Valmieras Ziņas

12. augustā Burtniekos norisināsies Burtnieka ezera svētki

Lasīšanas laiks: 3 min

Sestdien, 12. augustā, aicinām uz teiksmainajiem Burtniekiem, kur norisināsies Burtnieka ezera svētki. Burtnieka senvēsture, ainaviskums un zivju resursi ir tās vērtības, kuras svētkos aicinām ikvienu atklāt un iepazīt, portālu “Valmieras Ziņas” informēja Valmieras novada pašvaldības Zīmolvedības un sabiedrisko attiecību nodaļas komunikācijas un sabiedrisko attiecību speciāliste Edīte Stērste.

Šovasar svētkos būs iespēja vērot deju uzvedumu “Sasauc smieklus!?…”, Agra Daņiļeviča horeogrāfija, piedalīsies deju skola “Dzirnas” un Burtnieku apkaimes bērni un jaunieši. Bērnišķīgu prieku, smieklus un rotaļīgumu varēs pieredzēt ikvienā norisē. Kā ierasts, svētku viesiem būs pieejamas arī daudzveidīgas atpūtas iespējas pie ūdens, koncerti, svētku tirgus un degustācijas. Svētku noslēgumā – zaļumballe!

Svētku aktīvā daļa un radošās darbnīcas

11.00 ar Liepājas ceļojošā cirka “Beztemata” muzikālo skulptūru kvarteta sveicienu pie svētku vārtiem atklāsim Burtnieka ezera svētkus. Aktivitātes norisināsies Burtnieku centra pludmalē un laivu kanālā Burtniekos. Pludmalē bērniem un jauniešiem būs pieejamas piepūšamās atrakcijas “Brīvais kritiens”, seju apgleznošana, ūdens bumbas, Orbitron trīsdimensiju šūpoles u.c. aktivitātes. Savukārt pie Burtnieku laivu kanāla un ezerā varēs vizināties ar laivām un katamarāniem, norisināsies kruīza braucieni ar pontonlaivu “Made Marija”*, kā arī varēs doties izjādēs ar zirgiem*.

Burtnieku centra pludmalē no 14.00 līdz 17.00 ģimenes un citi interesenti aicināti uz prieka, smieklu un jautrības darbnīcām jebkuram vecumam kopā ar Liepājas ceļojošo cirku “Beztemata”, kā arī varēs piedalīties dažādās radošajās darbnīcās. Bērnus iepriecinās arī ziepju burbuļu piedzīvojumi kopā ar “Mārtiņa burbuļiem”.

Burtnieka ezera svētkos pirmo reizi prezentēs arī zīmolu “Burtnieka zandarts”. Varēs vērot Burtnieka zandarta gatavošanas meistarklasi kopā ar Promenāde – garda vieta pavāru Mārci Kalniņu, kurš pagatavos zandartu, papildinot to ar sezonas dārzeņiem. Savukārt Daiga Siliņa aicinās izgaršot auksti pagatavotu zandartu.

Deju uzvedums “Sasauc smieklus!?…”, Agra Daņiļeviča horeogrāfija

21.00 Burtnieku centra pludmalē varēs vērot deju uzvedumu “Sasauc smieklus!?…”, Agra Daņiļeviča horeogrāfija*. Piedalīsies deju skolas “Dzirnas” dejotāji kopā ar Burtnieku apkaimes bērniem un jauniešiem. Agris Daņiļevičs par gaidāmo uzvedumā stāsta, ka liksim uz svaru kausa pretsvaru viltum, dusmām un skaudībai, lai sasauktu kopā bērnišķīgi patiesu prieku, laimi, jokus, smieklus un mīlestību. Iegūto prieku horeogrāfs aicina nelaist vaļā ne muzikāli dejiskā notikuma laikā, ne arī pēc tā: “Smieklus un prieku turpināsim sēt visapkārt, lai šī labestība pārņem mūs pašus, mūsu ģimenes, draugus, visu pasauli un turpina dzīvot mūsu sirdīs.”

Deju uzveduma muzikālais noformējums: Goran Gora un draugi. Renāra Kaupera dziesmu albums bērniem “Sasauc smieklus izklīdušus” ar Ineses Zanderes vārdiem.

