Valmieras Ziņas

Policija aicina arī sēņotājus un ogotājus rūpēties par savu drošību

Lasīšanas laiks: 3 min

amazām sākoties ogošanas un sēņošanas sezonai, policija aicina iedzīvotājus, dodoties mežā, rūpēties par savu un līdzcilvēku drošību, portālu “Valmieras Ziņas” informēja Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja inspektore inspektore Sintija Virse.

Rasma Kampane

Rasma Kampāne. / Foto: Valsts policijas arhīvs

Sestdien, 28.jūnijā, Teiču rezervāta purva teritorijā pazuda 1936.gadā dzimusī Rasma Kampāne, kura 28.jūnijā ap plkst.10 izgāja no savas dzīvesvietas Varakļānu novadā un devās ogot uz Teiču rezervāta purvu. Šodien meklēšanas pasākumos tiks iesaistīts arī Valsts robežsardzes helihopters. Policija lūdz ikvienu, kurš attēlā redzamo sievieti ir manījis ogojot, pārvietojoties vai kura rīcībā ir jebkāda cita informācija par sievietes iespējamo atrašanās vietu, informēt policiju.

Sievietes augums ir 150 centimetrus garš, viņa ir kalsnas miesas būves, ar īsiem matiem. Bija ģērbusies pelēkas krāsas vīriešu žaketē, brūnas krāsas auduma biksēs, melnā džemperī, tāpat viņai bija puķains lakats ar violetu malu un tumši gumijas zābaki ar puķu rakstu. Līdzi bija brezenta auduma zaļgan pelēcīga mugursoma, caurspīdīgs plastmasas spainītis.

Ņemot vērā, ka ogošanas un sēņošanas sezona pamazām ir sākusies, pastāv iespēja, ka šajā teritorijā ir bijuši arī citi cilvēki un šo sievieti redzējuši, tādēļ Madonas iecirkņa policisti aicina ikvienu iedzīvotāju vērīgi aplūkot attēlā redzamo sievieti un ja kāds sievieti ir manījis vai ja kāda rīcībā ir jebkāda cita informācija par sievietes iespējamo atrašanās vietu, informēt policiju pa tālruņiem 64801700, 64801702, 64801729 vai vērsties tuvākajā policijas iestādē.

Pēc S.Virses teiktā, ir vairāki faktori, kas iedzīvotājiem būtu jāņem vērā, dodoties mežā pēc meža veltēm. Pirmkārt, nekad nevajadzētu doties mežā vai purvā pārāk dziļi, ja tajā slikti orientējaties. Tāpat par došanās mežā faktu nāktos informēt tuviniekus, kaimiņus un aptuveni pastāstīt, kurā virzienā plānots doties un cik ilgi paredzēts ogot vai sēņot.

S.Virse uzsvēra, ka būtiski ir arī paņemt līdzi mobilo tālruni, iepriekš to uzlādējot un pārliecinoties, ka tas strādā. Problēmsituācijās tieši mobilais tālrunis var būt ārkārtīgi noderīgs, lai informētu operatīvos dienestus un palīdzētu glābējiem pazudušo ātrāk atrast.

Policija arī iesaka sēņotājus vai ogotājus, dodoties mežā, vilkt košu virsjaku vai paņemt līdzi gaismu atstarojošo vesti, kas atvieglotu meklēšanu, jo apģērbā, kas saplūst ar meža krāsām, pazudušais būtu ārkārtīgi grūti pamanāms. 

“Noteikti paņemiet līdzi pārtiku, sērkociņus vai šķiltavas, termosā siltu tēju, kafiju, siltākas drēbes, jo, ja notiek sliktākais scenārijs un apmaldāties, tad līdz brīdim kamēr jūs atradīs glābēji, pārtika, silts apģērbs un iespēja iekurt ugunskuru pasargās no riska nosalt aukstā naktī,” norādīja S.Virse piebilstot, ka nekādā gadījumā nevajadzētu doties mežā, ja cilvēkam ir nopietnas veselības problēmas, piemēram, hroniskas slimības, vai vismaz, – nevajadzētu doties vienam.

Būtiski, pēc policijas pārstāves teiktā, dodoties mežā kopā ar bērniem, ir neizlaist viņus no redzesloka un rūpīgi sekot līdzi viņu gaitām.

SIA „Firma Madara 89” - viens no lielākajiem mazumtirdzniecības uzņēmumiem, kas veiksmīgi darbojas pārtikas mazumtirdzniecībā un ēdināšanā, piedāvā darbu  PAVĀRAM (-EI) ēdināšanas uzņēmumā “Pasēdnīca”,Rīgas ielā 64, Valmierā. Prasības kandidātiem: • vēlama atbilstoša izglītība vai darba pieredze pavāra amatā; • godīgums un augsta atbildības sajūta; • pozitīva attieksme pret darbu; • spēja strādāt komandā un maiņu darbā. Galvenie darba pienākumi: • garšīga un kvalitatīva ēdiena gatavošana saskaņā ar kalkulācijām; • tehnoloģisko procesu pārzināšana un ievērošana; • sekot produkcijas kvalitātei, produktu glabāšanas un gatavās produkcijas realizācijas termiņiem. Piedāvājam: • veselības apdrošināšanu; • mūsdienīgu darba vidi; • papildus sociālās garantijas pēc nostrādāta gada; • atmaksātus papildatvaļinājumus; • svētku dāvanas; • profesionālās un personīgās izaugsmes iespējas; • darba alga no EUR 1000 – 1050 (bruto)/6.00 - 6.50 EUR/h. CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv ar norādi - Pavārs Valmierā,vai pieteikties personīgi WhatsApp vai zvanot pa mob.tel.nr. +371 26167218. Profesija: PAVĀRS Darba vietas adrese: LATVIJA, Rīgas iela 64, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ēdināšana / Pārtikas rūpniecība Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-16 Kontaktpersona: CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv Vai pieteikties WhatsApp: +371 26167218

Mūsu partneri