Valmieras Ziņas

Pabeigti rekonstrukcijas darbi Valmieras Pirmsskolas izglītības iestādē “Kārliena”

Lasīšanas laiks: 2 min

Pabeigti Valmieras Pirmsskolas izglītības iestādes “Kārliena” rekonstrukcijas darbi, taču turpinās telpu sakopšana un aprīkošana, lai radītu bērniem mājīgu un draudzīgu vidi, portālu “Valmieras Ziņas” informēja Valmieras pilsētas pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Laura Moča.

Pēc viņas teiktā, darbu jaunajās telpās bērnudārzs uzsāks 20.augustā, gaidot pie sevis esošos audzēkņus, kā arī ikvienu mazo valmierieti un apkārtējo novadu bērnus.

Renovācijas projekta ietvaros bērnudārzā ir izremontētas un paplašinātas telpas, labiekārtota vide un atjaunotas mēbeles, informēja L.Moča. Rekonstrukcija notikusi arī iestādes ēdināšanas blokā – ierīkota jauna ventilācijas sistēma, paplašināta kopējā platība, izbūvētas ērtas sanitārās telpas.

Lai radītu bērniem labvēlīgu vidi, liela uzmanība pievērsta būvniecības un apdares materiālu izvēlei, priekšroku dodot dabiskiem un videi draudzīgiem materiāliem. Zanes Melderas un Janas Fonas izstrādātais telpu vizuālais noformējums attēlo dabas ienākšanu bērnudārzā, padarot grupiņas un gaiteņus siltus un mājīgus.

L.Moča informēja, ka grīdu segumā un telpu sienu noformējumā izmantoti dabiskie bērzu lapu, priežu mizas, zemes un meža krāsu toņi. To papildina iekoptā bērnudārza teritorija, kur šobrīd krāšņi zied rododendru Draudzības dārzs, kas tapis sadarbībā ar “Comenius” projekta partneriem. Turpinot darbu pie bērnu daudzveidīgas izglītošanas programmas pilnveides, paplašināts arī sporta inventāra klāsts.

Projekta rezultātā Valmieras pilsētā tiks radītas deviņas jaunas darba vietas, kā arī nodrošināti labāki darba apstākļi esošajiem bērnudārza darbiniekiem, tādēļ jaunais mācību gads tiek gaidīts ar nepacietību, norādīja L.Moča. 

Lai dotu ģimenēm iespēju iepazīt renovētās telpas un bērnudārza vidi, 15.augustā plkst.17 uz pirmo tikšanos tiek aicināti visi no jauna uzņemto bērnu vecāki. Savukārt to bērnu, kuri jau iepriekš apmeklēja bērnudārzu “Kārliena”, vecāki apskatīt jaunās telpas būs laipni gaidīti 19.augustā plkst.12 un plkst.17. Bērnudārza svinīgā atklāšana plānota 29.augustā.

Kopējās bērnudārza rekonstrukcijas projekta izmaksas ir 957 326,90 eiro, no tām ERAF līdzfinansējums ir 718 407,98 eiro, Valsts budžeta dotācija – 19 016,68 eiro un pašvaldības līdzfinansējums – 107 761,20 eiro.

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

SIA "Lat Met" pamatā ir metālapstrādes uzņēmums, kas specializējies praktisku dekoratīvo metāla izstrādājumu ražošanas jomā (vieglie metāla izstrādājumi), pasūtījumi tiek izgatavoti gan pēc privātpersonu, gan industriālo klientu pasūtījumiem. Margas, kāpnes, tirdzniecības stendi, vides priekšmeti, parka soliņi, velo statīvi, nojumes, metināti nestandarta izstrādājumi būvniecībai un mašīnbūvei. Sadarbības partneri Latvijā un Skandināvijā. SIA "LAT MET" aicina darbā metinātāju Galvenie amata pienākumi: Metināšanas darbi izmantojot MIG/MAG, jāmetina margas, kāpnes u.c. Metināšanas darbu veikšana vadoties pēc rasējumiem SIA "Lat Met" nodrošina: Darba veikšanai nepieciešamos apstākļus, vidi un iekārtas Paveiktajam darbam un kvalifikācijai atbilstošu atalgojumu Prasības pretendentiem: Darba pieredze metināšanā (metālapstrādē) Spēja patstāvīgi un kvalitatīvi veikt darba uzdevumus Prasme lasīt tehniskos dokumentus Pozitīva attieksme, motivācija strādāt un mācīties Par priekšrocību tiks uzskatīts: Pieredze metālapstrādē Prasme metināt ar TIG Darba vieta: Rubenes metāla apstrādes cehs "Meistari", Rubene, Kocēnu pag., Valmieras nov., LV-4227 (300 metri no Rubenes baznīcas), saskaņā ar montāžas grafiku klientu objektos. Atalgojums : 1460,00 EUR (Bruto) Papildus informācija Mob. 27314092 (Artis) Profesija: METĀLMATERIĀLU METINĀTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Meistari, Kocēnu pag., Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ražošana Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-29

Mūsu partneri