEM” pieteicās 75 studenti no kuriem tika atlasīti 20 labākie pretendenti gan no Latvijas, gan ārvalstīm, kuriem tiks piedāvāta ekskluzīva iespēja piedalīties un veikt izpētes darbus Eiropas galvaspilsētas “Rīga 2014” svētku laikā.

Dalībniekiem būs iespēja tikties ar nozares profesionāļiem un piedalīties viņu lekcijās, gūt praktisku pieredzi starptautiskā vidē un pašiem klātienē piedalīties starptautiska tūrisma pasākuma norisē. Programma ir veidota sadarbībā ar Klaipēdas universitāti, Igaunijas viesnīcu un tūrisma vadības augstskolu, Mančesteras Metrapolitēna universitāti, Starptautisko tūrisma ekonomikas studiju centru Itālijā un Latvijas viesnīcu un restorānu asociāciju.

Paralēli ITEM programmai norisināsies arī Erasmus intensīvā programma “Attīstības globalizācija: Lauku reģionu un mazu pilsētu attīstības perspektīvas globalizētā pasaulē”, kas pulcēs 36 dalībniekus no Latvijas, Itālijas, Kipras, Polijas, Portugāles, Slovākijas un Turcijas, informēja V.Grāvīte.

Vasaras skolas galvenais mērķis ir sekmēt Vidzemes Augstskolas starptautisko sadarbību tūrisma vadības studiju programmas ietvaros, kā arī veicināt augstskolas starptautisko atpazīstamību, piesaistot interesentus no universitātēm gan Eiropā, gan citviet pasaulē. Praktiski padomi un rekomendācijas no ārvalstu ekspertiem, kā arī skats no malas ļaus skolas dalībniekiem apzināt idejas gan tūrisma, gan arī vietējā biznesa attīstībai. 

Jau ziņojām, ka kopš 1999.gada BISS ir tradicionāla vasaras izglītības programma, kas notiek Vidzemes Augstskolā. Tā tiek organizēta ar Eiropas Komisijas Mūžizglītības programmas un Valmieras pilsētas pašvaldības finansiālu atbalstu. Līdz šim kopumā tajā piedalījušies 583 dalībnieki no 64 valstīm.. Lielai daļai dalībnieku šī pieredze radījusi interesi par Latviju un Baltijas valstīm.

SIA "Lat Met" pamatā ir metālapstrādes uzņēmums, kas specializējies praktisku dekoratīvo metāla izstrādājumu ražošanas jomā (vieglie metāla izstrādājumi), pasūtījumi tiek izgatavoti gan pēc privātpersonu, gan industriālo klientu pasūtījumiem. Margas, kāpnes, tirdzniecības stendi, vides priekšmeti, parka soliņi, velo statīvi, nojumes, metināti nestandarta izstrādājumi būvniecībai un mašīnbūvei. Sadarbības partneri Latvijā un Skandināvijā. SIA "LAT MET" aicina darbā metinātāju Galvenie amata pienākumi: Metināšanas darbi izmantojot MIG/MAG, jāmetina margas, kāpnes u.c. Metināšanas darbu veikšana vadoties pēc rasējumiem SIA "Lat Met" nodrošina: Darba veikšanai nepieciešamos apstākļus, vidi un iekārtas Paveiktajam darbam un kvalifikācijai atbilstošu atalgojumu Prasības pretendentiem: Darba pieredze metināšanā (metālapstrādē) Spēja patstāvīgi un kvalitatīvi veikt darba uzdevumus Prasme lasīt tehniskos dokumentus Pozitīva attieksme, motivācija strādāt un mācīties Par priekšrocību tiks uzskatīts: Pieredze metālapstrādē Prasme metināt ar TIG Darba vieta: Rubenes metāla apstrādes cehs "Meistari", Rubene, Kocēnu pag., Valmieras nov., LV-4227 (300 metri no Rubenes baznīcas), saskaņā ar montāžas grafiku klientu objektos. Atalgojums : 1460,00 EUR (Bruto) Papildus informācija Mob. 27314092 (Artis) Profesija: METĀLMATERIĀLU METINĀTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Meistari, Kocēnu pag., Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ražošana Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-29

Mūsu partneri