Valmieras Ziņas

Izbūvēs ūdensapgādes un kanalizācijas tīklus Mazsalacā Kalna un Palejas ielās

Lasīšanas laiks: 2 min

Tuvākajā laikā tiks izsludināts atklāts iepirkums būvdarbu izpildītāja izvēlei un tirgus izpēte, lai izvēlētos  būvuzraudzības pakalpojumu sniedzēju 0,3 kilometrus gara ūdensapgādes un 0,3 kilometrus gara kanalizācijas tīklu izbūvei Mazsalacā Kalna un Palejas ielā, portālu “Valmieras Ziņas” informēja SIA “BANGA KPU” pārstāvji Rita Lizuma un Aldis Paeglis.

Piektdien, 13.jūnijā Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā parakstīta vienošanās par grozījumiem civiltiesiskajā līgumā “Ūdenssaimniecības pakalpojumu attīstība Mazsalacā, II kārta”, kas dod iespēju Eiropas Savienības Kohēzijas fonda līdzfinansētajā projektā “Ūdenssaimniecības pakalpojumu attīstība Mazsalacā, II kārta” īstenot iecerētos papildu darbus.

Pēc līguma grozījumiem, projekta kopējās izmaksas ir 609 771,63 eiro, no tām 407 823,58 eiro finansē Eiropas Savienība, 24 557,12 eiro iegulda Latvijas valsts, savukārt 177 390,93 eiro, tai skaitā, finansējums pievienotās vērtības nodoklim 105 862.83 eiro, tiek segts no pašvaldības un finansējuma saņēmēja līdzekļiem.

Tīklu izbūvei Kalna un Palejas ielās jau ir izstrādāts un apstiprināts tehniskais projekts, projekta autors ir SIA “Ekolat”, kas būvniecības laikā veiks arī autoruzraudzību.

Kā norādīja SIA “BANGA KPU” pārstāvji, tā kā projektā paredzēts izbūvēt pieslēgumu atzarus no maģistrālajiem vadiem līdz visu īpašumu robežām, kas atrodas konkrētajā teritorijā, iedzīvotāji tiek aicināti izmantot iespēju un jau būvniecības laikā pieslēgt savus īpašumus pie centralizētās ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmas, lai varētu novadīt sadzīves kanalizācijas notekūdeņus no sava īpašuma, nepiesārņojot apkārtējo vidi, un saņemt kvalitatīvu dzeramo ūdeni.

Patlaban iedzīvotājiem nav jāmaksā par pieslēgšanos. Vienīgie izdevumi, ar ko jārēķinās pieslēdzoties centralizētajiem tīkliem, ir iekšējo tīklu izbūve sava īpašuma robežās, norādīja uzņēmuma pārstāvji. Pēc viņu teiktā, lai pieslēgtos pie centralizētās ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmas, īpašniekam vai tā pilnvarotai personai jāiesniedz SIA “BANGA KPU iesniegums par ūdensapgādes vai kanalizācijas pieslēguma ierīkošanu. Pēc iesnieguma saņemšanas uzņēmums izsniegs tehniskos noteikumus un pēc vajadzības individuāli konsultēs konkrētajā objektā. Viens no tehnisko noteikumu nosacījumiem ir ūdens skaitītāja uzstādīšana ūdensvada ievadā.

Pēc tam, kad īpašnieks par saviem līdzekļiem būs izbūvējis iekšējo ūdensvada vai kanalizācijas tīklu un saskaņā ar tehniskajiem noteikumiem pieslēdzis to pie maģistrālā vada atzarojuma, kas izbūvēts līdz īpašuma robežai, SIA “BANGA KPU” apsekos ierīkoto pieslēgumu, noplombēs skaitītāju un noslēgs ar īpašnieku attiecīgu ūdenssaimniecības pakalpojumu līgumu.

Kā portālam norādīja R.Lizuma, pērn iesāktā projekta papildinājums gan patlaban neparedzot konkrētus termiņus, līdz kuram iedzīvotājiem būtu jāpiesakās, taču jo ātrāk zemju īpašnieki to izdarīs, jo vairāk laika būs pienācīgi sagatavoties pieslēgumam.

SIA “ZAAO”, VRN 44103015509, sniedz kvalitatīvus atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumus – atkritumu savākšanu, šķirošanu, transportēšanu, apstrādi un apglabāšanu videi draudzīgā veidā, kā arī veic sabiedrības informēšanu un izglītošanu. AICINĀM DARBĀ: Atkritumvedēja vadītāju (8332 01) Valmierā Mēs piedāvājam: Pilnu darba slodzi; Normālo darba laiku ar summētā darba laika organizāciju četru mēnešu pārskata periodā; Labus darba apstākļus; Bruto atalgojumu no 1360.00 mēnesī; Piemaksas par papildus darba apjomu;  Degvielas izdevumu kompensācija darbinieka nokļūšanai uz darbu; Sociālās garantijas; Kvalifikācijas celšanas iespējas; Nelaimes gadījumu apdrošināšana uzsākot darbu; Veselības apdrošināšana pēc pārbaudes laika beigām; Ģimenei draudzīgu darba vietu. Darba pienākumi: Sadzīves atkritumu, lielgabarīta atkritumu un šķiroto atkritumu savākšana; Ievērot darba drošības noteikumus pārvietojot konteinerus un strādājot ar hidrauliskajiem manipulatoriem; Uzturēt automašīnu tehniski labā stāvoklī un savlaicīgi ziņot par tehniskajiem bojājumiem.  Prasības: Vidējā vai vidējā speciālā izglītība; C kategorijas autovadītāja apliecība. 95 kods; Vēlama vismaz viena gada pieredze automašīnas vadīšanā; Vēlama pieredze darbā ar hidrauliskajiem manipulatoriem; Labas tehniskās zināšanas; Prasme rīkoties ārkārtas situācijās; Komunikācijas prasmes, kas orientētas uz klientu apkalpošanu; Prasme pielietot darbā tehnisko inventāru; Organizatoriskās prasmes. Pieteikties: CV lūdzam iesūtīt e-pastā darbs@zaao.lv līdz 2024.gada 26. maijam Tālrunis informācijai: 26207402 Pateicamies par atsaucību ikvienam/i kandidātam/ei un informējam, ka SIA “ZAAO” nodrošina vienlīdzīgas iespējas ikvienam. SIA “ZAAO” atbalsta dažādību un iekļaujošu darba vidi, un kandidātus(-es) izvērtē, balstoties vienīgi uz sasniegumiem, kvalifikācijām un darba pieredzi. Informējam, ka Jūsu pieteikumu dokumentos norādītie personas dati tiks apstrādāti, lai nodrošinātu šī atlases konkursa norisi. Personas datu apstrādes pārzinis ir SIA “ZAAO”, Rīgas iela 32, Valmiera, LV-4201 Profesija: ATKRITUMVEDĒJA VADĪTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Brandeļi, Brandeļi, Kocēnu pag., Valmieras nov. Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Transports / Loģistika Pieteikto vietu skaits: 1 Aktuāla līdz: 2024-05-26 Kontaktpersona: Personāla Speciālists

Mūsu partneri