Valmieras Ziņas

VNF Labdabības un filantropijas skola Valmieras novada skolās

Lasīšanas laiks: 2 min

Lai veicinātu jauniešu iesaistīšanos savas vietējās apkaimes dzīves veidošanā, ar Labdarības un filantropijas skolas programmu Valmieras novada fonds (VNF) apmeklēs vairākas izglītības iestādes Valmieras novadā. Caur atraktīvām spēlēm, lekcijām, videoanalīzi un praktisku darbošanos savas apkārtnes veidošanā, skolēni iepazīsies ar vietējās labdarības un brīvprātīgā darba iespējām Valmieras apkaimē.

Pagājušā nedēļā VNF jau viesojās Valmieras Viestura vidusskolā, tiekoties ar gandrīz 200 pamatskolas un vidusskolas jauniešiem. Spēles laikā tika noskaidrots jauniešu līdzdalības un zināšanu līmenis, uzzināts par brīvprātīgā darba veikšanas iespējām Valmieras pilsētā, kā arī analizēti iepriekš atbalstīto VNF JIL jauniešu mini ideju projekti. Tas viss, lai jaunieši kvalitatīvāk sagatavotu savu mini idejas pieteikumu VNF JIL mini ideju konkursā “Mēs savai vietai”.

Gūstot savu klasesbiedru atbalstu, VNF JIL mini ideju konkursa “Mēs savai vietai” ietvaros, VVV jaunieši rīkos Tējas vakaru jaunajiem dzejniekiem, uzstādīs suņu dzirdinātavas pilsētvidē, aizvietos plastmasas maisiņus ar auduma maisiņiem klasesbiedriem un brīvdabā ļaus iepazīties ar Latvijas vēsturi. “Idejas jauniešiem ir daudz un dažādas, un ar lielāko prieku un gandarījumu palīdzēsim īstenoties vismaz 14 no tām!” uzsver Undīne, VNF Jauniešu ideju laboratorijas koordinatore.

Šajā rudenī VNF JIL ir izsludinājis jau savu otro mini ideju konkursu “Mēs savai vietai”, kura ietvaros tiek atbalstītas jauniešu iniciatīvas. Ideju galvenais mērķis – pilnveidot vietējo iedzīvotāju dzīvi un sniegt labumu iespējami lielākam cilvēku skaitam. Kopumā VNF plāno apmeklēt vismaz 14 izglītības iestādes, kā arī jauniešu tikšanās centrus un punktus. Jau zināms, ka Labdarības un filantropijas skolas programma tiks īstenota Valmieras Viesturu vidusskolā, Valmieras 2. vidusskolā, Valmieras 5. vidusskolā, Kauguru pamatskolā, Kocēnu pamatskolā, Matīšu pamatskolā, Mazsalacas vidusskolā, Rencēnu pamatskolā, Strenču pamatskolā un citviet.

Diemžēl jauniešu līdzdarbošanās savas apkārtējās vides veidošanā Latvijā joprojām ir vērtējama kā zema, tādēļ ir nepieciešams to regulāri sekmēt un veicināt. VNF Labdarības un filantropijas skolas laikā jaunieši uzzina vairāk par vietējo labdarību un brīvprātīgo darbu savā kopienā, kā arī rada un izstrādā savas mini idejas vietējās dzīves uzlabošanai. Savukārt VNF Jauniešu ideju laboratorija atbalsta idejas, kas svarīgas un nozīmīgas pašiem jauniešiem.

Labdabības un filantropijas skolas norisi finansiāli atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds no Kultūras ministrijas piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem.

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

SIA "Lat Met" pamatā ir metālapstrādes uzņēmums, kas specializējies praktisku dekoratīvo metāla izstrādājumu ražošanas jomā (vieglie metāla izstrādājumi), pasūtījumi tiek izgatavoti gan pēc privātpersonu, gan industriālo klientu pasūtījumiem. Margas, kāpnes, tirdzniecības stendi, vides priekšmeti, parka soliņi, velo statīvi, nojumes, metināti nestandarta izstrādājumi būvniecībai un mašīnbūvei. Sadarbības partneri Latvijā un Skandināvijā. SIA "LAT MET" aicina darbā metinātāju Galvenie amata pienākumi: Metināšanas darbi izmantojot MIG/MAG, jāmetina margas, kāpnes u.c. Metināšanas darbu veikšana vadoties pēc rasējumiem SIA "Lat Met" nodrošina: Darba veikšanai nepieciešamos apstākļus, vidi un iekārtas Paveiktajam darbam un kvalifikācijai atbilstošu atalgojumu Prasības pretendentiem: Darba pieredze metināšanā (metālapstrādē) Spēja patstāvīgi un kvalitatīvi veikt darba uzdevumus Prasme lasīt tehniskos dokumentus Pozitīva attieksme, motivācija strādāt un mācīties Par priekšrocību tiks uzskatīts: Pieredze metālapstrādē Prasme metināt ar TIG Darba vieta: Rubenes metāla apstrādes cehs "Meistari", Rubene, Kocēnu pag., Valmieras nov., LV-4227 (300 metri no Rubenes baznīcas), saskaņā ar montāžas grafiku klientu objektos. Atalgojums : 1460,00 EUR (Bruto) Papildus informācija Mob. 27314092 (Artis) Profesija: METĀLMATERIĀLU METINĀTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Meistari, Kocēnu pag., Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ražošana Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-29

Mūsu partneri