Valmieras Ziņas

Valmieras Restorānu nedēļā lutinās gardēžus

Lasīšanas laiks: 4 min

Tuvojoties rudens pilnbrieda izskaņai, valmierieši un pilsētas viesi zina, ka nu ir laiks ne tikai meklēt siltāku jaku, kurai drīzumā ar lepnumu piestiprināt valsts karoga simbolu, bet arī laicīgi rezervēt galdiņu kādā no Valmieras mājīgajiem restorāniem un kafejnīcām, lai baudītu rudens garšu izmeklētos salikumus Valmieras Restorānu nedēļā no 18. līdz 27. novembrim. Viesus ar īpašu trīs kārtu maltīti un pieskaņotu dzērienu karti lutinās seši Valmieras ēdinātāji, portālu “Valmieras Ziņas” informēja Valmieras novada Tūrisma pārvaldes mārketinga speciāliste Zane Krūmiņa.

Lai gan maltītēs varēs baudīt visu rudens garšu buķeti, katrs ēdinātājs būs īpaši izcēlis vienu sastāvdaļu – ķirbi, dzērvenes, čili piparu, sīpolu, baravikas un ābolu. Restorānu nedēļas apmeklētājiem būs unikāla iespēja baudīt trīs kārtu maltīti 30 EUR vērtībā ar pieskaņotu dzērienu izlasi par papildu samaksu. Lai nobaudītu īpašos piedāvājumus, nepieciešams veikt iepriekšēju rezervāciju.

Viesnīcas “Wolmar” restorāns dažādos garšu salikumos izcels vienu no iespaidīgākajām rudens ogām – ķirbi. Uzkodā tiks pasniegtas ķirbju pankūciņas ar burkānu kaviāru, ķirbja rikotu, kolrābi un skābā krējuma musu, bet pamatēdienā būs izvēle starp diviem ēdieniem – stori no vietējās saimniecības, kas pasniegta ar savojas kāposta medaljoniem, ķirbja-burkāna biezeni, marinētu melnsakni un baltvīna-sviesta mērci. Vai otra izvēle – gatavināta vērša gaļa no vietējās saimniecības ar biešu uzpūteni, kartupeļu kroketi, sīpola konfeti, ķirbja čatniju un sarkanvīna buljonmērci. Desertā – iebiezinātā piena fondants ar ķirbja ganaša pildījumu, burkānu-ābolu sorbertu un brūklenēm. Pieskaņotajā dzērienu kartē (12 EUR) būs rudens aperitīvs, vīni, bet deserta garšas papildinās ķirbju martini. Viss piedāvājums šeit.

Restorāna “Akustika” pavāri uzkodā gatavos mazsālītu Burtnieku ezera zandartu ar citrusa krēmu, marinētiem kolrābjiem un Latvijas fizāli. Pamatēdienā viesi baudīs grilētu Latvijas jēra cepeti ar burkānu biezeni un pistācijām. Restorāna īpašā garša būs dzērvenes, kas desertā veidos lielisku saspēli ar tumšās šokolādes musu un lazdu riekstu kraukšķiem. Pieskaņotajā dzērienu kartē (18 EUR) viesiem būs iespēja nogaršot divus dažādus, pie ēdiena pieskaņotus, vīnus. Papildu pieskaņotajai vīnu kartei būs iespējams nogaršot Restorānu nedēļas kokteili. Restorāns būs slēgts 21. un 22. novembrī. Viss piedāvājums šeit.

Ģimenes restorāns “Delizia”, kas īpaši padomājis arī par vietu spēlēm mazākajiem restorāna apmeklētājiem, šajā rudenī uzkodā piedāvās vēžu zupu, kas gatavota pēc 1795. gada receptes. Pamatēdienā – īpašā veidā pagatavota liellopa gaļa sarkanvīnā, pērļu sīpoli, bekons un violetais kartupelis. Desertā atklāsies restorāna īpašā sastāvdaļa – čili pipars, jo tiks pasniegta ābolu čili siera kūka ar iebiezināto pienu, valriekstiem, ābolu un saldo krējumu. Pieskaņotajā dzērienu kartē (12 EUR) varēs baudīt vietējos vīnus un vermutu. Restorāns būs slēgts 21 novembrī. Viss piedāvājums šeit.

