Valmieras Ziņas

“Lidl” stipendijās piešķir 9000 eiro Valmieras SOS Bērnu ciematu jauniešiem

Lasīšanas laiks: 3 min

Turpinot sadarbību ar SOS Bērnu ciematu asociāciju, “Lidl Latvija” jau otro gadu atbalsta programmas “Lidl dod spārnus” ietvaros piešķir mācību stipendijas motivētākajiem SOS Bērnu ciematu jauniešiem, lai viņi varētu savu laiku pilnvērtīgi veltīt mācībām un sasniegt augstākos izglītības mērķus, portālu “Valmieras Ziņas” informēja “Lidl Latvija” Korporatīvās Komunikācijas departamentā.

Šogad trīs jaunieši no Valmieras SOS bērnu ciemata programmas “Lidl dod spārnus!” ietvaros katrs saņēma pa 3000 eiro stipendijai tālākām mācībām augstskolā un profesionālajās izglītības iestādēs. SOS Bērnu ciematu jauniešiem arī ziedoti 30 “Lidl” birojā iepriekš izmantoti portatīvie datori, kas nonāks Valmieras SOS Bērnu ciemata rīcībā.

“Pirmssvētku laikā dāvanas un labi darbi šķiet pašsaprotami, bet par šim stipendijām mēs priecājamies īpaši – tās nav vienkārši dāvanas, ko aizmirst jau pēc nedēļas. Tas ir pastāvīgs atbalsts visa mācību gada garumā šiem trim lieliskajiem SOS Bērnu ciematu jauniešiem, kas radīs viņiem labu pamatu dzīvē un ļaus tiekties pretī savu mērķu un sapņu sasniegšanai,” saka Nikolā Balabans, “Lidl Latvija” valdes loceklis.

“Esam ļoti gandarīti par uzņēmuma “Lidl Latvija” sniegto sirsnīgo un jēgpilno atbalstu Latvijas SOS Bērnu ciematu asociācijas paspārnē augošajiem bērniem un jauniešiem. Saņemtais atbalsts motivē jauniešus būt centīgiem mācību procesā un palīdz jauniešiem nostiprināt veselīgas ēšanas ieradumus. Mācību stipendijas ir ļoti nozīmīgs atbalsts jauniešiem, jo novērtē viņu mācību procesā un personīgajā izaugsmē ieguldītās pūles, kā arī mudina tiekties pēc vēl augstākiem mērķiem un turpināt izglītības ceļu. Esam priecīgi, ka Viktorija, Milana un Aleksejs šogad ir kļuvuši par “Lidl Latvija” stipendiātiem, un novēlam viņiem arī turpmāk būt tikpat uzcītīgiem, zinātkāriem un pasaulei atvērtiem jauniešiem,” saka Ilze Paleja, Latvijas SOS Bērnu ciematu asociācijas direktore.

Šogad “Lidl Latvija” SOS Bērnu ciematu asociācijai arī dāvina 30 portatīvos datorus no sava biroja – tie ir lietoti, taču pildīti ar licencētām datorprogrammām un laba vēlējumiem. Asociācija šos datorus varēs izmantot pēc saviem ieskatiem gan jauniešu izglītības, gan administratīvo procesu nodrošināšanai.

“Lidl Latvija” mācību stipendijas SOS Bērnu ciematu jauniešiem pasniedz jau otro gadu, veidojot to par jauku Adventes laika tradīciju. Šādi “Lidl” sniedz palīdzīgu roku bērniem un jauniešiem. SOS ciemati regulāri saņem “Lidl” pārtikas ziedojumus, kuros ir veselīga uztura pamatprodukti. Tādējādi SOS ģimenes, kopā gatavojot maltītes, var ne tikai apgūt pavārmākslas noslēpumus, bet arī veidot veselīgus ēšanas paradumus.

Latvijā ir divi SOS Bērnu ciemati, viens no tiem atrodas Īslīcē, otrs – Valmierā. SOS ģimenes šajā ciematā dzīvo kopš 2007. gada. Valmieras SOS Bērnu ciematā ir 12 ģimeņu mājas un ģimenēs dzīvo 60 bērni, kas iegūst izglītību dažādās Valmieras novada un citās Latvijas izglītības iestādēs. Daudzi bērni aktīvi piedalās ārpusskolas aktivitātēs, apmeklē mūzikas, mākslas un sporta pulciņus.

Mūsu partneri