Valmieras Ziņas

Piecas idejas, kā pagatavot vistas fileju

Lasīšanas laiks: 3 min

Vistas gaļas burvība slēpjas ne vien tās diētiskumā un uzturvielu bagātībā, bet arī neskaitāmajos veidos, kā to iespējams pagatavot. Sākot no klasiskas, pannā ceptas filejas, beidzot ar sātīgiem, pildītiem vistas gaļas rullīšiem – iespējas ir dažnedažādākās! Lai atklātu sev tīkamāko vistas gaļas maltīti vai ienestu jaunas vēsmas savā ēdienkartē, putnu gaļas zīmola “Tallegg” meistari piedāvā tev piecas idejas, ko “uzburt” savā virtuvē.

Ar sēnēm vai garnelēm pildīta vistas fileja

Vistas fileja lieliski garšo kopā ar dažādām piedevām, tāpēc nebaidies eksperimentēt! Lielisks gardums pusdienās būs vistas fileja ar sēnēm vai garnelēm, turklāt arī tās pagatavošana ir itin vienkārša. Sākumā vistas filejā izdara plakaniskus iegriezumus, pēc tam gaļu uzmanīgi izklapē, iesmērē ar savām mīļākajām garšvielām (var izmantot vistas gaļai paredzētās), pilda ar garnelēm un sieru vai sīpoliem, sēnēm un sieru (sīpolus un sēnes sākumā apcep uz pannas). Tad fileju taisa ciet (var aizdarīt ar irbulīti), cep uz pannas, kamēr fileja ir zeltaini brūna, un pēc tam liek cepeškrāsnī uz 20 minūtēm.

Bekona šķēlītē vai šķiņķī ietīti vistas gaļas rullīši

Lielisku garšas buķeti veidos arī vistas gaļas rullīši, kas ietīti sulīgā šķiņķa vai bekona šķēlītē, turklāt arī tos iespējams pagatavot viegli un ātri. Sākumā vistas fileju sagriež gareniskās šķēlēs un pēc tam izklapē. Šķēlītes iesmērē ar garšvielām pēc izvēles (piemēram, sāli un pipariem vai speciālām vistas gaļai paredzētajām garšvielām). Ja vēlas, filejas šķēlīti no vienas puses var apsmērēt ar svaigo sieru un apbērt ar zaļumiem. Tad šķēlīti stingri rullē ciet un aptin ar šķiņķa vai bekona šķēlīti, aizdara ar irbulīti, lai netinas vaļā. Liek līdz 200 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī un cep aptuveni 30 minūtes.                                                                                  

Diētiskie salāti ar vistas fileju

Tā kā vistas gaļa ir diētisks produkts, tā būs lieliska piedeva arī salātiem. Sākumā sālsūdenī vai buljonā novāri gatavus vairākus vistas filejas gabalus (ja vēlies, vari arī cept!), atdzesē un sagriez vienādās strēmelītēs. Tad sagriez dārzeņus pēc izvēles (piemēram, tomātus, gurķus, lapu salātus un dažādus garšaugus). Sajauc visu kopā, pievieno garšvielas pēc izvēles un pārlej ar olīveļļu. Protams, variācijas var būt visdažādākās, un salātiem vari pievienot arī olu, šampinjonus, sieru, papriku, riekstus un citas piedevas, kā arī izvēlēties un pagatavot citu mērci.

Vistas filejas mērce

Vistas filejas mērce viennozīmīgi būs gards un sātīgs papildinājums dažādiem makaronu, kartupeļu un rīsu ēdieniem, turklāt arī šeit iespējams plašs variāciju klāsts. Pats vienkāršākais un ātrāk pagatavojamais variants – sagriez vistas fileju garenos, pusotru centimetru lielos gabaliņos, pievieno garšvielas (piemēram, sāli un piparus). Tad nedaudz apcep un pievieno sagrieztus sīpolus un sakapātus vai ķiploku spiedē saspiestus ķiplokus. Cep, līdz vistas gabaliņi kļūst zeltaini brūni. Tad pievieno skābo vai saldo krējumu un sāli pēc garšas. Pasniedz ar piedevām.     

