Valmieras Ziņas

Grils, maltīte un atmosfēra: Kā sagatavoties grilēšanas sezonai

Lasīšanas laiks: 4 min

Tiklīdz nokūst sniegs un laiks kļūst siltāks, māju tuvumā arvien biežāk jūtama kārdinošā grilētas gaļas un dārzeņu smarža, kurai ir grūti pretoties. Nav šaubu, ka grilēšana ir aizraujošs veids, kā sarūpēt maltīti un vienlaikus arī lieliski pavadīt laiku ārpus mājas. Tā vietā, lai vienkārši pagatavotu ēdienu un to apēstu, Jūs varat pārvērst gatavošanas un baudīšanas procesu par lielisku pieredzi, kas paliks atmiņā ikvienam. Turpinājumā lasiet vērtīgus padomus, kā sagatavoties grilēšanai un palutināt mielasta baudītājus.

Sagatavošanās process

Veiksmīga barbekjū (BBQ) pamatā ir pārdomāta sagatavošanās, un šajā procesā ne tikai jāpadomā par to, kādi grili tiks izmantoti, bet arī jāizvēlas produkti un, protams, jāizveido pievilcīga zona, kur pavadīt laiku. Šie visi soļi ir svarīgi, lai viss nebūtu jāorganizē un jāsteidz izdarīt pēdējā brīdī.

1.Sarūpējiet sēdvietas

Plānojot grilēšanu, uzmanība jāpievērš viesiem un viņu komfortam. Pirmā lieta, par ko jāpadomā, ir sēdvietu nodrošināšana. Lai arī, protams, ērtākais variants var šķist vienkārša galda un krēslu novietošana dārzā vai pagalmā, padomājiet par komfortablāku un pievilcīgāku variantu. Mūsdienās daudzi cilvēki izvēlas iegādāties elegantas dārza lapenes, kas lieliski izkļaujas kopējā ainavā un nodrošina komfortablu vietu, kur atpūsties, vienlaikus arī pasargājot no laika apstākļiem, piemēram, lietus vai vēja. Ja jūs interesē šāds pirkums, interneta veikals 220.lv piedāvā iegādāties lapenes par labām cenām.

2.Nodrošiniet labu apgaismojumu

Kā zināms, grilēšanas aktivitātes nenotiek tikai ar mērķi garšīgi paēst. Tā ir iespēja patīkami pavadīt laiku ar citiem cilvēkiem, tādēļ nereti šādas tikšanas ieilgst līdz pat naktij, kad ārā jau satumst. Lai nodrošinātu viesu komfortu, padomā par atbilstošu apgaismojumu, kas ir drošs, efektīvs un vienlaikus rada jauku atmosfēru. Noderēt var gan ar saules gaismu uzlādējamie gaismekļi, gan laternas un pretodu sveces, kas palīdzēs mazināt kaitinošo insektu klātbūtni.

3.Izmantojiet kvalitatīvu grilu

Veiksmīga maltītes gatavošana ir atkarīga ne tikai no izmantotajiem produktiem un Jūsu pavārmākslas, bet arī izmantotajiem rīkiem. Mūsdienās ir pieejami dažādi grili un piederumi, kas ievērojami atvieglo gardas gaļas un dārzeņu pagatavošanu. Populāri ir gāzes un ogļu grili, taču pieejami arī tādi modeļi, kuros cepšanai tiek izmantota malka, granulas vai pat elektrība. Ja Jūs interesē kvalitatīvs dārza grils, atcerieties, ka plašs grilu piedāvājums ir 220.lv. Šeit atradīsiet arī netradicionālus modeļus, piemēram, tandirus – elegantas keramiskās krāsnis ātrai sulīgas gaļas un citu produktu pagatavošanai. Tāpat interneta veikalā pieejami arī mangali, gāzes un kokogļu grili, Kamado grili, grils kūpinātava un dažādi citi modeļi.

4.Sagatavojiet uzkodu galdu

Ēdienu gatavošana uz grila aizņem laiku, tādēļ, lai palutinātu ciemiņus gaidīšanas procesā, noteikti padomājiet par gardām uzkodām. Tie var būt dažādi dārzeņi vai čipsi ar mērcītēm, pildīti groziņi, lavaši, augļi un dažādi citi sīkumiņi, ko “uzlikt uz kārā” zoba, kamēr gaļa un dārzeņi cepas uz grila.

