Valmieras Ziņas

Zemessardzes 2. Vidzemes brigādē noslēdzies karavīra-glābēja kurss

Lasīšanas laiks: 2 min

Valmierā 27. aprīlī noslēdzās karavīra-glābēja kurss, kuru organizēja Zemessardzes 2. Vidzemes brigādes Medicīnas rota, portālu “Valmieras Ziņas” informēja Zemessardzes 2.Vidzemes brigādes Informācijas daļa.

Medicīnas rota Valmierā, Mākslinieku ielā 2 karavīra-glābēja kursu organizēja pirmo reizi, pirms tam tas tika organizēts Cēsīs. Kursa organizēšana Medicīnas rotas jaunajā mājvietā, Valmierā ir būtisks atvieglojums, jo kurss norit centralizēti un viss mācību procesa plānošanai un veikšanai atrodas vienuviet.

Šogad karavīra-glābēja kursu apguva arī zemessargi un karavīri no 1. Rīgas brigādes un 3. Latgales brigādes.

 Kursa mērķis bija apgūt padziļinātas pirmās palīdzības prasmes, lai karavīrs-glābējs, strādājot bīstamās jeb karadarbības zonās, spētu sniegt palīdzību dzīvībai kritiskos stāvokļos, izmantojot medicīnisko materiālu un medikamentu komplektu. Karavīra-glābēja uzdevums ir nogādāt ievainotos no kaujas lauka līdz drošai zonai un veikt cietušā stabilizāciju, lai cietušie pēc tam tiktu pārvesti uz slimnīcu vai pagaidu militārās medicīnas aprūpes punktu.

Zemessardzes 2. Vidzemes brigādes karavīri un zemessargi 20 dienu laikā ieguva prasmes, kas kritiskā situācijā palīdzēs glābt cietušo dzīvības. Apmācāmie kursa laikā apguva dažādas sarežģītas medicīniskās manipulācijas, piemēram, sniegt palīdzību amputācijas vai plaušu bojājumu gadījumā, veikt intravenozās injekcijas, aprūpēt kaujas ievainojumus – šautas brūces un sprādzienu izraisītas traumas.

2. Vidzemes brigādes komandieris pulkvedis Gunārs Kauliņš kursa noslēguma ceremonijā atzina, ka bija patīkami pārsteigts sasveicinoties ar kursantiem, varēja dzirdēt entuziasmu, kas nozīmē, ka jaunie speciālisti ir pareizā vietā un pareizā laikā un ar pareizajiem cilvēkiem. “Mans lūgums – nepametiet, neatstājiet novārtā šīs zināšanas, maksimāli cenšaties būt tajās vietās, kur jūs kā karavīrs-glābējs varētu būt noderīgs, pielietojot savas zināšanas,” pauda G. Kauliņš.

Karavīra-glābēja kursu ir iespēja apgūt zemessargiem un karavīriem, kuri pirms tam ir apguvuši pirmo paplašināto palīdzību. Kursu pasniedz Zemessardzes 2. Vidzemes brigādes Medicīnas rotas zemessargi, kuri ikdienā strādā civilajās medicīnas iestādēs, piemēram, Vidzemes slimnīcā, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā, dažādās privātpraksēs.

Lai pievienotos Zemessardzes 2.Vidzemes brigādes Medicīnas rotai, interesenti ir aicināti rakstīt uz esizemessargs@mil.lv, zvanīt uz tālruni 26518784 vai personīgi ierasties tuvākajā Zemessardzes bataljonā.

SIA „Firma Madara 89” - viens no lielākajiem mazumtirdzniecības uzņēmumiem, kas veiksmīgi darbojas pārtikas mazumtirdzniecībā un ēdināšanā, piedāvā darbu  PAVĀRAM (-EI) ēdināšanas uzņēmumā “Pasēdnīca”,Rīgas ielā 64, Valmierā. Prasības kandidātiem: • vēlama atbilstoša izglītība vai darba pieredze pavāra amatā; • godīgums un augsta atbildības sajūta; • pozitīva attieksme pret darbu; • spēja strādāt komandā un maiņu darbā. Galvenie darba pienākumi: • garšīga un kvalitatīva ēdiena gatavošana saskaņā ar kalkulācijām; • tehnoloģisko procesu pārzināšana un ievērošana; • sekot produkcijas kvalitātei, produktu glabāšanas un gatavās produkcijas realizācijas termiņiem. Piedāvājam: • veselības apdrošināšanu; • mūsdienīgu darba vidi; • papildus sociālās garantijas pēc nostrādāta gada; • atmaksātus papildatvaļinājumus; • svētku dāvanas; • profesionālās un personīgās izaugsmes iespējas; • darba alga no EUR 1000 – 1050 (bruto)/6.00 - 6.50 EUR/h. CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv ar norādi - Pavārs Valmierā,vai pieteikties personīgi WhatsApp vai zvanot pa mob.tel.nr. +371 26167218. Profesija: PAVĀRS Darba vietas adrese: LATVIJA, Rīgas iela 64, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ēdināšana / Pārtikas rūpniecība Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-16 Kontaktpersona: CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv Vai pieteikties WhatsApp: +371 26167218

Mūsu partneri