Valmieras Ziņas

Kā darbosies taromātu izdotie kuponi?

Lasīšanas laiks: 2 min

1.februārī Latvijā darbību uzsāks depozīta sistēma dzērienu iepakojumiem, kur par katru iegādāto dzērienu depozīta iepakojumā iedzīvotājam būs jāiemaksā depozīta maksa 0,10 EUR apmērā, bet pēc iepakojuma nodošanas to varēs saņemt atpakaļ. Nododot tukšo depozīta iepakojumu automātiskajā depozīta punktā, kur atrodas taromāts, iedzīvotājam izdos īpašu depozīta kuponu, ko varēs izmantot kā maksāšanas līdzekli jebkādu preču iegādei tajā pašā veikalā. Taču tirgotājiem ir iespēja paplašināt kupona izmantošanas iespējas savu klientu ērtībai, piemēram, nodrošinot iespēju kuponu izmantot visā veikalu tīklā vai piedāvāt iespēju saņemt skaidru naudu. Par šīm iespējām tirgotāji savus pircējus informē atsevišķi.

Galvenās lietas, kas jāzina par depozīta kupona darbību

  1. Pamatnosacījums pilnīgi visu kuponu darbībai ir sekojošs – saņemto kuponu var izmantot kā maksāšanas līdzekli tajā tirdzniecības vietā, kur tukšais depozīta iepakojums ir nodots. Taču katrai tirdzniecības vietai ir iespēja lemt par papildus iespējām kupona izmantošanai – par tām tirdzniecības vietas savus klientus informēs atsevišķi. 
  2. Visos kuponos tiek norādīta sekojoša informācija: kopsumma par nodotajām iepakojuma vienībām, nodoto iepakojumu vienību skaits, svītrkods noskenēšanai pie veikala kases, kā arī tirdzniecības vietas nosaukums, kurā var izmantot konkrēto kuponu. Tādēļ vajadzētu pievērst īpašu uzmanību informācijai par kupona izmantošanas vietu.
  3. Saņemtais depozīta kupons būs izmantojams kā maksāšanas līdzeklis jebkādu veikalā pieejamo preču iegādei. Veicot pirkumu, kupons būs jāuzrāda kasierim, kurš to noskenēs, lai piešķirtu atlaidi pirkumam, vai jānoskenē pašapkalpošanās kasē.
  4. Kuponu nav obligāti jāizmanto veikalā tajā pašā dienā, kad kupons ir saņemts, taču ieteicams to izmantot sešu mēnešu laikā. Lai nodrošinātu, ka veikala kasieris var noskenēt kuponu, ieteicams to uzglabāt drošā vietā un nesabojāt. Gadījumā, ja kupona svītrkods ir saplēsts vai izbalējis, pastāv iespēja, ka šo kuponu nevarēs noskenēt un tādējādi tas netiks nepieņems.

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

Aicinām darbā AUTOBUSA VADĪTĀJU VALMIERAS AUTOPARKĀ DARBA PIENĀKUMI: pasažieru pārvadāšana saskaņā ar darba grafiku biļešu pārdošana darbs ar elektronisko kases aparātu pasažieru kvalitatīva apkalpošana PRASĪBAS PRETENDENTIEM: D kategorijas transportlīdzekļa vadītāja apliecība, vēlams 95. kods vēlams D vai D 1 kategorijas transportlīdzekļa vadītāja stāžs vismaz divi gadi labas saskarsmes un komunikācijas prasmes latviešu valodas zināšanas UZŅĒMUMS PIEDĀVĀ: darbu stabilā uzņēmumā darba samaksu 1850 EUR (pirms nodokļu nomaksas) pilnas sociālās garantijas daļēju ceļa izdevumu apmaksu no dzīvesvietas uz darbavietu 95. koda apmācības apmācību pirms darba pienākumu uzsākšanas veselības apdrošināšanas iespējas iespēju savienot ar darbu citā uzņēmumā ikgadējās un 95. koda apmācības CV ar norādi vakancei „Autobusa vadītājs Valmieras autoparkā” iesniegt: sūtot elektroniski uz info@vtu-valmiera.lv personīgi SIA „VTU Valmiera” personāla daļā darba dienās no plkst.13:00 līdz 16:00 („Brandeļi”, Brandeļi, Kocēnu pagasts, Valmieras novads, Reģ.nr. 40003004220) Informācijai 29231565 * Iesniegtos personas datus SIA “VTU VALMIERA” izmantos, lai konkursa kārtībā noteiktu vakancei atbilstošāko kandidātu. Ja kandidāts vēlas, lai viņa personas dati tiktu saglabāti SIA “VTU VALMIERA” iekšējā datu bāzē ar mērķi tos apstrādāt citos SIA “VTU VALMIERA” personāla atlases konkursos, tad pieteikumā vakancei lūdzam kandidātam norādīt savu piekrišanu personas datu saglabāšanai. Profesija: AUTOBUSA VADĪTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Brandeļi, Kocēnu pag., Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Transports / Loģistika Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-31

Mūsu partneri