Tradicionālā vistas fileja

Klasikas cienītāji noteikti piekritīs, ka nekas nav labāks un gardāks par zeltaini brūnu, sulīgu vistas fileju, kas iesmērēta ar garšvielām, apviļāta miltos un olā un apcepta uz pannas vai pagatavota cepeškrāsnī. Tā labi garšos gan silta kopā ar piedevām (kartupeļiem, rīsu ēdieniem, salātiem u.c.), gan atdzesēta un pasniegta pildītā sviestmaizē.

Aktuālais jautājums

Vai Jūs šķirojat bioloģiskos atkritumus

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

Valmieras tehnikums aicina darbā MEHATRONIKAS SKOLOTĀJU (profesiju klasifikatora kods 2320 01) Mēs piedāvājam: 0,7 darba slodzi 3-4 darba dienas nedēļā (30 stundu darba nedēļa) Darba algu no 1119 EUR mēnesī pirms nodokļu nomaksas, par 0,7 slodzi Apmaksātu veselības apdrošināšanas polisi Apmaksātu profesionālo pilnveidi Atbalstu no kompetentiem kolēģiem Atvaļinājumu 8 kalendāra nedēļas Ceļa izdevumu kompensāciju no 20.kilometra, nokļūšanai no dzīvesvietas uz darba vietu Modernu darba vidi un labus darba apstākļus Tev nepieciešams: Augstākā izglītība nozarē vai profesionālā vidējā izglītība (atbilstoši 3.profesionālās kvalifikācijas līmenim) Pozitīva un radoša attieksme pret darbu Labas saskarsmes iemaņas Labas datorprasmes (Microsoft Excel, Word, PowerPoint) Prasme darboties ar izglītības tehnoloģijām Pasniedzamie mācību priekšmeti: Mehatroniskas sistēmas industriālajā ražošanā Elektrisku un elektronisku mezglu apkope un remonts Mehatronisku sistēmu apkope un remonts Industriālo iekārtu programmēšana Mehānisko mezglu apkope un remonts Tālrunis informācijai: Direktores vietniece Līva Veinberga-Kājiņa tālr. 27408850 CV un izglītību apliecinošu dokumentu kopijas lūdzam sūtīt uz e-pastu personals@valmierastehnikums.lv ar norādi “Mehatronikas skolotāja vakancei” līdz 2025.gada 5.decembrim. Pamatojoties uz Eiropas Parlamenta un Padomes Regulas (ES) 2016/679 par fizisko personu aizsardzību attiecībā uz personas datu apstrādi un šādu datu brīvu apriti (Vispārīgā datu aizsardzības regula, turpmāk - VDAR) 13. pantu, Valmieras tehnikums informē, ka: 1) Jūsu pieteikuma dokumentos norādītie personas dati tiks apstrādāti, lai nodrošinātu šīs vakances atlases konkursa norisi; 2) iepriekš minētās jūsu personas datu apstrādes pārzinis ir Valmieras tehnikums, reģistrācijas Nr. 90009612809, Vadu iela 3, Valmiera, LV-4201, skola@valmierastehnikums.lv. Profesija: PROFESIONĀLĀS IZGLĪTĪBAS SKOLOTĀJS Algas izmaksas veids: Laika darba alga Darba vietas adrese: LATVIJA, Vadu iela 3, Valmiera, Valmieras nov. Darba laika veids: Nepilnais darba laiks Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Nepilna slodze Darbības joma: Izglītība / Zinātne Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2025-12-05 Kontaktpersona: Līva Veinberga - Kājiņa Izglītības līmenis: Augstākā izglītība (bakalaura grāds)

Mūsu partneri