Valmieras Ziņas

Aicina uzņēmējus uz meistarklasi par privātuma politikas izstrādi Valmierā

Lasīšanas laiks: 2 min

Datu valsts inspekcija sadarbībā ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras Vidzemes reģiona nodaļu aicina mazos un vidējos uzņēmumus, kā arī pašvaldību pārstāvjus un uzņēmumus uz praktisku bezmaksas klātienes semināru 31.maijā, no plkst. 13:00 līdz 14:30, Valmierā, viesnīcā “Wolmar”, Tērbatas ielā 16a, lai iepazīstinātu ar būtiskākajiem personas datu aizsardzības pamatprincipiem un uzņēmuma privātuma politikas izstrādi, portālu “Valmieras Ziņas” informēja pasākuma organizatori.

Šajā pasākumā būs iespēja ne tikai uzzināt to, kas ir personas datu aizsardzība, bet arī praktiski kopā ar ekspertiem izveidot uzņēmuma privātuma politiku un saņemt atbildes uz sev interesējošiem jautājumiem.

Aicinām interesentus reģistrēties līdz 30.maija plkst. 12:00, izmantojot tiešsaistes saiti https://forms.gle/zfuzVYn9YHPSfUJ77. Vietu skaits ierobežots. Tāpat aicinām reģistrētos dalībniekus līdzi ņemt savu datoru, lai izmantotu to meistarklasē. Pasākumā piedalīsies divi eksperti: Datu valsts inspekcijas Prevencijas nodaļas vadītāja vietnieks Lauris Linabergs un Datu valsts inspekcijas Prevencijas nodaļas juriskonsulte Sabīne Simsone.

“Personas datu apstrādē, ko veic uzņēmēji, būtiskākais faktors ir tieši komersantu godprātība, jo informācija par klientu paradumiem mūsdienās ir zelta vērta, lai uzņēmēji varētu piedāvāt individuālus pakalpojumus. Šis apstāklis reizēm ir kā kārdinājums lielākas peļņas gūšanai, rīkojoties pretēji datu aizsardzības pamatprincipiem,” skaidro Datu valsts inspekcijas direktore Jekaterina Macuka, “lai personas datu apstrāde noritētu atbilstoši un saprātīgi, svarīgi atcerēties, ka pārmērīgu datu uzkrāšana un apstrāde bez attiecīgā juridiskā pamatojuma nav atļauta un personas datu aizsardzības jautājumiem uzmanība jāpievērš jau pakalpojuma izstrādes laikā.”

Praktiski semināri mazajiem un vidējiem uzņēmumiem tiek rīkoti Datu valsts inspekcijas kampaņas “Dati ir vērtība – sargā tos!” ietvaros, lai palīdzētu komersantiem izveidot privātuma politiku un tādējādi ievērotu Datu aizsardzības regulu, kas stājusies spēkā pirms pieciem gadiem.

