Valmieras Ziņas

2017.gads Valmierā aizritēs Eiropas gastronomijas reģiona zīmē

Lasīšanas laiks: 3 min

2017.gadā Eiropas gastronomijas reģiona titulu nesīs Rīgas – Gaujas reģions, tostarp arī Valmiera, portālu “Valmieras Ziņas” informēja Valmieras pilsētas pašvaldības sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājas vietniece Zane Bulmeistare.

Latvijā daba ir ne tikai skaista, bet arī “garšīga”. Katrā gadalaikā dabas servētais “šķīvis” ir citādāks krāsas, garšas un pat vitamīnu ziņā. Arī iešana dabā Latvijā ir kas īpašs. Nav daudz vietu, kur rudenī sastapsiet lielus un mazus sēņu “detektīvus”, kuri šī garduma krāsaino cepurīti spēj pamanīt zem tikpat krāsainām lapām. Savukārt vasarā gan skaistus pļavas ziedus, gan nezāles mēs sasienam buntēs, lai ziemā tās pārvērstu garšīgā tējā un pat veselību stiprinošās zālēs.

Šādu piemēru ir daudz, ar tiem jālepojas. Tūrisms nav tikai skaistas ainavas vai atpūtas vietas. Tas ir arī konkrētajās vietās atrodamo garšu iepazīšana. Tāpēc ir izveidots Rīgas – Gaujas gastronomijas reģions, kur četras pašvaldības – Rīga, Sigulda, Cēsis un Valmiera – kopā ar uzņēmējiem popularizē gastronomijas tūrismu.

Lai atgādinātu par reģiona gastronomijas daudzveidību, izvēlēts koncepts “Ar dabu šķīvī” (Wild at palate), uzzinot par dažādiem gastronomijas tūrisma virzieniem, meklējot, pētot, baudot Latvijas dabas garšas un iepazīstot mūsu valsti no vietām, kur šīs dabas bagātības aug un dzīvo līdz to apstrādei un nonākšanai iedzīvotāju rokās.

Jāpiemin, ka viens no svarīgākajiem uzdevumiem ir izglītošana par reģionā pieejamajiem resursiem un to izmantošanu. Būs aizraujošas meistarklases, krāsaini tirdziņi, kur apgūt senču paražas dabas dāvanu saudzīgai izmantošanai. Savu artavu sniegs arī jaunā “kalve” – topošie pavāri.

Rīgas – Gaujas reģiona partneri ir izstrādājuši ceļvedi un mājaslapu, kur interesenti var sekot līdzi plānotajām norisēm, atrodot sev saistošāko. Piemēram, būs garšu “amatnīcas”, kurās varēs izzināt labāko Latvijas šefpavāru gudrības. Valmierā un Valmiermuižā notiks gadskārtu tirdziņi, kuros varēs uzzināt par konkrētajā gadalaikā Latvijā pieejamajiem ēdamajiem gardumiem un to pārvēršanu veselīgā un skaistā maltītē. Tāpat darbosies tradīciju vēstneši, lai senču gudrības par dabas cienīšanu saistošā veidā (piemēram, ar dažādām rotaļām) nodotu nākamajām paaudzēm. Būs pat gastronomisko filmu festivāls, Restorānu nedēļas, Maģiskā nakts, kurā tiks “iekustinātas” sajūtas, seminārs par ārstniecības augiem, savvaļas kulinārais festivāls un vēl daudz citu interesantu notikumu. Gastronomisku baudījumu dažāda veida pasākumos varēs gūt arī Valmieras pilsētas svētku laikā, kas 2017.gadā norisināsies no 28. līdz 30.jūlijam.

Kustības “Eiropas gastronomijas reģioni” mērķis ir apvienot dažādus Eiropas reģionus, kuros vietējais ēdiens ir daļa no kultūras un vēstures, un kopīgiem spēkiem sekmēt gastronomijas tradīciju un ēdienu dažādības saglabāšanos. 2017.gadā šo titulu kopā ar sadarbības partneriem ieguvis Rīgas – Gaujas reģions. Tā ir iespēja, attīstot gastronomijas tūrismu, stiprināt Gaujas Nacionālo parku kā tūrisma galamērķi un parādīt gan sev, gan viesiem, cik neparasti un bagāti esam.

Aktuālais jautājums

Vai Jūs šķirojat bioloģiskos atkritumus

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

“Rūjienas saldējums” komanda aicina pievienoties papildspēkus – mehāniķi Galvenie pienākumi: Pārzināt iekārtu lietošanas, ekspluatācijas un drošības instrukcijas; Plānot un organizēt ikmēneša un ikgadējo ražošanas iekārtu apkopes un remonta darbus; Uzturēt atbilstošā darba kārtībā infrastruktūras objektus un komunālo saimniecību; Informēt tiešo vadītāju par pamanītiem bojājumiem, avārijām infrastruktūrā un komunālajā saimniecībā: Uzturēt un regulāri aizpildīt tehnisko dokumentāciju pēc tiešā vadītāja rīkojuma; Veikt citus līdzīga rakstura uzdevumus uzņēmumā pēc tiešā vadītāja vai uzņēmuma vadītāja rakstiska vai mutiska rīkojuma. Galvenās prasības: Vēlama iegūta tehniskā izglītība vai praktiskā darba pieredze iekārtu apkalpošanā; Iepriekšēja darba pieredze ražošanas uzņēmumā tiks uzskatīta par priekšrocību; Pārzināt gan tehniskas, gan elektroniskas nianses ražošanas iekārtām; Labas komunikācijas un sadarbības prasmes; Spēja būt lojālam pret uzņēmumu, kurā strādā. Piedāvājam: Atalgojumu sākot no 1500 EUR pārbaudes laikā pirms nodokļu nomaksas, pēc pārbaudes laika atkarīgs no Tavām prasmēm un spējām; Sociālās garantijas; Veselības apdrošināšanu pēc 3 nostrādātajiem mēnešiem; Apmācības darbu uzsākot, kas nepieciešamas darba pienākumu veikšanai; Dinamisku darba vidi; Darba apģērbu; Bezmaksas kafiju un saldējumu; Un citus bonusus. Darba vieta: Rūjienā, Upes ielā 5 Gaidīsim Tavu pieteikumu (CV) līdz 1.jūlijam uz e-pastu: personals@rujienassaldejums.lv Tālrunis informācijai: 29468727 (personāla vadītāja). Sazināsimies ar kandidātiem, kuri tiks aicināti uz pārrunām. Nosūtot savu CV, pretendents piekrīt, ka SIA “Rūjienas saldējums” reģ. nr. 44103057131, kā datu pārzinis, veiks personas datu apstrādi CV atlases procesā. Profesija: MEHĀNIĶIS Algas izmaksas veids: Laika darba alga Darba vietas adrese: LATVIJA, Upes iela 5, Rūjiena, Valmieras nov. Darba laika veids: Maiņu darbs Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Darbības joma: Ražošana Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2025-07-01 Kontaktpersona: Nora Kārkliņa

Mūsu partneri