5.Padomājiet par dzērieniem

Runājot par iepriekšējo punktu, likumsakarīgi ir sarūpēt arī dažādus dzērienus, kurus viesi var baudīt. Atcerieties, ka cilvēku gaumes ir dažādas, tādēļ visiem izpatikt nav iespējams, taču laba ideja ir siltā laikā nodrošināt vēsu ūdeni ar citronu, gurķi, piparmētru vai ogām. Tāpat var noderēt arī vienkārša limonāde vai punšs. Nepieciešamības gadījumā varat sarūpēt arī vairāku alkoholisku dzērienu klāstu.

Cienājiet viesus ar dažādiem ēdieniem

Nav šaubu, ka barbekjū sanākšanas ir viens no iemesliem, kādēļ daudziem no mums tik ļoti patīk uzturēties ārā siltajā sezonā. Lai Jūsu piedāvātā maltīte būtu neaizmirstama, padomājiet par daudzveidību. Daži no populārākajiem ēdieniem, kurus gatavo uz grila, ir: ribiņas, šašliks, desiņas, burgeri, dārzeņi, tofu un dažādas citas variācijas. Šeit atcerieties arī par to, lai tiktu nodrošinātas arī veģetāras vai vegānas alternatīvas (ja Jūsu viesu vidū ir cilvēki, kas bauda šāda tipa pārtiku).

Tas arī viss – šie ir svarīgākie padomi, kurus paturēt prātā, uzsākot grilēšanas sezonu. Nodrošiniet ērtu vietu, kur viesiem apsēsties, padomājiet par atmosfēras radīšanu ar apgaismojumu uz mūziku, sarūpējiet daudzveidīgu maltīti, un ciemiņi Jūs vienmēr atcerēsies kā lielisku namamāti vai namatēvu. Kvalitatīvus grilus, grilēšanas piederumus, lapenes un citas preces mājai un atpūtai meklējiet 220.lv!

Aktuālais jautājums

Vai Jūs šķirojat bioloģiskos atkritumus

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

Pārtikas un veterinārais dienests (reģistrācijas Nr. LV90000064301) izsludina konkursu uz vakanto darbinieka amatu VETERINĀRĀRSTS ZIEMEĻVIDZEMES PĀRVALDĒ  (2 amata vietas uz nenoteiktu laiku, darba vieta: Ziemeļvidzemes pārvaldes uzraudzības teritorijas kautuves un medījumu apstrādes uzņēmumā)Iepazīsties ar PVD: https://www.pvd.gov.lv/lv JA TEV IR: augstākā izglītība veterinārmedicīnā vai saskaņā ar Veterinārmedicīnas likuma pārejas noteikumu 2. punktu vidējā speciālā izglītība, kas iegūta līdz 1992. gadam un kuriem ir veterinārmedicīniskās prakses licence, vai pielīdzināma izglītība, kas iegūta citā akreditētā augstskolā; vēlama pieredze profesionālajā jomā/nozarē; labas datorlietotāja prasmes (MS Office) līmenī, kas ir atbilstošas kvalitatīvai darba pienākumu veikšanai; ļoti labas latviešu valodas zināšanas; vēlamas angļu valodas pamatzināšanas – darbs ar Eiropas Savienības vietnēm (piemēram, TRACES) par dzīvu dzīvnieku nosūtīšanu kaušanai un svaigas gaļas apriti, likumdošanas aktu pielietošana darbā; B kategorijas autovadītāja apliecība; spēja patstāvīgi pieņemt lēmumus un uzņemties atbildību par pieņemtajiem lēmumiem; prasme plānot savu laiku un noteikt prioritātes; vēlme izrādīt iniciatīvu un orientācija uz rezultātu sasniegšanu. JA VĒLIES IEGULDĪT SAVAS ZINĀŠANAS UN PRASMES ATBILDĪGĀ UN DINAMISKĀ DARBĀ: veikt dzīvnieku pirmskaušanas izmeklēšanu kautuvē un/vai medījumu apstrādes uzņēmumā; veikt pastāvīgu veterināro un higiēnas uzraudzību kautuvē un / vai medījumu apstrādes uzņēmumā; veikt pēckaušanas veterināro ekspertīzi kautuvē un / vai medījumu apstrādes uzņēmumā. PIEVIENOJIES MŪSU KOMANDAI UN IEGŪSI: neatsveramu profesionālu pieredzi; mācību iespējas profesionālajai pilnveidei; mācību periodu un mentoru pienākumu apguvē; summēto darba laiku un atalgojumu atbilstoši 9. mēnešalgu grupai un noteiktajam darba laikam, 1350 EUR pirms nodokļu nomaksas pilnai slodzei; plānotā darba slodze – vienai amata vietai līdz 20 stundām nedēļā un otrai amata vietai līdz 35 stundām nedēļā. apmaksātu papildatvaļinājumu; normatīvajos aktos noteiktās sociālās garantijas; nepilna noslogojuma gadījumā, amatu savienošanas kārtībā, veikt blakusdarbu (piem. privātprakse); veselības apdrošināšanas polisi, pēc nostrādātiem 4 mēnešiem; nelaimes gadījumu apdrošināšanu no pirmās darba dienas. Motivētu pieteikuma vēstuli un CV lūdzam elektroniski nosūtīt uz e-pasta adresi: konkursi@pvd.gov.lv ar norādi – Ziemeļvidzemes pārvaldes veterinārārsts vai iesniegt Pārtikas un veterinārā dienesta Personāla vadības daļai Peldu ielā 30, Rīgā, LV-1050. Pieteikumus gaidīsim līdz 2025. gada 28.novembrim. Tālrunis uzziņām 67084629. Pamatojoties uz Eiropas Parlamenta un Padomes regulas (ES) 2016/679 par fizisko personu aizsardzību attiecībā uz personas datu apstrādi un šādu datu brīvu apriti un ar ko atceļ Direktīvu 95/46 EK (Vispārīgā datu aizsardzības regula), 13. pantu, Pārtikas un veterinārais dienests informē, ka: 1) pieteikuma dokumentos norādītie personas dati tiks apstrādāti, lai nodrošinātu atlases konkursa norisi; 2) minētās personas datu apstrādes pārzinis ir Pārtikas un veterinārais dienests (Peldu iela 30, Rīga, LV-1050). Profesija: VETERINĀRĀRSTS Algas izmaksas veids: Stundas tarifa likme Darba vietas adrese: LATVIJA, Raiņa iela 21, Valmiera, Valmieras nov. Darba laika veids: Summētais darba laiks Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Nepilna slodze Darbības joma: Valsts pārvalde Pieteikto vietu skaits: 2 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2025-11-28 Kontaktpersona: Tālrunis: 67084629 E-pasts: konkursi@pvd.gov.lv Izglītības līmenis: Profesionālā vidējā izglītība

