Valmieras Ziņas

Recepte: Zemeņu un baltās šokolādes uzpūtenis

Lasīšanas laiks: 2 min

Lai palutinātu savu otro pusīti ar gardu saldo ēdienu, portāls Simplyrecipes.com piedāvā īpašu gardumu – zemeņu un baltās šokolādes uzpūteni.

Sastāvdaļas:

  • 700 grami zemeņu
  • Divas lielas karotes svaigi spiestas citronu sulas
  • 200 grami baltās šokolādes, kārtīgi sasmalcinātas
  • 1 t/k parasta želatīna
  • Divas krūzes trekna krējuma
  • Pūdercukurs

Pagatavošana:

Notīra zemenes. Pusi no tām sablenderē. Tad sablenderēto masu izlaiž bļodā cauri sietam, izmīca to cauri ar karoti. Bļodā pie zemeņu putriņas liek klāt vienu karoti citrona sulas un noliek bļodu malā. Pārējās zemenes sagriež šķēlītēs un arī pagaidām noliek malā.

Ūdens peldē izkausē šokolādi, noliek malā. Tikmēr citā bļodā ielej ceturto daļu krūzes auksta ūdens. Pievieno želatīnu un atstāj uz piecām minūtēm.

Ceturto daļu krūzes krējuma ieliek mazā kastrolī un karsē uz vidējas uguns. Pievieno divas lielas karotes pūdercukura un silda, līdz sāk vārīties. Pievieno iepriekš sagatavoto želatīna masu. To visu ielej traukā, kurā izkausēta šokolāde un samaisa, līdz veidojas viendabīga masa. Pievieno 3/4 krūzes zemeņu putriņas.

Ņem elektrisko mikseri ar putojamo uzgali, saputo atlikušo krējumu. Trešdaļu saputotā krējuma pievieno uzsildītajai iepriekš aprakstītajai masai. Izmantojot lāpstiņu, maigi iecilā atlikušo saputoto krējumu. Ieliek ledusskapī un atstāj uz vienu stundu.

Pievieno atlikušo citronu sulu sagrieztajās zemenēs. Izņem no ledusskapja atdzesēto masu un pievieno tai zemenes. Saliek uzpūteni deserta traukos un atstāj vēl uz stundu ledusskapī. Var atstāt arī uz nakti.

Īsi pirms pasniegšanas, deserta traukos uzpūteni pārlej ar atlikušo zemeņu putriņu. Dekorē ar dažām zemeņu šķēlītēm.

Lai labi garšo!

Aktuālais jautājums

Vai Jūs šķirojat bioloģiskos atkritumus

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

“Rūjienas saldējums”, pieaugot ražošanas apjomiem, aicina savā komandā saldējuma masas vārītāju Darba pienākumi: Saldējuma masas sagatavošana un vārīšana; Izejvielu sagatavošana atbilstoši receptūrām; Iekārtu, līniju mazgāšana, dezinfekcija; Iekārtu uzturēšana labā darba kārtībā; Telpu un iekārtu uzturēšana atbilstoši sanitārajām prasībām u.c.   No Tevis sagaidām: Spēju strādāt fizisku darbu, intensīvos darba apstākļos; Spēju uzņemties atbildību un veikt darba pienākumus ar precizitāti; Spēju organizēt un plānot savu darbu; Iniciatīvu un labas komunikācijas prasmes; Vēlmi mācīties, apgūt jaunas prasmes; Medicīnisko izziņu Nr. 027/u.   Piedāvājam: Atalgojumu sākot no 8 EUR stundā pirms nodokļu nomaksas; Maiņu darbu – dienas un nakts maiņas; Sociālās garantijas; Veselības apdrošināšanu pēc 3 nostrādātajiem mēnešiem; Apmācības darbu uzsākot, kas nepieciešamas darba pienākumu veikšanai; Dinamisku darba vidi; Darba apģērbu; Draudzīgu kolektīvu. Darba vieta: Rūjienā, Upes ielā 5 Gaidīsim Tavu pieteikumu (CV) uz e-pastu: personals@rujienassaldejums.lv Tālrunis informācijai: 29468727 (personāla vadītāja). Sazināsimies ar kandidātiem, kuri tiks aicināti uz pārrunām. Nosūtot savu CV, pretendents piekrīt, ka SIA “Rūjienas saldējums” reģ. nr. 44103057131, kā datu pārzinis, veiks personas datu apstrādi CV atlases procesā. Profesija: VĀRĪTĀJS Algas izmaksas veids: Stundas tarifa likme Darba vietas adrese: LATVIJA, Upes iela 5, Rūjiena, Valmieras nov. Darba laika veids: Maiņu darbs Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Darbības joma: Ražošana Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2025-12-15 Kontaktpersona: Nora Kārkliņa

reģ.Nr.LV90001342592 izsludina konkursu uz vakantajiem amatiem Vidzemes Augstskolas Zinātniskajā institūtā: vadošais pētnieks - 1 vieta; zinātnes nozare Plašsaziņas līdzekļi un komunikācija, apakšnozare Komunikācijas teorija Uz vadošā pētnieka amatu var pretendēt persona ar doktora grādu, kurai ir pētījumu profilam atbilstošas zinātniskās publikācijas un/vai patenti, kura spēj patstāvīgi veikt zinātniskos pētījumus, veidot zinātnisko projektu pieteikumus, vadīt citu zinātnieku pētniecisko darbu un kuram zinātniskā un akadēmiskā darba stāžs kopumā nav mazāks par pieciem gadiem. Pretendentu zinātnisko kvalifikāciju izvērtē institūta zinātniskā padome atbilstoši “Nolikums par vēlēšanām akadēmiskajos amatos Vidzemes Augstskolā” (https://va.lv/dokumenti). Pretendentiem uz vakantajiem amatiem līdz 2025.gada 19.decembrim (ieskaitot) jāiesniedz institūta zinātniskajai padomei adresēts iesniegums-motivācijas vēstule par dalību konkursā, norādot, uz kādu amatu un kādā zinātņu nozarē/apakšnozarē kandidāts pretendē, izglītību un zinātnisko grādu apliecinošu dokumentu kopijas, publicēto zinātnisko darbu saraksts, CV ar iekļautu informāciju par angļu valodas zināšanu līmeni. Pieteikumu sūtīt Vidzemes Augstskolas juristei-personāla speciālistei: kabinets Nr.222, Tērbatas iela 10, Valmiera, LV-4202 vai pa e-pastu agrita.somase@va.lv ar norādi „Konkurss uz zinātnisko amatu”; tālr.: 26442256. Samaksa vadošajam pētniekam: 17,54-52,62 EUR/h,atbilstoši konkrētajam veiktajam darbam. Profesija: VADOŠAIS PĒTNIEKS Darba vietas adrese: LATVIJA, Tērbatas iela 10, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Darbības joma: Izglītība / Zinātne Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2025-12-19 Kontaktpersona: CV,mot.vēst.,lūdzam sūtīt uz e-pastu: agrita.somase@va.lv

Mūsu partneri