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

Ja Tev rūp vides aizsardzība, Tev ir drosme pārstāvēt valsti darbā par zaļāku un labvēlīgāku vidi, Tevi interesē darbs normatīvo aktu ievērošanā zemes dzīļu un dabas resursu izmantošanas jomā iespējams, tieši Tevi gaidām mūsu komandā Valsts vides dienesta (Nr. 90000017078) Atļauju pārvaldes Piesārņojuma un dabas resursu departamenta Resursu pārvaldības daļas eksperta amatā (viena ierēdņa amata vieta uz nenoteiktu laiku) Piedāvājam: interesantu un atbildīgu darbu valsts pārvaldē vides aizsardzības jomā; apmācību un vērtīgu profesionālo pieredzi; darbu komandā kopā ar profesionāliem un atsaucīgiem darba kolēģiem; mēnešalgu no 1008 līdz 1512 euro pirms nodokļu nomaksas, atbilstoši kvalifikācijai un līdzšinējai pieredzei; veselības apdrošināšanu, atvaļinājuma pabalstu, papildatvaļinājumu no 8 līdz 10 darba dienām, kā arī citus valsts pārvaldē paredzētus ar papildu atlīdzību saistītus pasākumus; darba vietu kādā no mūsu reģionālajiem birojiem Rīgā, Valmierā, Daugavpilī, Rēzeknē, Jelgavā, Ventspiī vai Liepājā, ar iespēju strādāt attālināti pēc pārbaudes laika. Uzticēsim Tev:  sagatavot zemes dzīļu izmantošanas licences, derīgo izrakteņu atradnes pases un derīgo izrakteņu ieguves limitus  sagatavot dabas resursu un ūdens resursu lietošanas atļaujas  saskaņot derīgo izrakteņu ieguves projektus un spridzināšanas darbu projektus veikt ietekmes sākotnējos izvērtējumus un sagatavot tehniskos noteikumus derīgo izrakteņu ieguvei, dīķu ierīkošanai ievadīt un aktualizēt informāciju Valsts vides dienesta informācijas sistēmās sagatavot atbildes uz privātpersonu, valsts un pašvaldību institūciju iesniegumiem Sagaidām, lai Tev ir: atbilstība Valsts civildienesta likuma 7.panta prasībām; augstākā akadēmiskā vai otrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība vides zinātnē, dabas zinātnēs, ģeoloģijā, ģeogrāfijā, inženierzinātnē (izglītība ģeoloģijā tiks uzskatīta par priekšrocību); izpratne par normatīvo aktu piemērošanu un vides aizsardzības normatīvo aktu pārzināšana; profesionālā darba pieredze vides aizsardzības vai ģeoloģijas nozarē tiks uzskatīta par priekšrocību; prasme strādāt ar ģeotelpisko datu apstrādes programmām ESRI ArcGIS, QGIS u.c tiks uzskatīta par priekšrocību; prasme un vēlēšanās strādāt komandā; prasme strādāt ar liela apjoma informāciju, spēja patstāvīgi pieņemt lēmumus savas kompetences robežās, augsta atbildības sajūta un labas komunikācijas un sadarbības prasmes; labas datora lietošanas prasmes (Microsoft Office); elektroniskais paraksts. Gaidīsim Tavu pieteikuma vēstuli, dzīves un iepriekšējās darba pieredzes aprakstu (CV) Valsts vides dienestam uz e-pasta adresi: CV@vvd.gov.lv (ar norādi „Konkursam – Resursu pārvaldības daļas eksperts”) Tālrunis uzziņām: 67084203. Vairāk par iestādi: http://www.vvd.gov.lv/ Sazināsimies ar pretendentiem, kuri būs iekļuvuši otrajā kārtā. Informējam, ka Jūsu pieteikuma dokumentos norādītie personas dati tiks apstrādāti, lai nodrošinātu šī atlases konkursa norisi. Personas datu pārzinis: Valsts vides dienests, reģistrācijas numurs 90000017078, adrese: Rūpniecības iela 23, Rīga, LV 1045. Profesija: EKSPERTS Algas izmaksas veids: Laika darba alga Darba vietas adrese: LATVIJA, Pāvila Rozīša iela 13, Valmiera, Valmieras nov. Darba laika veids: Normālais darba laiks Darba veids: Ierēdņa amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Valsts pārvalde Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Ierēdņa amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-06-04 Kontaktpersona: Dokumentus sūtīt uz e-pasta adresi: CV@vvd.gov.lv Izglītības līmenis: 2.līmeņa profesionālā augstākā izglītība

Ja esi enerģisks un esi gatavs jauniem izaicinājumiem, kā arī vēlies sevi pilnveidot un izmantot savas profesionālās zināšanas un pieredzi kopējo mērķu sasniegšanā, tad tieši Tu, kā kolēģis, esi nepieciešams Valsts sociālās aprūpes centra "Zemgale" komandai!* Valsts sociālās aprūpes centrs "ZEMGALE" kā  lielākais valsts ilgstošās sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas pakalpojuma sniedzējs Latvijā AICINA DARBĀ APRŪPĒTĀJU filiālē "Jelgava" (uz noteikt laiku, pilnu slodzi) Mēs piedāvājam: sociālās garantijas atbilstoši valsts pārvaldē noteiktajam; algu (bruto) EUR 715 – EUR 768; pārbaudes laikā atalgojums līdz EUR 716; Summēto darba laiku (saskaņā ar darba grafiku); 25% ikmēneša piemaksu par darbu, kas saistīts ar īpašu risku; Profesionālus kolēģus, izaugsmes un apmācības iespējas; Sociālās garantijas; papildus atvaļinājuma dienas par īpašo risku un ikgadējo novērtējumu; Veselības apdrošināšanu pēc 6 nostrādātiem mēnešiem. Būtiskākie amata pienākumi: Veikt klientu aprūpi atbilstoši klientu funkcionālajam stāvoklim; Atbildēt par klientu drošību un sekot, lai klienti ievērotu iekšējās kārtības noteikumus; Nodrošināt tīrību un kārtību klientu dzīvojamās telpās, koplietošanas telpās, veicot mitro uzkopšanu ne retāk kā vienu reizi dienā; Labas komunikācijas un sadarbības prasmes. Prasības pretendentam: Pamatizglītība vai vidējā izglītība. Vēlama praktiskā darba pieredze šajā vai līdzīgā amatā. Darba vieta: VSAC "Zemgale" filiāle "Jelgava", Kalnciema ceļš 109, Jelgava. Profesionālās darbības aprakstu (CV) un izglītību apliecinošu dokumentu kopijas ar norādi "Aprūpētājs" sūtīt uz e-pastu: vakances@vsaczemgale.gov.lv. Piesakot savu kandidatūru uz izsludināto amata vietu, Jūs uzticat savus personas datus Valsts sociālās aprūpes centram “Zemgale”. Detalizēta informācija par personas datu apstrādes aspektiem šī nolūka sasniegšanai ir norādīta iestādes mājas lapā, adrese: https://www.vsaczemgale.gov.lv/lv/media/2279/download Informējam, ka sazināsimies tikai ar tiem kandidātiem, kuri tiks aicināti uz interviju. Par atteikumu ziņosim tikai tiem kandidātiem, kas tiks uzaicināti uz interviju. Gadījumā, ja divu nedēļu laikā pēc CV nosūtīšanas neesat saņēmis uzaicinājumu uz darba interviju, varat uzskatīt, ka Jūsu kandidatūra netika virzīta pārrunu kārtai. *Valsts sociālās aprūpes centrs "ZEMGALE" (reģ.nr.40900035103) ir Labklājības ministra pakļautībā esoša tiešās valsts pārvaldes iestāde, kas sniedz valsts apmaksātu ilgstošās sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas pakalpojumu abu dzimumu pilngadīgām personām institūcijā ar smaga garīga rakstura traucējumiem (I un II invaliditātes grupa).  Profesija: APRŪPĒTĀJS Algas izmaksas veids: Laika darba alga Darba vietas adrese: LATVIJA, Rūja, Jeri, Jeru pag., Valmieras nov. Darba laika veids: Summētais darba laiks Darba veids: Darbinieka amats uz noteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Veselības aprūpe / Sociālā aprūpe Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz noteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-26 Kontaktpersona: Jānis Flaksis Izglītības līmenis: Pamatizglītība

