Valmieras Ziņas

Dikļu pilī notiks jau otrais Mūzikas Mini Festivāls

Lasīšanas laiks: 3 min

27.jūnijā Dikļu pilī notiks otrais pils Mūzikas Mini Festivāls – krāšņs mūzikas notikums ar Latvijas labāko izpildītāju piedalīšanos. Šogad festivālā uzstāties “Astro’n’out”, “Momend”, Goran Gora, “Stūrī Zēvele”, MNTHA un grupa “The Sound Poets” ar jaunajām dziesmām no rudenī gaidāmā albuma, informē organizatori.

Festivāla apmeklētāji būs vieni no pirmajiem, kas varēs noklausīties “The Sound Poets”
jaunā albuma “Pulsē” hitus. Pašmāju poproka apvienība aprīlī laida klajā savu jauno singlu “Skats no augšas”, kurš iekļauts arī grupas jaunajā albumā. “The Sound Poets” nedevās uz studiju, bet izvēlējās pārcelt to uz skaistu vietu pie paša Jumurdas ezera. Īpašā noskaņa, dabas ainava un meža klātbūtne palīdzēja atbrīvoties no ikdienas steigas, pilsētas kņadas un nodoties mūzikai. Jaunie skaņdarbi tiks nodoti Mūzikas Mini Festivālā apmeklētāju vērtēšanai.

Grupa “Astro’n’out” festivālā izpildīs vasaras koncertprogrammu un “Astro’Electro Acoustic” kompozīcijas,  labi zināmo dziesmu jaunās – elektroniskās un akustiskās aranžijas, kas pārvērtušas dziesmas līdz nepazīšanai. Jaunākā koncertprogramma “Astro’Electro Acoustic” tapusi sadarbībā ar grupas draugu un producentu DJ Rudd, kas producējis “Astro’n’out” albumu “Lauvas” un “Lion’s Share”. DJ Rudd kā producents strādājis arī pie pēdējiem diviem DONA albumiem, sadarbojies ar grupu Limonāde, Latvian Voices u.c., kā arī piedalījies Arstarulsmirus aka Gustavo koncertos.

Festivālā savas jaunākās kompozīcijas izpildīs mūziķis Goran Gora. Pērn klajā nāca dziesminieka pirmais albums latviešu valodā “Mosties”.  Mūziķis stāsta:

“”Mosties” nebūt nav par pamošanos no rīta, kā to varētu domāt, bet šajā tituldziesmā ir arī tādas rindiņas – “Mosties, mana sirds”, un šis Knuta vēstījums vedina domāt par gara atmošanos, pašapziņas pamošanos, par ļoti lielām, dziļām un garīgām vērtībām, kuras ir jāpamodina pašam sevī, kuras no malas neviens nevar iekustināt. Līdz ar to viss albums ir tāds mudinājums – mosties katram atsevišķi iekšēji, jo tikai tā mēs varēsim pamosties visi kopā.”

Uz Mūzikas Mini Festivāla skatuves kāps  indie/acoustic mūzikas stila pārstāvji grupa  “Momend”, kas plaši koncertējusi Baltijas valstīs, kā arī Zviedrijā, tostarp akustiskā miniturnejā kopā ar indie mūzikas aprindās labi pazīstamo zviedru mūziķi Jensu Lekmenu. 2014. gada rudenī nāca klajā gurpas “Momend” otrais albums “Spirals”, kas tika nominēts Latvijas Mūzikas balvai “Zelta mikrofons” kategorijā “Labākais indie albums”.

Festivāla dalībnieku vidū būs jaunie izpildītāji “Stūrī Zēvele” un ekstravagantā māksliniece MNTHA. Grupa “Stūrī Zēvele” 2014. gadā klajā laiduši savu debijas albumu “Labrīt”, kas pārliecinoši iekļuvis Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balvas “Zelta mikrofons” labākās debijas Top 5. Muzikālā apvienība dibināta pirms vairākiem gadiem Kuldīgā. Grupā apvienojušies draugi no bērnības, lai radītu nepretenciozu mūziku – kompozīcijas, kas savā žanriskajā un melodiskajā pusē nevēlas būt kaut kam piederīgas. 2012. gadā kopā ar vēl četrām grupām piedalījusies “Baltic Waves” tūrē pa piecām Baltijas jūras valstīm, iepazīstinot ar savu daiļradi arī Igaunijas, Somijas, Zviedrijas un Dānijas publiku.