Biļetes var iegādāties bilesuparadize.lv. Biļetes cena 10 eiro, pasākuma dienā 12 eiro, bērniem līdz 6 g.v. ieeja bez maksas.

Mūzika un dejas

Burtnieka ezera svētkos 18.00 Burtnieku centra pludmalē uzstāsies Ainars Mielavs ar koncertu “Tu saviļņoji mani”. Svētku laikā priecēs arī bērnu un jauniešu priekšnesumi: duets “Maybe”, Burtnieku jauniešu centra mākslas vingrotājas un Rūdolfs Edvards Siliņš.

Noslēgumā Burtnieku estrādē aicinām uz svētku zaļumballi kopā ar grupu “Džentlmeņu špagats”! Sākums – 23.00.

Svētku tirgus

Burtnieka ezera svētku laikā pie Burtnieku muižas parka no 11.00 līdz 18.00 norisināsies mājražotāju un amatnieku tirdziņš.

Līdz 5. augustam dalībai svētku tirgū var pieteikties Valmieras novada, kā arī citu novadu uzņēmēji, mājražotāji, tautas daiļamata meistari, zemnieki, kā arī īpaši aicināti pievienoties zivju un zivju produkcijas tirgotāji. Pieteikties iespējams elektroniski, aizpildot pieteikumu šeit: ej.uz/tirgojosBurtnieks

Programma pieejama tīmekļvietnē valmierasnovads.lv

*Maksas aktivitātes

Kokapstrādes uzņēmums SIA Silviko aicina darbā traktortehnikas vadītāju zāģbaļķu šķirošanas līnijā. Darba pienākumi: darbs uz frontālā iekrāvēja- zāģbaļķu padošana uz šķirošanas līniju; z/b izkraušana un pārkraušana; z/b blakusproduktu uzkraušana; uzturēt traktortehniku un savu darba vietu darba kārtībā. Prasības kandidātiem: atbilstošas kategorijas traktortehnikas vadītāja apliecība; iepriekšēja pieredze kokapstrādes uzņēmumā tiks uzskatīta par priekšrocību; vēlama pieredze darbā uz frontālā iekrāvēja; prasme strādāt komandā un spēja pielāgoties nestandarta situācijām; Piedāvājam: atbildīgu darbu stabilā ražošanas uzņēmumā; standarta darba laiku; sociālās garantijas; konkurētspējīgu atalgojumu; Izglītības līmenis: vidējā speciālā Stundas likme: 9.50 EUR (atalgojums ir atkarīgs no prasmēm un pieredzes) Darba vietas adrese: “ Briede”, Zilākalna pagasts, Valmieras novads Darba laika veids: Normāls darba laiks Slodze: viena vesela slodze CV iesniegt pa e-pastu: silvikozagetava@inbox.lv Profesija: TRAKTORTEHNIKAS VADĪTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Briede, Zilākalna pag., Valmieras nov. Darba laika veids: Normālais darba laiks Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Pakalpojumi Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-06-10 Izglītības līmenis: Profesionālā vidējā izglītība

Vidzemes Augstskola izsludina konkursu uz vakanto amatu Vidzemes Augstskolas Sociālo, ekonomisko un humanitāro pētījumu institūtā: - vadošais pētnieks - 1 vieta; zinātnes nozare Ekonomika un uzņēmējdarbība, apakšnozare Tirgzinība Uz vadošā pētnieka amatu var pretendēt persona, kurai ir doktora zinātniskais grāds, pētījumu profilam atbilstošas zinātniskās publikācijas un/vai patenti, kura spēj patstāvīgi veikt zinātniskos pētījumus, veidot zinātnisko projektu pieteikumus un vadīt citu zinātnieku pētniecisko darbu un kurai zinātniskā un akadēmiskā darba stāžs kopumā nav mazāks par pieciem gadiem (saskaņā ar “Nolikums par vēlēšanām akadēmiskajos amatos Vidzemes Augstskolā”, www.va.lv/dokumenti). Pretendentiem uz vakanto amatu viena mēneša laikā no sludinājuma publicēšanas datuma oficiālajā izdevumā „Latvijas Vēstnesis” jāiesniedz institūta direktoram adresēta motivācijas vēstule, izglītību un zinātnisko grādu apliecinošu dokumentu kopijas, publicēto zinātnisko darbu saraksts, CV ar iekļautu informāciju par dalību/vadību pētnieciskos projektos un angļu valodas zināšanu līmeni. Pieteikumu sūtīt augstskolas juristei-personāla speciālistei: kabinets Nr.222, Tērbatas iela 10, Valmiera, LV-4202 vai pa e-pastu agrita.somase@va.lv ar norādi „Konkurss uz zinātnisko amatu”; tālr.: 26442256. Samaksa: vadošajam pētniekam 8,77-52,62 EUR/h atbilstoši konkrētajam veiktajam darbam. Profesija: PĒTNIEKS Darba vietas adrese: LATVIJA, Tērbatas iela 10, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Darbības joma: Izglītība / Zinātne Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-06-09 Kontaktpersona: CV,mot.vēst.,lūdzam sūtīt uz e-pastu: agrita.somase@va.lv