SIA „FIRMA MADARA 89” - viens no lielākajiem mazumtirdzniecības uzņēmumiem, kas veiksmīgi darbojas pārtikas mazumtirdzniecībā, piedāvā darbu  Remontstrādniekam – Tehniķim ar atrašanās vietu Valmierā. Galvenie darba pienākumi: Veikt visa veida saimnieciskos darbus veikalos, īpašumos un teritorijās: - inženierkomunikāciju apsaimniekošana; - ēku un konstruktīvo elementu uzturēšana; - telpu, to aprīkojuma, mēbeļu u.c. sīkie remontdarbi; - teritoriju uzkopšanas darbus – zāles pļaušanu ar dārza traktoru, zāles pļāvēju, trimmeri; - citus darbus, pēc vadītāja rīkojuma. Prasības pretendentiem: Pieredze saimniecisko darbu veikšanā; Zināšanas par darbā lietojamo instrumentu darbības principiem, lietošanas noteikumiem; Spēja strādāt patstāvīgi un komandā; “B” kategorijas autovadītāja apliecība; Precizitāte, augsta atbildības sajūta; Piedāvājam: Veselības apdrošināšanu; Papildus sociālās garantijas pēc nostrādāta gada; Svētku dāvanas; Atmaksātus papildatvaļinājumus; Dinamisku darbu stabilā uzņēmumā ar profesionālām pilnveides iespējām; Profesionālās un personīgās izaugsmes iespējas; Summētais darba laiks; Darba alga pārbaudes laikā 9 EUR/h. Sūti CV vai pieteikumu ar norādi REMONTSRĀDNIEKS – TEHNIĶIS Valmierā uz e-pastu cv@madara89.lv vai zvani, sūti ziņu WhatsApp +371 26 659 016. Profesija: REMONTSTRĀDNIEKS Darba vietas adrese: LATVIJA, Valmiera, Valmieras nov. Darba laika veids: Summētais darba laiks Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Darbības joma: Tirdzniecība / Mārketings Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2025-11-10 Kontaktpersona: AGRIS STĪPNIEKS CV lūdzam sūtīt uz e-pastu vai pieteikties sūtot ziņu uz WhatsApp

Mūsu partneri