Valmieras Ziņas

Ugunsgrēks izposta mākslinieka Raimonda Cīruļa mājas un iedzīvi; iedzīvotājus lūdz palīdzēt

Lasīšanas laiks: < 1 min

Aicina palīdzēt māksliniekam Raimondam Cīrulim, kura mājas Kocēnu novadā un iedzīvi, instrumentus, tehniku 3.jūnija naktī iznīcināja ugunsgrēks, portālam “Valmieras Ziņas” pavēstīja Valmieras novada fonda valdes priekšsēdētājs Ansis Bērziņš.

Raimonda darbnīca aizdegās elektrības instalācijas kļūmes dēļ. Uguns liesmas nebija apturamas, tās sakarsēja pat tuvumā esošos akas grodus, elektrības stabus, un Raimondam kopā ar tuvējo māju iemītniekiem atlika vien noskatīties kā uguns paņem visu, kas līdz šim ir darīts un iekrāts.

Viņa līdzcilvēki un draugi ir uzsākuši ziedojumu vākšanas kampaņu, lai kaut daļēji palīdzētu atjaunot iedzīvi. Atbalstīt mākslinieku var, ziedojot darbnīcas atjaunošanai pa ziedojuma tālruni – 90006680 (1,42 eiro), kas atvērts ar Latvijas dizaineru savienības palīdzību. Ja Jums ir iespēja atbalstīt ar materiālu un instrumentu sagādi, var kontaktēties ar Raimondu personiski, zvanot pa telefona numuru 27766357.

Talantīgais mākslinieks savu darbu veltījis inovatīvu un praktiski pielietojamu materiālu radīšanai. R.Cīrulis ir pirmais cilvēks pasaulē, kuram izdevies no vulkāniskā ieža – bazalta – veidot šķiedras, kas pielietojamas mēbeļu ražošanā. Tikko pabeigts darbs pie ekonomiski izdevīgas automašīnu riepu pārstrādes tehnoloģijas un lai cik liktenīgi neizklausītos – dažas dienas pirms postošās nelaimes – Raimonds pabeidza darbu pie uguns izturīga kokmateriālu pārklājuma.

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

Mūsu partneri