Dziedātāja MNTHA (Marija Mickeviča) 2015.gada sākumā kļuva par konkursa Supernova sensāciju. Mākslinieces neparastais dziedāšanas stils un uzstāšanās izpelnījusies plašu publikas interesi. Ar lielu nepacietību tiek gaidītas mākslinieces jaunās kompozīcijas. MNTHA tiek salīdzināta ar slaveno islandiešu dziedātāju Bjorku, un ir kļuvusi par pazīstamā modes zīmola QooQoo reklāmas seju.

Mūzikas Festivāla biļetes pieejamas Dikļu pilī un “Biļešu paradīzē”. Cena 20 EUR. Bērniem līdz 10 gadu vecumam ieeja brīva. Rezervācijas pa tālr.: +371 64207480 un pils@diklupils.lv Visa aktuālā informācija pasākuma Facebook lapā.

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

Valmieras tehnikums aicina darbā  Metodiskā centra vadītāju (profesiju klasifikatora kods 2351 01)  (uz nenoteiktu laiku) Mēs piedāvājam: 1 darba slodzi, 5 darba dienas nedēļā (klātienes darbs) Stabilu atalgojumu (no 1843,00 EUR mēnesī, pirms nodokļu nomaksas) Sociālās garantijas (veselības apdrošināšanas polise pēc pārbaudes termiņa) Apmaksātu profesionālo pilnveidi Atbalstu no kompetentiem kolēģiem Modernu darba vidi un labus darba apstākļus Tavā pārziņā būs: Plānot, vadīt un organizēt Valmieras tehnikuma Metodiskā centra darbu Vadīt un organizēt izglītības metodiķu, metodisko jomu un profesionālās izglītības programmu koordinatoru, mūžizglītības moduļu un profesionālo izglītības pedagogu metodisko darbu un sadarbību komisijās, darba grupās Veikt metodisko darbu metodiskās virsvadības jomā "Mehatronika" un citās STEM jomas profesionālās izglītības programmās Tev nepieciešams : Augstākā izglītība pedagoģijā; vadības zinībās vai inženiertehniskajās un līdzīgās nozarēs (vēlams pedagogu profesionālās kompetences pilnveides programmas sertifikāts 72h apjomā) Pieredze vadošā administratīvajā darbā izglītības institūcijā /iestādē Valsts valodas prasme augstākajā līmenī Angļu valodas zināšanas ne zemāk kā B1 līmenī Prasmes darbā ar datoru (MS Office programmas) Kompetences: augsta atbildības sajūta, spēja patstāvīgi pieņemt lēmumus, pozitīva, radoša un atbildīga attieksme pret darbu, psiholoģiskā noturība un augsta saskarsmes kultūra B kategorijas autovadītāja apliecība Tālrunis informācijai: direktores vietniece Inga Zariņa-Bojāre 29191344 CV, motivācijas vēstuli un izglītību apliecinošu dokumentu kopijas lūdzam sūtīt uz e-pastu personals@valmierastehnikums.lv Pieteikumu sūtīt uz e-pastu ar norādi “Metodiskā centra vadītājs” līdz 2024.gada 24.maijam. Sazināsimies ar kandidātiem, kuri tiks aicināti uz darba pārrunām klātienē. Pamatojoties uz Eiropas Parlamenta un Padomes Regulas (ES) 2016/679 par fizisko personu aizsardzību attiecībā uz personas datu apstrādi un šādu datu brīvu apriti (Vispārīgā datu aizsardzības regula, turpmāk - VDAR) 13. pantu, Valmieras tehnikums informē, ka: 1) Jūsu pieteikuma dokumentos norādītie personas dati tiks apstrādāti, lai nodrošinātu šīs vakances atlases konkursa norisi; 2) iepriekš minētās jūsu personas datu apstrādes pārzinis ir Valmieras tehnikums, reģistrācijas Nr. 90009612809, Vadu iela 3, Valmiera, LV-4201, skola@valmierastehnikums.lv. Profesija: IZGLĪTĪBAS METODIĶIS Algas izmaksas veids: Laika darba alga Darba vietas adrese: LATVIJA, Vadu iela 3, Valmiera, Valmieras nov. Darba laika veids: Normālais darba laiks Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Izglītība / Zinātne Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-24 Kontaktpersona: Inga Zariņa-Bojāre Izglītības līmenis: Augstākā izglītība (bakalaura grāds)