Restorāns “Rātes vārti” savu īpašo rudens sastāvdaļu – sīpolu – pasniegs dažādu garšu salikumos. Uzkodā viesi baudīs ceptu vērša stobra kaulu ar vēršates sīpolu marmelādi un maizīti, bet pamatēdienā būs izvēle starp diviem ēdieniem – briedi ar kūpinātu brieža gaļas pastēti, selerijas saknēm, rudens ābolu krēmu, sīpolu un Ķelmēnu rupjmaizi, briedinātu sīpolu eļļā. Vai otra izvēle –  upeņu sulā noturēts sīpols ar kartupeļu čedaras krēmu, kartupeļu čipsiem un kaņepēm. Restorāns parūpējies, lai ikviens ļautu vaļu savai iztēlei, desertam dodot nosaukumu Pusmēness. Pieskaņotajā dzērienu kartē (15 EUR) būs vīni un kokteiļi. Viss piedāvājums šeit.

Kafejnīcas “Tērbata” īpašā rudens garša – baravika – caurvīs gandrīz visu ēdienkarti. Uzkodā tiks pasniegts pašgatavots ravioli ar baraviku un siera pildījumu, pamatēdienā būs izvēle starp diviem ēdieniem – liellopa-sēņu burgeru vai veģetāro portabello burgeru. Desertā tiks pasniegta rudenīga valsts svētku klasika – dzērveņu tiramisu. Pieskaņotajā dzērienu kartē (12 EUR) būs iespēja izvēlēties alkoholisko vai bezalkoholisko kokteiļu izlasi. Kafejnīca būs slēgta 21. novembrī. Viss piedāvājums šeit.

Par īstenu viesmīlību parūpēsies kafejnīca “Ahh-meat”. Uzkodā tiks pasniegta ķirbju krēmzupa ar kazas sieru un svaigi ceptu maizīti, bet pamatēdienā būs jāizvēlas starp diviem ēdieniem – lēni gatavotu jēru, blanšētiem dārzeņiem, ābolu-biešu biezeni vai arī grilētu laša fileju ar zaļo zirnīšu biezeni un karamelizētu sīpolu-kaperu mērci. Desertā – Creme brule, bet pieskaņotajā dzērienu kartē (15 EUR) – turku tēja, vīni un karstais dzērveņu dzēriens. Kafejnīca būs slēgta 20. un 27. novembrī. Viss piedāvājums šeit.

Novembra sākumā Visit Valmiera Facebook lapā norisināsies konkurss, lai noskaidrotu sešus laimīgos, kuri iegūs iespēju baudīt Valmieras Restorānu nedēļas piedāvājumu kādā restorānā. 

Pēc Valmieras Restorānu nedēļas piedāvājuma baudīšanas aicinām aizpildīt īsu aptauju par apmeklējumu: ej.uz/rudensVRN2022  

Uz tikšanos Valmieras Restorānu nedēļā – gardākajā rudens notikumā Valmierā! 