Valmieras tehnikums aicina darbā  Metodiskā centra vadītāju (profesiju klasifikatora kods 2351 01)  (uz nenoteiktu laiku) Mēs piedāvājam: 1 darba slodzi, 5 darba dienas nedēļā (klātienes darbs) Stabilu atalgojumu (no 1843,00 EUR mēnesī, pirms nodokļu nomaksas) Sociālās garantijas (veselības apdrošināšanas polise pēc pārbaudes termiņa) Apmaksātu profesionālo pilnveidi Atbalstu no kompetentiem kolēģiem Modernu darba vidi un labus darba apstākļus Tavā pārziņā būs: Plānot, vadīt un organizēt Valmieras tehnikuma Metodiskā centra darbu Vadīt un organizēt izglītības metodiķu, metodisko jomu un profesionālās izglītības programmu koordinatoru, mūžizglītības moduļu un profesionālo izglītības pedagogu metodisko darbu un sadarbību komisijās, darba grupās Veikt metodisko darbu metodiskās virsvadības jomā "Mehatronika" un citās STEM jomas profesionālās izglītības programmās Tev nepieciešams : Augstākā izglītība pedagoģijā; vadības zinībās vai inženiertehniskajās un līdzīgās nozarēs (vēlams pedagogu profesionālās kompetences pilnveides programmas sertifikāts 72h apjomā) Pieredze vadošā administratīvajā darbā izglītības institūcijā /iestādē Valsts valodas prasme augstākajā līmenī Angļu valodas zināšanas ne zemāk kā B1 līmenī Prasmes darbā ar datoru (MS Office programmas) Kompetences: augsta atbildības sajūta, spēja patstāvīgi pieņemt lēmumus, pozitīva, radoša un atbildīga attieksme pret darbu, psiholoģiskā noturība un augsta saskarsmes kultūra B kategorijas autovadītāja apliecība Tālrunis informācijai: direktores vietniece Inga Zariņa-Bojāre 29191344 CV, motivācijas vēstuli un izglītību apliecinošu dokumentu kopijas lūdzam sūtīt uz e-pastu personals@valmierastehnikums.lv Pieteikumu sūtīt uz e-pastu ar norādi “Metodiskā centra vadītājs” līdz 2024.gada 24.maijam. Sazināsimies ar kandidātiem, kuri tiks aicināti uz darba pārrunām klātienē. Pamatojoties uz Eiropas Parlamenta un Padomes Regulas (ES) 2016/679 par fizisko personu aizsardzību attiecībā uz personas datu apstrādi un šādu datu brīvu apriti (Vispārīgā datu aizsardzības regula, turpmāk - VDAR) 13. pantu, Valmieras tehnikums informē, ka: 1) Jūsu pieteikuma dokumentos norādītie personas dati tiks apstrādāti, lai nodrošinātu šīs vakances atlases konkursa norisi; 2) iepriekš minētās jūsu personas datu apstrādes pārzinis ir Valmieras tehnikums, reģistrācijas Nr. 90009612809, Vadu iela 3, Valmiera, LV-4201, skola@valmierastehnikums.lv. Profesija: IZGLĪTĪBAS METODIĶIS Algas izmaksas veids: Laika darba alga Darba vietas adrese: LATVIJA, Vadu iela 3, Valmiera, Valmieras nov. Darba laika veids: Normālais darba laiks Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Izglītība / Zinātne Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-24 Kontaktpersona: Inga Zariņa-Bojāre Izglītības līmenis: Augstākā izglītība (bakalaura grāds)

Mūsu partneri