SIA “VALMIERAS NAMSAIMNIEKS” aicina savā komandā kolēģi inženiertīklu un iekārtu TEHNIĶI Galvenie amata pienākumi: apsekot ēku inženiertīklus, siltummezglus, ventilācijas iekārtas, novērst avārijas situācijas un par konstatēto noformēt aktus plānot, organizēt, kontrolēt inženiertīklu, siltummezglu, ventilācijas iekārtu līgumu izpildi atbilstoši normatīvo aktu un līgumu prasībām sastādīt ēku iekšējo inženiertīklu, siltummezglu, ventilācijas iekārtu remonta, izbūvju izmaksu tāmes atbilstoši spēkā esošo normatīvo aktu prasībām noformēt darbu izpildes aktus par izpildītajiem darbiem Prasības kandidātiem: izpratne par ēku iekšējo inženiertīklu un iekārtu izbūves, montāžas darbiem, pielietojamiem materiāliem 1. līmeņa augstākā profesionālā izglītība, vēlams inženierzinātņu jomā (var būt pēdējo kursu students) B kategorijas autovadītāja apliecība vēlama pieredze ēku iekšējo inženiertīklu apkalpošanā vēlamas zināšanas un pieredze būvniecības izmaksu tāmju sastādīšanā labas MS Office zināšanas labas komunikācijas un sadarbības prasmes valsts valodas zināšanas ne mazākas kā pamata līmenī (A2) Piedāvājam: atbildīgu darbu vienā no lielākajiem namu pārvaldīšanas uzņēmumiem Vidzemē veselības un nelaimes gadījumu apdrošināšanu, pabalstu sistēmu dažādos nozīmīgos dzīves gadījumos atalgojumu no EUR 1400 pirms nodokļu nomaksas. Pieteikties līdz 2024.gada 7.jūnijam, sūtot CV un motivācijas vēstuli elektroniski uz namsaimnieks@v-nami.lv vai uz adresi: SIA “VALMIERAS NAMSAIMNIEKS”, Semināra iela 2a, Valmiera, Valmieras nov., LV-4201. Sazināsimies tikai ar tiem pretendentiem, kurus aicināsim uz pārrunām. Tālrunis informācijai: 28329013. Informējam, ka Jūsu pieteikuma dokumentos norādītie personas dati tiks apstrādāti šīs atlases konkursa ietvaros. Datu pārzinis ir SIA “VALMIERAS NAMSAIMNIEKS”, Semināra iela 2a, Valmiera, Valmieras nov., LV-4201. Profesija: INŽENIERKOMUNIKĀCIJU TEHNIĶIS Darba vietas adrese: LATVIJA, Semināra iela 2A, Valmiera, Valmieras nov. Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Informācijas tehnoloģijas / Telekomunikācijas Pieteikto vietu skaits: 1 Aktuāla līdz: 2024-06-07 Kontaktpersona: Valmieras Namsaimnieks Sūtīt CV uz namsaimnieks@v-nami.lv, Izglītības līmenis: 1.līmeņa profesionālā augstākā izglītība

Mūsu partneri