Valmieras Ziņas

Kā izvēlēties ziemas riepas?

Lasīšanas laiks: 2 min

Tuvojoties aukstajai sezonai, autovadītājiem ir jāsāk domāt par sava transportlīdzekļa sagatavošanu braukšanai ziemai raksturīgos laikapstākļos. Viens no svarīgākajiem uzdevumiem – auto riepu nomaiņa.

Visiem transportlīdzekļiem, kuriem pilna masa nepārsniedz 3500 kg, jābūt aprīkotiem ar ziemas riepām laika posmā no 1. decembra līdz 1. martam. Ja vēl neesat iegādājies ziemas riepas savai automašīnai, ir beidzamais laiks to izdarīt. Turpinājumā uzzināsiet, kādiem faktoriem pievērst uzmanību, izvēloties riepas ziemai.

Domājot par jaunu auto riepu iegādi, nevajadzētu paļauties tikai uz draugu vai radinieku ieteikumu. Iespējams, viņi var pateikt, kurš riepu serviss ir vislabākais, taču nevar precīzi pateikt, kādas riepas nepieciešamas tieši Jūsu automašīnai. Citiem vārdiem sakot – tas, kas der citiem, iespējams, nederēs Jums. Tādēļ, izvēloties riepas, ir svarīgi ņemt vērā transportlīdzekļa tipu, kā arī Jūsu braukšanas paradumus.

Svarīgākie faktori, kas ietekmē riepu izvēli

Ir vairāki aspekti, kas jāizvērtē, izvēloties riepas savam auto, lai panāktu līdzsvaru starp Jūsu vajadzībām un budžetu.

Riepu izmērs

Pirmkārt un galvenokārt pārliecinieties, ka zināt sava auto riepu izmēru. Tas ir viens no pirmajiem jautājumiem, kas tiek uzdots tirdzniecības vietā, kur vēlaties iegādāties riepas.

Lai uzzinātu izmēru, apskatiet riepu sānu malu.

Braukšanas ieradumi

Izvēloties ziemas riepas, ir svarīgi arī izvērtēt, pa kāda tipa ceļiem pārsvarā pārvietosieties. Piemēram, ja braucat pārsvarā pa aizputinātiem un apledojušiem lauku ceļiem, laba izvēle būs ziemas riepas (https://mmkserviss.lv/riepu-abc/ziemas-riepas/) ar radzēm. Te gan jāatceras, ka šāda tipa riepas daudzās Eiropas valstīs ir aizliegtas.

Ja veicat lielus attālumus, pārliecinieties, ka ieguldiet labās, kvalitatīvās riepās. Ja ar savu automašīnu pārvietojaties reti un tikai pa labi tīrītiem ceļiem, varat izvēlēties vissezonas riepas.

Uzticama tirdzniecības vieta

Ļoti būtiski ir izvēlēties labu, uzticamu vietu, kur veikt šo pirkumu. Ja arī Jums aktuāla ziemas riepu iegāde, ieskatieties mmkserviss.lv. Šajā servisā plašā izvēlē pieejamas dažāda tipa riepas, turklāt zinošie servisa darbinieki palīdzēs Jums piemeklēt tieši Jūsu automašīnai piemērotāko risinājumu!

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

SIA „Firma Madara 89” - viens no lielākajiem mazumtirdzniecības uzņēmumiem, kas veiksmīgi darbojas pārtikas mazumtirdzniecībā un ēdināšanā, piedāvā darbu  PAVĀRAM (-EI) ēdināšanas uzņēmumā “Pasēdnīca”,Rīgas ielā 64, Valmierā. Prasības kandidātiem: • vēlama atbilstoša izglītība vai darba pieredze pavāra amatā; • godīgums un augsta atbildības sajūta; • pozitīva attieksme pret darbu; • spēja strādāt komandā un maiņu darbā. Galvenie darba pienākumi: • garšīga un kvalitatīva ēdiena gatavošana saskaņā ar kalkulācijām; • tehnoloģisko procesu pārzināšana un ievērošana; • sekot produkcijas kvalitātei, produktu glabāšanas un gatavās produkcijas realizācijas termiņiem. Piedāvājam: • veselības apdrošināšanu; • mūsdienīgu darba vidi; • papildus sociālās garantijas pēc nostrādāta gada; • atmaksātus papildatvaļinājumus; • svētku dāvanas; • profesionālās un personīgās izaugsmes iespējas; • darba alga no EUR 1000 – 1050 (bruto)/6.00 - 6.50 EUR/h. CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv ar norādi - Pavārs Valmierā,vai pieteikties personīgi WhatsApp vai zvanot pa mob.tel.nr. +371 26167218. Profesija: PAVĀRS Darba vietas adrese: LATVIJA, Rīgas iela 64, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ēdināšana / Pārtikas rūpniecība Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-16 Kontaktpersona: CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv Vai pieteikties WhatsApp: +371 26167218

Mūsu partneri