Aktuālais jautājums

Vai Jūs šķirojat bioloģiskos atkritumus

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

Pievienojies mūsu komandai! Valmieras muzejs (turpmāk – muzejs) aicina darbā uz nenoteiktu laiku apmeklētāju konsultantu/-ti (pilna slodze). Darba vietas adrese: Bruņinieku iela 1, Valmiera, Valmieras novads. Ja Tev ir vēlme: • sniegt apmeklētājiem (t.sk. ārvalstu tūristiem) informāciju par ekspozīciju “de Woldemer” un muzeju, vadīt ekskursijas ekspozīcijā de Woldemer; • nodrošināt kvalitatīvu klientu servisu latviešu valodā un svešvalodās; • veikt ekspozīcijas telpu, inventāra, videonovērošanas kameru monitoringu; • veikt skaidras/bezskaidras naudas darījumus, veikt skaidras naudas un POS termināla uzskaiti ar kases aparātu; • sagatavot un iesniegt ar pienākumu izpildi saistīto grāmatvedības atskaiti; • nodrošināt apmeklētāju uzskaiti elektroniskajā apmeklētāju reģistrācijas modulī; un ja Tev ir: • vidējā izglītība; • pieredze darbā muzejā vai kultūras mantojuma objektā/ iestādē radniecīgā jomā; • valsts valodas prasmes atbilstoši Valsts valodas likuma prasībām; • vienas Eiropas Savienības dalībvalstu oficiālās valodas zināšanas saskarsmes nodrošināšanā ar ārvalstu klientiem, kuri nepārvalda valsts valodu; • kompetences: labas komunikācijas spējas ar klientiem; spēja strādāt komandā un individuāli; spēja pieņemt lēmumus un uzņemties atbildību par pieņemtajiem lēmumiem; augsta atbildības sajūta, precizitāte, pozitīva attieksme pret darbu; • labas datorlietošanas prasmes; mēs piedāvājam: • summēto darba laiku; • atbildīgu un dinamisku darbu uz attīstību vērstā iestādē; • pamatalgu pārbaudes laikā 936 EUR pirms nodokļu nomaksas, pēc pārbaudes laika 985 EUR pirms nodokļu nomaksas; • iespēju saņemt atvaļinājuma pabalstu darba un dzīves līdzsvaram par labu darba sniegumu; • darba devēja līdzfinansētu veselības apdrošināšanu un citas sociālās garantijas atbilstoši darba rezultātiem un normatīvajos aktos noteiktajam; • profesionālās pilnveidošanās un izaugsmes iespējas zinošu un atsaucīgu kolēģu komandā. Profesionālās darbības aprakstu (CV) un motivācijas vēstuli lūdzam iesniegt elektroniski, nosūtot uz muzejs@valmierasnovads.lv, vai personīgi: Valmieras muzejs, Bruņinieku iela 1, Valmiera, Valmieras novads, ar norādi „Apmeklētāju konsultanta/-tes amatam”, līdz 2026.gada 7.janvārim. Tālrunis papildu informācijai: 64224770. Informējam, ka pieteikuma dokumentā norādītie personas dati tiks apstrādāti, lai nodrošinātu šī atlases konkursa norisi atbilstoši fizisko personu datu aizsardzības regulējuma prasībām. Profesija: KLIENTU APKALPOŠANAS SPECIĀLISTS Algas izmaksas veids: Laika darba alga Darba vietas adrese: LATVIJA, Bruņinieku iela 1, Valmiera, Valmieras nov. Darba laika veids: Normālais darba laiks Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Valsts pārvalde Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2026-01-07 Kontaktpersona: muzejs@valmierasnovads.lv 64224770

"Valmieras piens", AS piedāvā darbu laborantam (-ei) Prasības kandidātam: Profesionālā vidējā izglītība pārtikas rūpniecībā; Zināšanas par kvalitātes vadības, vides pārvaldības, produkta nekaitīguma un pārtikas drošuma sistēmu standartu prasībām; Spēja strādāt ar datoru ikdienas darba uzdevumu veikšanai; Augsta atbildības sajūta, precizitāte un spēja strādāt patstāvīgi. Galvenie darba pienākumi: Ražošanas tehnoloģiskā procesa, iekārtu un inventāra higiēnas stāvokļa kontrole; Tehnoloģisko parametru un gatavās produkcijas fizikāli ķīmisko un sensoro analīžu veikšana saskaņā ar noteikto plānu; Analīžu rezultātu izvērtēšana atbilstoši uzņēmuma standartiem un specifikācijām; Laboratorijas dokumentācijas un gatavās produkcijas kvalitātes apliecību noformēšana. Mēs piedāvājam: Dinamisku un stabilu darba vidi; Nepieciešamās apmācības, uzsākot darbu; Bruto darba algu no 1190 EUR; Veselības un nelaimes gadījumu apdrošināšanu pēc pārbaudes laika; Bezmaksas iknedēļas pārtikas produktu komplektus un citus uzņēmuma labumus. Pretendentus lūdzam sūtīt CV uz e-pastu: valmieras.piens@foodunion.com. Sazināsimies ar kandidātiem, kuri tiks izvirzīti nākamajai atlases kārtai. Nosūtot savu CV, pretendents piekrīt, ka AS “Valmieras piens”, reģ. nr. LV 40003020475, kā datu pārzinis, veiks personas datu apstrādi CV atlases procesā. Profesija: LABORANTS Algas izmaksas veids: Laika darba alga Darba vietas adrese: LATVIJA, Rīgas iela 93, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ražošana Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2026-01-16 Darba sākšanas datums: 2025-12-17 Kontaktpersona: Sannija Novika Izglītības līmenis: Profesionālā vidējā izglītība

Mūsu partneri