TOP 10 labākais darba devējs Vidzemē - Vidzemes slimnīca  aicina savā komandā GRĀMATVEDI Galvenie amata pienākumi: veikt atlīdzības aprēķinu uzņēmuma darbiniekiem, kompensāciju uzskaiti, ar darba samaksu saistīto nodokļu, nodevu uzskaiti grāmatvedības programmā; sagatavot atskaites par darba samaksu uzņēmuma vadībai un ārējām institūcijām; piedalīties atalgojuma sistēmas pilnveidošanā, ar atalgojumu saistītās dokumentācijas izstrādāšanā un uzturēšanā. Savas kompetences ietvaros konsultēt Sabiedrības darbiniekus grāmatvedības jautājumos; veikt arī citu Sabiedrības finansiālo operāciju uzskaiti, pamatojoties uz vispārējiem grāmatvedības uzskaites principiem un Sabiedrības iekšējiem normatīvajiem aktiem; iesaistīties uzņēmuma gada pārskata dokumentu sagatavošanā. Prasības kandidātiem: augstākā izglītība grāmatvedības, ekonomikas vai finanšu jomā; iepriekšēja pieredze vismaz 3 gadi grāmatveža amatā, vēlams darba samaksas jomā; zināšanas LR normatīvajos aktos grāmatvedības jomā, zināšanas LR nodokļu likumdošanā; prasme patstāvīgi plānot un organizēt savu darbu, sasniedzot noteiktus mērķus; prasme orientēties normatīvajos aktos grāmatvedības un nodokļu jautājumos, pielietot praktiskajā darbā Latvijas Republikā spēkā esošos normatīvos aktus, atrast un analizēt nepieciešamo informāciju; labas datora prasmes (MS Word, MS Excel pieredzējuša lietotāja līmenī); pieredze darbā ar resursu vadības sistēmām, vēlams HORIZON; analītiska domāšana, precizitāte un augsta atbildības sajūta; prasme strādāt komandā un individuāli, labas komunikācijas prasmes. Jaunā kolēģa ieguvumi: iespēja veikt atbildīgu un interesantu darbu vienā no labākajām ārstniecības iestādēm Vidzemē un TOP 10 labākā darba devēja Vidzemē; darba līgums uz nenoteiktu laiku; normālais darba laiks; atbildīgs, dinamisks un interesants darbs komandā; stabils atalgojums vienmēr laikā un sociālās garantijas (mēnešalga 1500 EUR); prēmijas un motivējošs labumu grozs; darba devēja apmaksātas apmācības; veselības apdrošināšanas polise (pēc pārbaudes laika beigām); stabila, droša un sakārtota darba vide; Darba vieta: Jumaras iela 195, Valmiera, LV-4201 Ja Jūsu kompetence un pieredze atbilst mūsu prasībām, gaidīsim CV un motivācijas vēstuli līdz 2024.gada 22.maijam uz e-pastu: darbs@vidzemesslimnica.lv vai uz adresi: SIA„Vidzemes slimnīca”, Jumaras iela 195, Valmiera, LV-4201. Sīkāka informācija pie Finanšu direktores L.Ermanes pa tālr. 28682257 vai Personāla vadības daļas vadītājas S.Kandeles pa tālr.: 29443898. Pamatojoties uz Vispārīgās datu aizsardzības regulas 13.pantu, SIA “Vidzemes slimnīca” informē, ka: 1) Jūsu pieteikuma dokumentos norādītie personas dati tiks apstrādāti, lai konkursa kārtībā noteiktu vakancei atbilstošāko kandidātu. Ja kandidāts vēlas, lai viņa personas dati tiktu saglabāti SIA “Vidzemes slimnīca” iekšējā datu bāzē ar mērķi tos apstrādāti citos SIA “Vidzemes slimnīca” personāla atlases konkursos, tad pieteikumā vakancei lūdzam kandidātam norādīt savu piekrišanu personas datu saglabāšanai. 2) Jūsu personas datu apstrādes pārzinis ir SIA “Vidzemes slimnīca”, kontaktinformācija: Jumaras iela 195, Valmiera, LV-4201, tālrunis 25277799. Sīkāka informācija par personas datu apstrādi SIA “Vidzemes slimnīca”: https://vidzemesslimnica.lv/par-slimnicu/privatuma-politika/informacija-par-personala-atlases-funkcijas-nodrosinasanu/ Profesija: GRĀMATVEDIS (CETURTĀ LĪMEŅA KVALIFIKĀCIJA) Darba vietas adrese: LATVIJA, Jumaras iela 195, Valmiera, Valmieras nov. Darba laika veids: Normālais darba laiks Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Veselības aprūpe / Sociālā aprūpe Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-22 Izglītības līmenis: Augstākā izglītība (bakalaura grāds)

Mūsu partneri