Valmieras Ziņas

SIA “VTU Valmiera” iegūst Ģimenei draudzīga komersanta titulu

Lasīšanas laiks: 3 min

Jau ceturto gadu SIA “VTU Valmiera” ieguvusi Ģimenei draudzīga komersanta titulu, portālu “Valmieras Ziņas” informēja “VTU Valmiera” sabiedrisko attiecību speciāliste Zane Bulmeistare.

Pēc viņas teiktā, atzinības rakstu trešien, 4.jūnijā Rīgā uzņēmumam pasniedza Labklājības ministrs Uldis Augulis, apliecinot, ka īstenotā politika ir draudzīga ģimenēm gan uzņēmuma, gan plašākas sabiedrības kontekstā.

Tituls ietver bērnu vajadzībām piemērotu telpu un aprīkojumu esamību, ģimenēm organizētu pasākumu atbalstīšanu un komersanta pieejamību cilvēkiem ar invaliditāti, kā arī veselības aizsardzības pasākumus uzņēmumā strādājošajiem un veiksmīgu darba un ģimenes dzīves saskaņošanu, atzīmēja Z.Bulmeikstare.

Pēc viņas teiktā, vērtēšanas komisijas

atzinību SIA “VTU Valmiera” guva par publiski pieejamām un atbilstoši iekārtotām labierīcības telpām ģimenēm ar bērniem un cilvēkiem ar invaliditāti.

Uzņēmumā ir bērnu pārtinamais galds un atsevišķa telpa, kurā viens no vecākiem ar atvasi var uzturēties divatā, kas ir īpaši nozīmīgi gadījumos, ja plānoti tālāki braucieni un autoostā ir nepieciešams uzturēties ilgāku laiku.

Tāpat uzņēmums nodrošina arī autobusu pieejamību pasažieriem ar invaliditāti un vecākiem ar maziem bērniem. Augstu vērtēti tiek pasākumi darbinieku veselības apdrošināšanā, atzīmēja uzņēmuma pārstāve.

Valmieras autoostas vadītāja Līga Milberga pastāstīja, ka

pārtinamais galdiņš un telpa autoostā ik pa laikam tiekot izmantoti un ģimenes esot apmierinātas. Bērniem ir arī iespēja, gaidot autobusu, darboties rotaļu nišā.

Tā kā šī ideja ieviesta nesen, līdz ar autoostas rekonstrukciju 2013.gadā, vēl ir iespēja to uzlabot, lai mazākie pasažieri telpās justos vēl ērtāk.

Savukārt maršrutā “Cēsis – Valmiera” satiktās māmiņas (attēlā) pastāstīja, – lai gan bieži nesanāk braukt ar sabiedrisko transportu, attieksme vienmēr ir laba – autobusu vadītāji palīdz iecelt un izcelt ratiņus, bērniem salonā ir ērti, tāpēc lielākoties tie ceļā atpūšas.

Kā uzņēmumam piešķirto titulu novērtēja SIA “VTU Valmiera” valdes priekšsēdētājs Oskars Spurdziņš, – tas ir novērtējums uzņēmuma darbībai – kurās jomās uzņemts pareizais kurss un kur nepieciešami uzlabojumi. “Nav svarīgs pats atzinības raksts, bet, kā tas palīdz pilnveidoties.

Ģimenes ir mūsu vērtība – gan tās, kas brauc ar SIA “VTU Valmiera” autobusiem, gan mūsu darbinieku tuvie cilvēki, gan uzņēmuma saime.

Atbilstoši darba apstākļi un patīkama vide ir svarīgi rādītāji, lai cilvēks justos ērti vietā, kur pavada lielāko dienas daļu.”

Atbilstība titulam tika noteikta divās kārtās. Vispirms komersants aizpildīja pašnovērtējuma anketu. Pēc tās izskatīšanas komisija dēvās pie pretendenta, lai pārbaudītu rādītāju realizāciju dzīvē. Uzņēmumu vērtēja pārstāvji no Labklājības ministrijas, Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas, Veselības ministrijas, Latvijas Pašvaldību savienības, kā arī Patērētāju tiesību aizsardzības centra un biedrībām, kas pārstāv ģimenes, daudzbērnu ģimenes un personas ar invaliditāti. Statusu piešķīra Labklājības ministrija.

Konkursa mērķis bija veicināt ģimenisko vērtību nostiprināšanos sabiedrībā un uzlabot ģimenēm piemērotu dzīves un darba vidi. Savukārt uzņēmumiem tā bija iespēja demonstrēt pieredzi un vērtības plašākai sabiedrībai, vienlaikus rādot piemēru arī citiem komersantiem.

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

SIA „Firma Madara 89” - viens no lielākajiem mazumtirdzniecības uzņēmumiem, kas veiksmīgi darbojas pārtikas mazumtirdzniecībā un ēdināšanā, piedāvā darbu  PAVĀRAM (-EI) ēdināšanas uzņēmumā “Pasēdnīca”,Rīgas ielā 64, Valmierā. Prasības kandidātiem: • vēlama atbilstoša izglītība vai darba pieredze pavāra amatā; • godīgums un augsta atbildības sajūta; • pozitīva attieksme pret darbu; • spēja strādāt komandā un maiņu darbā. Galvenie darba pienākumi: • garšīga un kvalitatīva ēdiena gatavošana saskaņā ar kalkulācijām; • tehnoloģisko procesu pārzināšana un ievērošana; • sekot produkcijas kvalitātei, produktu glabāšanas un gatavās produkcijas realizācijas termiņiem. Piedāvājam: • veselības apdrošināšanu; • mūsdienīgu darba vidi; • papildus sociālās garantijas pēc nostrādāta gada; • atmaksātus papildatvaļinājumus; • svētku dāvanas; • profesionālās un personīgās izaugsmes iespējas; • darba alga no EUR 1000 – 1050 (bruto)/6.00 - 6.50 EUR/h. CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv ar norādi - Pavārs Valmierā,vai pieteikties personīgi WhatsApp vai zvanot pa mob.tel.nr. +371 26167218. Profesija: PAVĀRS Darba vietas adrese: LATVIJA, Rīgas iela 64, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ēdināšana / Pārtikas rūpniecība Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-16 Kontaktpersona: CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv Vai pieteikties WhatsApp: +371 26167218

Mūsu partneri