Valmieras Ziņas

Izsolē pārdod 149,4 tūkstošus VSAA turējumā esošās “Valmieras stikla šķiedras” akcijas

Lasīšanas laiks: 2 min

Ceturtdien izsolē pārdoti gandrīz 149,4 tūkstoši Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras (VSAA) turējumā esošās stikla šķiedras ražotāja “Valmieras stikla šķiedra” akcijas, liecina biržā “Nasdaq Riga” publiskotā informācija.

Izsolē piedāvāja iegādāties kopumā 575 tūkstošus VSAA turējumā esošās “Valmieras stikla šķiedra” akcijas, kas veido 2,4% no kompānijas pamatkapitāla, bet izsoles dalībnieki pieprasīja 149 391 akciju, kas veido 0,62% no kompānijas pamatkapitāla.

Akcijas pārdotas par minimālo noteikto cenu – 3,14 eiro.

Ieguldījumu pārvaldes sabiedrības “Finasta Asset Management” vadītājs Latvijā Andrejs Martinovs aģentūrai BNS sacīja, ka privātie investori, kuri interesējas par šī uzņēmuma akcijām, izsolē noteikti ir piedalījušies, bet nelielais pieprasījums liecina, ka ir bijusi maza interese no institucionālo investoru – pensiju un ieguldījumu fondu – puses.

“Baltijas tirgū “Valmieras stikla šķiedras” akcijas varētu būt viens no labākajiem investīciju objektiem. Tādēļ arī es domāju, ka izsolē dalībnieku būs vairāk,” atzina Martinovs, piebilstot, ka, visticamāk, mazais pieprasījums liecina par to, ka daudzu fondu pārvaldniekiem vispār nav intereses par Baltijas uzņēmumu vērtspapīriem. “Savukārt tiem, kas interesējas, vai nu bija par maz informācijas par šo izsoli, vai arī tie, kam bija jāseko līdzi norisēm Baltijas tirgos, ir paslinkojuši,” sacīja Martinovs.

“Valmieras stikla šķiedras” pamatkapitālu veido 23 903 205 akcijas, tajā skaitā publiskā apgrozībā ir 11 494 250 akciju. Vienas akcijas nominālvērtība ir 1,4 eiro.

“Valmieras stikla šķiedras” akcijas kotē “Nasdaq Riga” otrajā sarakstā. Uzņēmuma lielākie īpašnieki ir “P-D Glasseiden Oschatz GmbH” un “Vitrulan Internetional GmbH”.

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

Mūsu partneri